Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Meer Amuses recepten »
Meer Voorgerechten recepten »
Meer Soep recepten »
Meer Tussengerechten recepten »
Meer Hoofdgerechten recepten »
Meer Bijgerecht recepten »
Meer Nagerechten recepten »
Suggesties kookboeken

Sinds ik niet meer snoep of aan de cola of andere frisdrank meer drink ben,ben ik op zoek naar andere soort dranken.ook om de trek in lekkere dingen te verminderen en toch de nodige vitamines naar binnen te krijgen,. had ik zo iets ik ga het toch eens proberen om een smoothie te maken.dus vanavond had ik zo iets na het eten.inplaats van een toetje hupsake aan de gang.en voor het eerst gemaakt.en aardig gelukt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is een heerlijke klassieker die veel mensen lekker vinden: een perfect in roomboter gebakken stukje biefstuk of ossenhaas, op een lekkere dot fluwelen knolselderijpuree met daarbij een volle romige rodewijnsaus met port. Het hoogtepunt van het kerstdiner : ) Ik vond het zo lekker, dat ik het bord heb afgelikt : ) Echt een topcombinatie. Ik miste niet eens de aardappeltjes, maar die kun je er natuurlijk ook bij serveren.  Wil je graag weten hoe je dit geweldig hoofdgerecht maakt, lees dan verder voor het recept met handige tips. Een klein hoofdgerecht, ideaal in een menu met meerdere gangen. …  Lees verder »

Dit heerlijke soepje is uitermate geschikt voor bij het kerstdiner. Het past helemaal bij deze tijd van het jaar en het is lekker licht en dus prima geschikt om in te passen in een diner met meerdere gangen. Ik heb hier oesterzwammen, shi-takes en champignons gebruikt maar je kunt het nog exclusiever maken door een  specialere paddenstoelenmix te gebruiken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Een heerlijk licht stamppotje dat geweldig lekker is bij vis. Natuurlijk laat het zich bij veel meer combineren dan alleen vis. Zeker wanneer je meerdere gangen eet tijdens een dineetje of gewoon als je de zware (winter)kost eventjes beu bent. Het is ook prima geschikt als bedje voor bijvoorbeeld fazant, wild zwijn of hertenbief.  Een stamppotje dat dus het hele jaar door lekker is. Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van -tomatenzoet- een product, voor mij en voor velen onbekend. Ik kreeg de gelegenheid om dit product te testen en ik heb het in de bereiding van dit heerlijk stamppotje gebruikt. Wil je dit stamppotje maken en heb je geen  -tomatenzoet- dan is rode pesto een goed alternatief …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Ze zijn leuk die minipannetjes of cocottes. Zo krijgt ieder zijn eigen pannetje op het bord. Ze zijn te gebruiken voor alle gangen van een diner, van voorgerecht tot dessert aan toe! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Kerstdiner a la Frantzen. Voor 4 personen. Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs. Briesoep met tamme gerookte eendenborst. 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een heerlijk licht stamppotje dat geweldig lekker is bij vis. Natuurlijk laat het zich bij veel meer combineren dan alleen vis. Zeker wanneer je meerdere gangen eet tijdens een dineetje of gewoon als je de zware (winter)kost eventjes beu bent. Het is ook prima geschikt als bedje voor bijvoorbeeld fazant, wild zwijn of hertenbief.  Een stamppotje dat dus het hele jaar door lekker is. Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van -tomatenzoet- een product, voor mij en voor velen onbekend. Ik kreeg de gelegenheid om dit product te testen en ik heb het in de bereiding van dit heerlijk stamppotje gebruikt. Wil je dit stamppotje maken en heb je geen  -tomatenzoet- dan is rode pesto een goed alternatief …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Ze zijn leuk die minipannetjes of cocottes. Zo krijgt ieder zijn eigen pannetje op het bord. Ze zijn te gebruiken voor alle gangen van een diner, van voorgerecht tot dessert aan toe! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke klassieker die veel mensen lekker vinden: een perfect in roomboter gebakken stukje biefstuk of ossenhaas, op een lekkere dot fluwelen knolselderijpuree met daarbij een volle romige rodewijnsaus met port. Het hoogtepunt van het kerstdiner : ) Ik vond het zo lekker, dat ik het bord heb afgelikt : ) Echt een topcombinatie. Ik miste niet eens de aardappeltjes, maar die kun je er natuurlijk ook bij serveren.  Wil je graag weten hoe je dit geweldig hoofdgerecht maakt, lees dan verder voor het recept met handige tips. Een klein hoofdgerecht, ideaal in een menu met meerdere gangen. …  Lees verder »

Populaire Gangen kookboeken:
Top