Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

795 Fondue recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voorjaarsfondue, als je eens iets anders wilt dan gewone kaasfondue.

INGREDIENTEN

20 gram boter, 1 middelgrote ui, 300 gram Emmenthaler, 300 gram belegen Goudse, 3/10 liter Moezelwijn, 1 teentje knoflook, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel kervel, 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel bieslook, 1 theelepel baselicum, 1 theelepel dille, 1/2 theelepel dragon, 1/2 theelepel bonenkruid, beetje zout, 3 theelepels maizena, 1 borrelglaasje Kirsch.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bier-kaas

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 4 dl. bier, 600 gr. geraspte belegen goudse kaas, 1 eetl. maizena, cayennepeper, stokbrood.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  •  
  •  10-20 min.

Heel erg leuk om te doen! Een heel volledig recept voor Chinese fondue, met verschillende soorten Oosterse sausjes. Een magere, overheerlijke variant op de vleesfondue, slechts 500 kcal per portie!

INGREDIENTEN

Voor de knoflooksaus:, 5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder,, Voor de gembersaus:, 1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak,, Voor de pittige saus:, 1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak,, Voor de fondue:, 800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap - 100 g gepelde garnalen - 2-3 liter groenten-, kippe- of vleesfond (pot),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Vis of vlees fondue

INGREDIENTEN

Bouillon:, *Water (naar eigen inzicht), *visfond (AH, 2 maal), *Bouillonblokje (2-3), *Knoflookteentjes (5-6), Groenten:, *prei (3 in bouillon, 3 in reepjes), *ui (4 in bouillon), *peen/wortel (3 in bouillon), *tauge (redelijk veel), *paksoi (twee maal), Rest:, *peperkorrels (niet perse), *soyasaus (kikoman), *sherry, *diverse soorten vis (compact), *diverse soorten vlees (geen overheersende smaken), *longtong rijst (kleef), *normale rijst (voor ieder een kommetje), *stokjes, *dikke mie (2 pakken AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ook heel lekker om zonder vlees te maken.

INGREDIENTEN

Zie de Freiburger fondue op mijn pagina dat is het basis recept., 250 cl tomaten pulp( vers of uit een blik), selderiezout en witte peper, 3 kalfslapjes, zout en peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze fijne fondue is een aangename variatie voor bij de thee of koffie !!!

INGREDIENTEN

Voor de fondue:, 1 kg aardbeien, 1/2 l rode wijn, 1 glas aardbeienlikeur,350 gr kristalsuiker, Gebakjes:, 6 zoete broodjes,12 madeleinekoekjes, 1 cake,1 rolcake met jam,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 camembert- knofllook- basilicum-bieslook, Voor te dippen: stokbrood-rijstcrackers-paprika-komkommer-radijs-cherrytomaat-enz,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 200-250 gram vlees per persoon (bijv. biefstuk, kalfshaas, fricandeau, kipfilet, varkenslever, gehakt (balletjes), varkenshaasje en kalkoenfilets), - Evt. garnalen en stevige vis (zoals zalm en tonijn) of champignons, stukjes paprika, ui of bosui., - Zonnebloemolie (voor de fondue)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een typisch Amerikaanse fondue, denk eraan, dat deze zwaarder verteerbaar zal zijn dan een gewone kaasfondue

INGREDIENTEN

VOOR HET GEHAKT:, -250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees, (zeer fijn malen of laten malen), -2 sneetjes witbrood (zonder korst), -melk, -1 klein ei, -snufje zout, peper,nootmuskaat, -25 g boter, VOOR DE FONDUE:, -4 dl witte droge wijn, -200 g boeren Goudse (zonder korst), -200 g Emmenthaler (zonder korst), -(maizena), -zout, witte peper, nootmuskaat, -2 1/2 eetlepel Kirschwasser

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Geen stokbrood maar gehaktballetjes om te dippen in deze kaasfondue

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, -250 g kalfsvlees, -250 g varkensvlees, -2 sneetjes wit brood zonder korst, -melk, -1 ei, -snuifje zout (5 g), -peper uit de molen, -nootmuskaat, -25 g boter, Voor de fondue:, -4 dl droge witte wijn, -200 g boeren Goudse kaas(zonder korst), -200 g Emmenthaler (zonder korst), -maizena, -zout en witte peper uit de molen, -nootmuskaat, -2 1/2 eetlepel Kirschwasser

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Voor 6 personen - Bereidingstijd: ca. 3/4 uur - ca. 500 kcal per portie - Serveren met vloerbrood

INGREDIENTEN

Voor de knoflooksaus:, 5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder, Voor de gembersaus:, 1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak, Voor de pittige saus:, 1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak, Voor de fondue:, 800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap 100 g - gepelde garnalen - 2-3 L groente-, kippe- of vleesfond (pot)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 2 1/2 liter water, een snufje zout, bladeren van witte selderij 1 wortel, 1 ui, 1 blokje kippe- of visbouillon, 1 theelepel zout, groen van 2 selderijtakjes, 5 peperbolletjes, , Voor de fondue:, 4 X 100 gr zalmfilet, 4 X 100 gr lottefilet, , Voor de vis:, 2 grote of 4 kleine inktvissen (vers of diepgevroren), 8 rauwe scampi's (medium), , Voor het garnituur:, 150 gr gereinigde en ontnerfde spinaziebladeren, 2 witte selderijstengels, 2 preiwitten, 4 porties Chinese vermicelli (mihoen of rijstvermicelli), sojasausje, , Voor de soep:, 1 eetlepel verse korianderblaadjes, 2 eetlepels bamboescheuten in reepjes uit blik, 1/2 theelepel verse fijngesnipperde gember

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Chinees
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 1 ui, fijngehakt, - 1 teentje knoflook, geperste, - 1 el citroensap, - 1 klein bosje bleekselderij, fijngehakt, - 1 scheutje olijfolie, - 200-250 gram makreelmootjes* (dikte ca. 1 cm) per persoon, - Zonnebloemolie (voor de fondue), , *Als alternatief: gebruik bij voorkeur stevige vissoorten (zoals zalm, tarbot, kabeljauw, zeeduivel en zeewolf), al kunnen gepelde gambas, noorse garnalen, of gekookte mosselen ook gebruikt worden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fondue met snoep en cake

INGREDIENTEN

Diverse stukjes fruit, Aardbeien, ananas, etc, 300 gr chocolade couverture melk of puur, 1 dl room, 2 el Cognac niet echt nodig natuurlijk, cake in blokjes,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 2 1/2 liter water, een snufje zout, bladeren van witte selderij + 1 wortel, 1 ui, 1 blokje kippe- of visbouillon, 1 theelepel zout, groen van 2 selderijtakjes, 5 peperbolletjes, , Voor de fondue:, 4 X 100 gr zalmfilet, 4 X 100 gr lottefilet, , Voor de vis:, 2 grote of 4 kleine inktvissen (vers of diepgevroren), 8 rauwe scampi's (medium), Voor het garnituur:, 150 gr gereinigde en ontnerfde spinaziebladeren, 2 witte selderijstengels, 2 preiwitten, 4 porties Chinese vermicelli (mihoen of rijstvermicelli), sojasausje, , Voor de soep:, 1 eetlepel verse korianderblaadjes, 2 eetlepels bamboescheuten in reepjes uit blik, 1/2 theelepel verse fijngesnipperde gember

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Heel erg lekker!

INGREDIENTEN

200g room, 200g pure chocola, 200g melk chocola, 1 tl geraspte schil van een onbehandelde sinaasappel, sap van 1 sinaasappel, 1 pakje vanillesuiker, 4 el sinaasappellikeur (cointreau), Fruit (b.v. banann, sinaasappel, peer, ananas (evt. uit blik), kiwi's, aardbeien), lange vingers.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de visfond:, 100 gr bleekselderij - 100 gr ui - 100 gr wortel - 100 gr prei - 500 gr visgraten en visafsnijdsel - 500 ml water -500 ml droge witte wijn - 1 takje thijm - 1 laurierblaadje, voor de fondue:, 2 tenen knoflook - 150 gr groenten (bleekselderij - wortel - prei) in reepjes -, l el olijfolie - 1 mapje safraan - 1 l visfond - stevige vissoorten in stukken (pangasius - zalm - scampi - mosselen enz.), voor de sauce rouille:, 1 gekookte aardappel - 2 tenen knoflook - 100 gr mayonaise - 1 tl scherpe mosterd - 1 tl tomatenpuree - ca 30 ml olijfolie - zout - peper - cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 6 personen - Bereidingstijd: ca. 3/4 uur - ca. 500 kcal per portie - Serveren met vloerbrood van "vifke"

INGREDIENTEN

Voor de knoflooksaus:, , 5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder, Voor de gembersaus:, , 1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak, Voor de pittige saus:, , 1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak, Voor de fondue:, , 800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap 100 g - gepelde garnalen - 2-3 L groente-, kippe- of vleesfond (pot), , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Nodig: de steamboat (Chinese fonduepan) ? kleine schepnetjes ? bouillon ? assortiment vleesjes ? rauwkost ? stokbrood ? kroepoek,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Chinees
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

350 gram kipfilet-, 350 gram rosbief -, 350 gram scholfilet-, 6 grote rauwe garnalen -, 1/2 blok tahoe-, 6 gedroogde grote Chinese champignons (zijn misschien ook gesneden verkrijgbaar bij de toko)-, 1 wortel-, 1 kleine Chinese kool-, 3 uitjes -, 250 gram spinazie-, 250 gram mihoen -, Bouillonpoeder met bouquet (neem hiervoor b.v. een zakje verse boerensoepgroente en een teentje verse knoflook, 1 verse Spaanse peper, gemberwortel (4 cm), laurier en 6 takjes koriander)-, Voor op tafel:, 1 1/2 dl. pruimensaus-, 1 1/2 dl. hoisinsaus-, 1 1/2 dl. oestersaus-, 1 1/2 dl. sojasaus (zowel zoet als zout)-, 6 eierdooiers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Chinees
  •  0-10 min.

Voor de liefhebber van vis een variant op de bouillonfondue

INGREDIENTEN

-1 liter groentebouillon of kippebouillon, -tijm, -laurierblad, -ui, -1/2 eetlepel witte peperballetjes, -dille, -300 gr.kabeljauwfilet, -300 gr. rode zalm(filet), -6 tongfilets, -12 plukjes peterselie, -8 scampi's(gekookte), -250 gr. gekookte mosselen, -1 deciliter droge witte wijn, -zout, -peper uit de molen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Deze traditionele vleesfondue is nog altijd een bijzonder manier van tafelen.

INGREDIENTEN

Vlees: reken per pesoon op ca. 250 gr., Geschikte vleessoorten zijn:Hamlapjes, varkenshaas, varkensschnizel, fricandeau, runderbiefstuk, rosbief, kalfslapjes, kalfsoester, kalfshaas,kalfsschnitzel, lamsfilet, alle soorten gehakt,kipfilet en kalkoenfilet., Paprika, champignons, stokbrood, reken per pesoon op een half brood., Gemengde salade eventueel aangevuld met tomaten, komkommer, uien enz., 3 a 4 sausjes: knoflook, bearnaise, whisky, chili., Patat, kruidenboter, Zonnebloem of maisolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  •  
  •  10-20 min.

Lekker met de kerst,of speciale dagen

INGREDIENTEN

2 uien, 1 theelepel peperkorrels, aromat, boter, sherry, teentje knoflook, 1 glas witte wijn, 1 blokje vlees of kippenboillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorbereidingstijd ong 1 uur. Reept voor Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag of Tweede Pinksterdag 4 personen Recepten voor de sauzen apart: Dillesaus, Kwarkdip en China-saus

INGREDIENTEN

Voor de fonduebouillon:, nodig: 500 gr kippenvlees, 1 doosje soepgroente, witte peperkorrels, 1 laurierblad, zout., , Voor het vlees:, 350 gr varkenslappen, 350 gr eendenborstfilet, 1 bosje peterselie, 350 gr verse kalsabraadworst, 500 gr broccoli, 250 gr wortelen, 250 gr champignons., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  •  
  •  60-120 min.

Lekker en niet vet

INGREDIENTEN

Vlees naar keuze(alleen geen gehakt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-1999
  • Chinees
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 grote ketel met water, broentenbouillonblokjes, rode peper, 3 grote ajuinen, soepgroenten uit diepvries, pilipilli(mag maar moet niet, het is enkel voor wie het graag pikant heeft, Alle soorten vlees geschikt voor fondue, scampi's,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Chinees
  •  20-30 min.

Een recept meegekregen uit Zwitserland Een lekkere fondue om een avond van te genieten.

INGREDIENTEN

1 liter rode wijn, 1 liter witte wijn, 1 liter rose wijn, 2 wortels, 1 prei, Peterselie, Champignons, Runderbouillon blokje, Borrelglaasje port, , Rundvlees in dunne plakjes gesneden, , Mayonaise (liefst zelfgemaakt), diverse kruiden om je eigen sausje te maken., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Overheerlijke snelle fondue, net iets anders ! De oplossing voor onverwachte gasten ! Makkelijk, snel en overheerlijk

INGREDIENTEN

-200 g oude geraspte kaas, -200 g verkruimelde bluefort, -wat worcestersaus, -1/8 liter tomatencreme soep uit blik, -2 eetlepels sherry, -stokbrood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Zonder vlees of vis

INGREDIENTEN

Voor de fondue;, 8dl bouillon van miso of groetebouillon., 2 el triyakisaus, 2 dl mirin(rijstwijn., voor de dipsaus;, 1 el sesamolie, 1 kleine ui, 2 cm gemberwortel, 1 dl japanse sojasaus, evt. mespuntje wasabi., fondue groenten;, 8 grote shii-takes gehalveerd, 1/2 aubergine in stukken, 8 dunnen worteltjes, 1 courgette in stukken, 400 gr tofu in blokjes, 400 gr seitan,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het verhaal wil dat deze fondue een creatie is van de gekende Vico Torriani; het is wel heel speciaal, en ook wat kostbaarder door de gebruikte drank; Poire William !

INGREDIENTEN

-4 fraaie comice peren, -750 g Zwitserse geraspte kaas (half Emmenthaler en half Gruyere), -15 g maizena of bloem, -3/8 dl droge witte wijn, -1 glaasje Poire William, -eventueel blokjes brood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Voor de liefhebber natuurlijk.

INGREDIENTEN

Runderbouillon zelfgetrokken of van blokjes.Sherry,sojasaus,wortel,rammenas,knolselderij,prei,champions,en kleine gehaktballetjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaasfondue met champignons

INGREDIENTEN

150 gr champignons, 4 dl water, 1/2 bouillon tablet, 40 gr boter, 40 gr bloem, 75 gr Kernhem, 150 gr jong belegen kaas, 75 gr ham, peper, peterselie, stokbrood.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr geraspte Ardennetal (of combinatie van Emmental kaas/cheddar kaas/oud brugge kaas)- 2 kleine glazen droge witte wijn - sap van 1 citroen - 150 gr (bos)paddestoelen fijn gesneden - 1 klein teentje knoflook - 1 koffielepel maïzena - muskaatnoot

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Oostenrijks
  •  10-20 min.

Deze kaasfondue lusten onze kids heel graag. Terwijl ze hem met wijn helemaal niet lekker vinden

INGREDIENTEN

1 flesje donker bier(oud bruin heineken), 2 el boter, 400 gr geraspte jong belegen kaas, scheutje worcestershiresaus, zout en versgemalen peper, enkele druppels tabasco, 1 el bloem, 1 ei, mespuntje mosterd, 1 of 2 stokbroden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een leuk idee om tijdens een kinderfeestje samen met de kinderen te maken.

INGREDIENTEN

Repen Chocolade,Verschillende soorten fruit b.v Banaan,annanas en aardbeien en langevingers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Een gezellige kaasfondue met Belgisch bier

INGREDIENTEN

5 dl. Saisonbier, vier stokbroden, 600 gram bij het bier passende kaas (Breugelkaas belegen, Princ' Jean affin, Floreffe, Pere Joseph, Passendale), een teentje knoflook, peper, een eetlepel aardappelmeel, twee eetlepels melk.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 6 eieren,150 gram geraspte Gruyere of belegen kaas,1.1/2 dl witte wijn,1 teentje knoflook,zout,peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 1 ei, 60 g suiker, 2 dl witte vermout of 75 g suiker en 2 dl sinaasappel- en citroensap, partjes sinaasappel, partjes appel, partjes mango, plakjes banaan, blokjes cake, lange vingers, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Zwitsers kaasfondue

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 2 dl. droge witte wijn, 150 gr. geraspte Emmentaler, 150 gr. geraspte Gruyere, 1 eetl. maizena, 2 eetl. kirsch, zout, peper, mespunt nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kinderfeestje

INGREDIENTEN

Chocoladerepen puur., Verschillende soorten fruit,bv.bananen, appels, peren ed., koekjes of cake,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2001
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
Fondue

Fondue

Samen fonduen zorgt vaak voor een gezellige avond. Bij een ander gerecht moet iemand de hele avond in de keuken staan, maar hierbij is dat niet nodig. Verwarm olie in een speciale fonduepan en zet deze midden op tafel. Snijd stukken vlees in kleine stukjes en zorg ook voor wat groente die verhit kan worden. Prik een stukje vlees aan een lange prikker en houd deze in de olie tot hij bruin is. Pas wel op voor spatjes.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top