Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.320 Franse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima., 2 eetlepels Ketjap Manis, Ietsje uitschieten mag ook hoor, 1 eetlepels grove mosterd, Dit mag best een flinke grote lepel zijn, ½ eetlepel zout, Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout, 1 eetlepel mosterd, Dit is dus de gewone franse mosterd, 1 theelepel cayennepeper, En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé, 2 eieren, Groot of kleine eieren, maakt niet uit, 100 gram paneermeel, Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed., 1 pot vleesfond, Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml., 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.

INGREDIENTEN

Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram., 2 teentjes knoflook, Potje groene pesto, Paar zongedroogde tomaatjes op olie, Citroensap, Wat pijnboompitjes, Flinke snuif gedroogde oregano, Eetlepel Franse mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje

INGREDIENTEN

1L verse volle melk, 180g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 120g maizena, 2 eieren, 1 eigeel, bladerdeeg (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) mijn 4 eieren wogen met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 grote uien in ringen gesneden., 1 teentje knoflook gesnipperd., 1 eetlepel bloem, 40 gram boter., 11/4 liter bouillon., peper en zout., 100 gram graspte kaas., stokbrrod.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Je kan ze ook vullen met hazelnootjes of chocolade. Dan heb je heerlijke Pain-au-Chocolats. Mmmmmmm

INGREDIENTEN

, 20 gram verse gist (verkrijgbaar bij de bakker), 1/8 l koude melk, 250 gram tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen, 2 el suiker, 1 snufje zout, 1 ei (en 1 eidooier voor het bestrijken), 125 gr. roomboter op kamertemperatuur,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Leuk om dit te serveren op een lepel. Heel simpel te maken, je hebt alleen kleine vormpjes nodig.

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg 1 ei, 2 el slagroom, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte bieslook, 100 gr franse kaas (bijvoorbeeld roqeufort) 100 gr gerookte zalm ? el boter zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Een super Franse cake uit de Perigord. De lekkerste notentaarten kwamen van Paul Koeverle, die in zijn mooie bakkrij de prachtigste notentaarten maakte. Ook een plaatje om te zien (zie foto)

INGREDIENTEN

125 gr boter 200 gr poedersuiker 3 eieren 150 gr bloem5 gr bakpoeder20 gr cacaopoeder0.4 dl melk100 gr fijngehakte gepelde walnoten 2 tl geraspte citroenschil.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke quiche, zonder deegwaren. gezond en hartig.

INGREDIENTEN

5 eieren, half kopje melk, oude geraspte kaas, 1 grote ui, half doosje champignons, 1 rode paprika, halve courgette, 100-125 gram verse doperwten, 1/4 pakje bladspinazie (ontdooien en goed ui laten lekken), 6-8 kleine trostomaten, verse franse kruidenmix

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk!

INGREDIENTEN

110 g boter (ongezouten)., 3 eieren, medium., 225 g suiker., Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen). Neem niet te grote citroenen, zijn ze wel heel groot neem dan 2 citroenen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Engels
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijke maaltijdsoep op traditionele wijze gemaakt (dus niet uit zo'n flesje of zakje)

INGREDIENTEN

Ongeveer 500 gr uien (mag ook meer zijn), 1,5 liter bouillon van 5 bouillonblokjes, peper, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, 3 eetlepels madeira, 3 eetlepels worcestershiresauce, 1/4 liter witte wijn, tabasco, 50 gram boter of margarine, 15 gram bloem, stokbrood, 150 gram gemalen kaas of rijpe camembert

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Een makkelijk stoofpotje dat prima smaakt

INGREDIENTEN

-125 g magere dobbelsteentjes spek, -500 g runderbieflappen, -4 dl rode wijn, -1 dl water, -1 teentje knoflook, -6 sjalotjes, -1/2 bakje champignons, -50 g boter, -3 eetlepels bloem, -thijm, -rozenmarijn, -laurier -, peterselie, -zout en peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken.

INGREDIENTEN

Blikje ananas of 2 stevige appels, boter suiker eieren, zelfrijzend bakmeel, olie, melk, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5-6 grote vastkokende aardappelen (of kant en klare aardappelschijfjes); 2 dl room; 2 dl crème fraiche; 2 teentjes knoflook, fijngehakt; 1 theelepel tijm; 3 eieren; zout en peper; 150 g geraspte kaas; boter om in te vetten.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram uien, 35-40 gram boter, 2 dl witte wijn, 1 flesje maggi basis voor uiensoep, 1 stokbrood, geraspte gruyere of belegen kaas.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-500 gram kipfilet, -2 uien, -2 groene paprika's, -2 bakjes champignons, -blik tomatenstukjes, -30 gram bloem, -2 dl bouillon, -2 dl rode wijn, -zout, -peper, -nootmuskaat, -tijm, -200 gram geraspte kaas, -1 eetlepel boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

Als U Franse uiensoep langzaam en voorzichtig bereid , karmaliseren de uien bijna tot een diepe roodbruine kleur. De soep heeft dan een geweldige smaak en is zeer geschikt als een winterse avondmaaltijdsoep.

INGREDIENTEN

4 grote uien 2 el olijfolie 2 el boter 9 dl Rundvleesbouillon 4 sneetjes stokbrood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

8 sneetjes witte casinobrood, boter, 4 iets dikker gesneden plakken achterham, 4 plakken pittig belegen kaas, 4 eieren, zout, versgemalen peper, 75 gram geraspte pittig belegen kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Zoals je vroeger bij de hallen in Parijs kon eten.

INGREDIENTEN

500 gr rode uien in halve ringen, 1 1/2 ltr runderbouillon, 1 el bloem, el cognac, evt. teentje knoflook uitgeperst,1 el boter, zout en peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Ander recept van madeleines, heerlijk! Vooral als ze vers zijn

INGREDIENTEN

*120 lauwe gesmolten boter *100 d fijne suiker (evt fijnmalen) * 2 eieren *150 g zelfrijzend bakmeel * 1 eetlepel vloeibare honing *10 g vanillesuiker *snufje zout * evt. enkele dr. citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekkere stoofschotel bereid in de slowcooker.Maar kan natuurlijk ook op gas ...enz... Maar dan natuurlijk lekker een paar uurtjes stoven.

INGREDIENTEN

4 hamlappen (à 125 gram), 2 uien (zoete), 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 prei, 3 dl bouillon (rundvlees), 2 dl witte wijn (droge), 3 eetl. olie, 1 eetl. kerriepoeder (pittige), 1 blikje tomatenpuree (à 70 gram), ½ eetl. Provençaalse kruiden (gedroogde), 1 pot witte bonen (à 720 gram), snufje zout, snufje peper, keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soep - Totaal 48 Kcal., per portie 12 Kcal,

INGREDIENTEN

1 L ontvette vleesbouillon of water en bouillonblokje, 100 gr uien (48kcal) 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 snufje kerriepoeder,peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt heerlijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

- 2 sjalotten, - 20 g boter, - 125 g spekreepjes, - 250 g kastanjechampignons, - 300 g kipdijfilet, - 8 winterpenen, - 1 el bloem, - 200 ml kippenbouillon van tablet, - 125 g crème fraîche, - 20 g platte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Franse uienkip, , 1 zakje Franse uiensoep - 500 gram kipfilet - 2 potjes room,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De originele franse sladressing.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 el azijn, 1 el suiker, 2 tl mosterd, 2 el citroensap, p z.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg. Geschikt voor: *Noten-allergie *Nachtschade-allergie *kleurstoffen-allergie Niet geschikt voor: *Koemelk-allergie *gluten-allergie

INGREDIENTEN

600g Ossenhaas (1 stuk), 1el Franse Mosterd, 100g Parmaham, in dunne plakjes, 1 eierdooier (losgeklopt), 25g boter, 250g champignons, 4 plakjes bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr sperziebonen, afgehaald en gehalveerd, 1 koffielepel roomboter, 2 thl franse mosterd, 2 thl citroensap, 1 sjalot, zeer fijn gesnipperd, 2 eidooiers

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2008
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 theelepels Franse mosterd - 4 eetlepels wijnazijn - 2 teentjes knoflook - zout en peper - 8 eetlepels olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Ziet dit er niet prachtig uit? En heel makkelijk te maken. Heb je geen kookring? Dien dan op in whiskeyglazen of meng alle blokjes en spuit een toef crème erbovenop. Je houd niet van vis? Neem dan de zelfde hoeveelheid hamblokjes. eigen foto

INGREDIENTEN

1 flinke gekookte biet, 1 tl (cider)azijn), 2 tl olie, p en z; 1/2 grany smith, 2 el citroensap; 70 g volle kwark, 35 g verse geitenkaas, 1 kleine sjalot, 1 el peterselie, p en z; 80 g gerookte haringfilet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Waanzinnig lekker eenpansgerechtmet rundvlees,rode wijn ,paddestoelen etc.

INGREDIENTEN

600 gr.riblappen,2 eetl.dragonmosterd,4 kleine uien,50 gr.salami(stukje),2tl. tijm,2 tl.majoraan,5 dl.rode wijn,2 rode paprikas,500 gr broccoli,250 gr. grot champignons,100 gr. oeterzwammen,100 gr. cantharellen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere frisse salade van kipfilet

INGREDIENTEN

- 250 gr kipfilet, - 1 galia meloen, - versgemalen peper, - zout, - plantaardigeolie, - 1 struik bleekselderij, - 80 gr groene olijven, - 200 gr witte druiven, -1 blikje mandarijnen op sap, -150 gr vol vette roomkaas, - 100 gr grofgehakte cashewnoten, -2 eetlepels appelsap, -2 eetlepels vruchtenazijn, -4 eetlepels walnotenolie, -verse basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-1998
  • Frans
  •  20-30 min.

Omelet met franse roomkaas en verse kruiden

INGREDIENTEN

5 eieren, franse kruiden/roomkaas,verse bieslook,bleekselderij,2 bosuitjes,italiaanse knoflookkruiden, eventueel rood pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Van het weekend gemaakt en zeer geslaagd. Heerlijke Franse stoofschotel met Lam!

INGREDIENTEN

2 kilo hele lamsschouder met bot, olijfolie, 5 worteltjes (in stukken van 0,5 cm), 6 Sjalotten (gehalveerd), 4 tenen knoflook (in stukken), 5 Takjes verse tijm, 5 Takjes verse Rozemarijn, 5 Stengels bleekselderij (in stukjes van ong. 1 cm), Klein blikje ansjovis (40 gram), 3 eetlepels bloem, Halve liter rode wijn, Klein blikje tomatenpuree, 5 dl runderfond (zelfgemaakt of in pot), 2 Laurierblaadjes, 5 Jeneverbessen, 5 kruidnagelen, 1 eetlepel bonenkruid

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekker met sla

INGREDIENTEN

, Franse dressing: 2 theelepels franse mosterd, 1 teentje knoflook, 3 eetl. olijfolie, sccheutje azijn, zout/peper scheutje honing. Azijn altijd na de olie toevoegen dus niet eerst!,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2017
  • Frans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top