Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

392 Eieren ui peterselie kruiden p recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Bijgerecht

INGREDIENTEN

6 sneetjes oud wit brood, 1 grote ui, 50 g boter, 30 g fijngehakte peterselie, 200 g bloem, zout, 3 eieren, 1 dl melk, 1 liter vleesbouillon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Pools Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

= bosje peterselie, 15 g verse basilicum, 6 eieren, > dl melk, 100 g geraspte belegen kaas, 2 tl verse tijmblaadjes, zout, versgemalen peper, 50 g boter of margarine, 6 bosuitjes, 100 g ham,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar. Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!! Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2007
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 125 gr. ham (dikke plak), 1 el boter, 3 eieren, 1 dl melk, 1 dl room, 4 takjes peterselie, 10 sprietjes bieslook, 0,5 el dille, 100 gr. geraspte oude kaas, , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Lekkere vegetarische quiche.

INGREDIENTEN

9 plakjes bladerdeeg,ontdooid, 1 eidooier, losgeklopt, 400 gr huttekase, 4 eieren, waarvan 2 gesplitst, 1 venkelknol, 1 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 6 el fijngehakte groene kruiden,(bv: dragon, kervel, bieslook, peterselie, basilicum), zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

225. g. mgr. kwark, 4 el. olie, 225 g. bloem, zout en peper, 1 ui, 100 g. schouderham, 1 el. boter, 3 eieren, 1 dl. melk, 1 dl. koffieroom, 4 takjes peterselie, 10 sprietjes bieslook, 1/2 el. dille, 100 gr. ger. kaas, 2 takjes selderij

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Drie smakelijke gevulde eieren. Kijk ook bij gevulde eieren 1.

INGREDIENTEN

PESTO-EIEREN MET SPEK: 6 eieren nr.4 of 5, 1 1/2 eetl. pesto, 2 eetl. olie, 2 eetl. gemalen, parmezaanse kaas, zwarte peper, 4 plakjes ontbijtspek, 4 blaadjes basilicum, , MOSTERD-EIEREN MET GROENE KRUIDEN: 6 eieren nr.4 of 5, 3 takjes peterselie, 1/2 zakje verse, bieslook(a 25gr.), 1/2 theel. tijm, 1 eetl. zaanse mosterd, 2 eetl. mayonaise, zout, zwarte, peper, 3 kerstomaatjes, , CURRY-EIEREN MET KORIANDER: 6 eieren nr.4 of 5, 1 kleine ui, 1 eetl. olie, 1 teentje, knoflook, 1 1/2 theel. chilipoeder, 1 1/2 theel. gemalen koriander, 1/4 theel. gemalen, komijn (djinten), 2 theel. citroensap, 1 eetl. tomatenketchup, 4 eetl. volle yoghurt, zout, peper, 4 takjes koriander (of 2 takjes peterselie)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175 g bloem, 125 g boter of margarine, 2 eetlepels paneermeel, 2 uien, 3 bakjes champignons, 6 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels gedroogde basilicum, zout, peper, 3 eieren, 1 bekertje zure room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eieren losgeklopt, 1 zoete ui in blokjes, half bakje shii take in plakjes, handje verse kruiden zoals peterselie, munt of koreander, scheutje olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 hardgekookte eieren, 300 gr grijze garnalen, 1 krop sla, 2 tomaten, Gehakte peterselie, 1 bosjes bieslook, 50 gr kervel, 1 fijngesnipperde ui, Peper, Zout, 2 citroenen, 1/2 liter room, Zwarte lompviseitjes (lompvis=snotdolf)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een omelet met parika en ui en kruiden

INGREDIENTEN

Een paprika; een halve ui en 2 eieren; kruiden zoals peterselie, kerrie, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Biologisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Deegmix voor een hartige taart of pizza, 400 gram champignons kastanje, 1 stuks uien, 40 gram boter, 100 gram geroosterde hazelnoten, 1 bosje peterselie, 3 stuks eieren, 150 gram roomkaas vers met knoflook en kruiden (bijvoorbeeld Boursin), 75 gram oude kaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui1 plak schouderham a 100 g3 eetl. boter of margarine2 tomaten2 takjes peterselie1? theel. gedroogde basilicum2 eieren1 eetl. melk1 eetl. tomatenketchupzoutversgemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit recept draagt bij aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente.

INGREDIENTEN

=8 Eieren, =1 dl. Melk, =2 Uien., =3 Preistengels., =3 Bleekselderijstengels, =1 eetl.Fijngesneden Peterselie, =1 eetl.Fijngesneden Bieslook., =Olijfolie., =50 gram Geraspte Kaas., =Zout en versgemalen zwarte Peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gebakken geraspte aardappel als smakelijke aardappelvariant bij de met champignons gevulde kipfilet en een citroen-botersaus.

INGREDIENTEN

Voor de kip: 15 gram boter, 4 plakjes bacon, fijngesneden, 125 gram champignons, zeer fijn gesneden, 4 kipfilets, 2 el. bloem, 2 eieren, losgeklopt, 4 el. olijfolie., , Voor de rosti: 4 middelgrote aardappels, geraspt, 1 ui, geraspt, 1 el. olijfolie., , Voor de saus: 6 el. droge witte wijn, sap van 1 citroen, 140 ml. slagroom, 125 gram gekoelde roomboter, in blokjes, 1 el. verse, fijngesneden dragon, 1 el. verse, fijngesneden peterselie., , Voor de bonen: 175 gram schoongemaakte haricots verts, 15 gram roomboter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze omelet leent zicht goed als lunch of voorgerecht.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING: , 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt en uit elkaar gevlokt, 1 ansjovis, in stukjes, 1 kleine ui, fijn, 1 teen knoflook, fijn, 2 tomaten uit blik met vocht, in stukjes, 1 t droge basilicum, 1/2 t geelwortel, 1 t aromat, zout, peper, 2 e olijfolie, peterselie, fijn, , 1. Fruit ui en knoflook tot zacht in olijfolie., 2. Voeg stukjes ansjovis erbij en bak tot ansjovis gesmolten zijn., 3. Voeg tomaten, basilicum, geelwortel, aromat, zout en peper bij uien-mengsel en kook tot een gebonden saus ontstaan., 4. Meng tonijn er door en kook verder voor 5 min., 5. Meng peterselie door vis saus en kook even door en verdeel dit dan over omelet.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2011
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige ei met zalm verassing

INGREDIENTEN

200gr zalmfilet 200gr gerookte zalmfilet 9 eieren 250 gr creme fraische fijngesneden dille kervel koriander peterselie bieslook 1 gesnipperde ui 25 gr boter zout en peper1 mespunt geschrapte citroenschil

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Slanke schotel van macaroni, groenten en gehakt

INGREDIENTEN

300 gram soepgroenten - 1 ui - 1 teentje knoflook - 300 gram tartaar of mager gehakt - 1 doosje champignons - 1 rode paprika - 200 gram tauge - 2 vleesbouillontabletten - 1 eetl gedroogde italiaanse kruiden - 1 theel. kerrie - 2 eetl ketjap manis - 2 x 1 eetl. olijfolie - 2 eieren - scheutje melk - 300 gram vlugkokende macaroni en kerstomaatjes voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vegetarische voorafje dan is dit recept genoeg voor 6 a 8 personen. Als hoofdgerecht of als lunchgerecht.

INGREDIENTEN

4 eieren, 500 gram champignons, 1 ui, (optie 1 teen knoflook)1 potje zure room of creme fraiche, peterselie, bieslook, zout, peper en olijfolie. Eventuuel geraspte kaas, is nog lekkerder maar hoeft niet.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Warme voorgerechten

INGREDIENTEN

2 eieren - 20 g ui - 10 g gemengd groene kruiden (bieslook, dille, selderij, citroenmilisse, enz.) - 15 g margarine - 1 e koffiemelk - zout - peper - toast - peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere balletjes.!

INGREDIENTEN

600 gr lams- of rundergehakt, 4 eieren, 12 verse muntblaadjes, 10 verse korianderblaadjes, 2 grote uien, 1 koffielepel gemalen komijnzaad, 1/2 koffielepel gemalen zachtgekruide, Spaanse peper, 1/2 koffielepel gemalen sterk gekruide Spaanse peper, 1/2 koffielepel kaneel, 1/2 doos gepelde tomaten, 1 dl olijfolie, zout en peper van de molen, 1 teentje look,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 hardgekookte eieren, 300 gr grijze garnaal, 1 krop sla, 2 tomaten, gehakte peterselie, 1 busseltje bieslook, 50 gr kervel, 1 fijnversnipperde ui, peper, zout, 2 citroenen, 1/2 liter room, zwarte lompviseitjes,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

HEEL APART EN ERG LEKKER!

INGREDIENTEN

4 RODE UIEN, 250 GR. ZACHTE GEITENKAAS ( BETTINE BLANC ), 125 GR. MAGERE GEROOKTE SPEKREEPJES, 45 GR. FIJNE SUIKER, 4 EETL. BALSAMICO-AZIJN, EEN HALF ZAKJE VERSE TIJM, 3 TAKJES PETERSELIE, ( GEMALEN )ZWARTE PEPER, 150 GR. BLOEM, ZOUT, 2 EIEREN, DRIE EN EEN HALVE DL. MELK, 40 GR. BOTER.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een ware verrassing voor je gasten.

INGREDIENTEN

4 rode uien,250 gr. zachte geitenkaas,125 gr. gerookte spekreepjes,45 gr suiker, 150 gr. bloem, 4 el balsamicoazijn, 1/2 zakje verse tijm,3 takjes peterselie,peper,zout,2 eieren,3,5 dl. melk, 40 gr. boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke zachte, zoete en romige smaak. Om je vingers bij af te likken. Het werkt verslavend. Je wilt meer en meer

INGREDIENTEN

4 rode uien, 250 gram zachte geitenkaas, 125 gr magere gerookte spekreepjes, 45 gr fijne suiker, 4 el balsamico azijn, tijm a 15 gr, peterselie, peper, 150 gr bloem, zout, 2 eieren, 3,5 dl melk (iets minder gedaan), 40 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, 8 sneden wit brood, 8 dunne plakjes Nazarethkaas, 8 eieren, 4 dunne plakjes gekookte ham, tomatenpuree, 4 sjalotten, , Voor de saus :, 4 dl melk, 50 g boter, 75 g bloem, peper, zout, cayennepeper, pili-pili, peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Leuk receptje uit weekend-knack

INGREDIENTEN

, Ingredienten, Nodig voor zes :, , Voor de flan :, , 400 g zoete rode uien in ringen gesneden, 0,6 dl melk, 2 sneden wit casinobrood, 15 g geraspte parmezaankaas, 3 takjes bladpeterselie, 2 eieren, 3 kreeften van ieder 500 a 600 g, peper, zout, 1 dl vanilleolie, , , Voor de mousse :, , een halve courgette gewassen en in stukken gesneden, 2,5 dl visfumet (of gevogeltebouillon), 10 blaadjes pepermunt, 1 sjalot, een scheutje olijfolie, peper, zout, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Dit gerecht smaakt heerlijk en ziet er ook mooi uit. Je hebt een grote hapjespan of paellapan nodig die je ook kunt gebruiken voor het serveren. In Marokko wordt de bereiding afgerond in een brede, aardewerken tagine, die op het vuur wordt gezet.Geef er ruimschoots warm brood bij en eventueel een groene salade.

INGREDIENTEN

- 500 gram lams- of rundergehakt, - 1 ui, gesnipperd, - 3 el fijngehakte verse gladde peterselie, - een snufje chilipoeder, - 1 tl kaneel, - ½ tl gemberpoeder, - 1 tl komijnpoeder (djinten), - plantaardige olie om te braden, - 4 eieren, - zout en peper, , Voor de tomatensaus:, - 1 grote ui, fijngehakt, - 2 el olijfolie, - 2 teentje knoflook, uitgeperst, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 tl suiker, - 1 kleine verse rode peper, van zaad ontdaan en fijngehakt, - 3 el fijngehakte verse gladde peterselie, - 3 el fijngehakte verse koriander, - zout, naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2017
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.  

INGREDIENTEN

1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -, 8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -, 1 dl mayonaise -, 200 ml crème fraîche -, 3 eetlepels fijngehakte peterselie -, 3 eetlepels fijngehakte bieslook -, 1 potje kleine augurken -, 2 blikjes cornedbeef -, 2 uien -, 3 appels (Elstar)-, 1 afgestreken eetlepel mosterd -, peper, zout -, 1 theelepel paprikapoeder -, 1/2 dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, blaadjes sla om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een serieus maaltijd ei.

INGREDIENTEN

3 - 4 eieren, 1 middelgrote ui, 50 gram gehakt, 1 frikandel, Kruiden - Specerijen ( Tijm, Basilicum, Selderiezout, Peper, Italiaanse kruidenmix, Provencaalse kruidenmix, Chilipoeder, Paprikapoeder, Marjoraan maar eigenlijk maakt het niet uit), Verse knoflook (mag ook uit een potje), Tabasco, Ketjap (zoet), Geraspte kaas, Plakjes kipfilet, 3 of 4 sneetjes brood, tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Enig voor de paasdagen bij bijvoorbeeld een brunch of gewoon lekker ontbijtje

INGREDIENTEN

, 4 eieren, Mozzarellakaas in blokjes, Kruiden naar keuze, 1 el fijngehakte peterselie, Kleiene gepelde e fijn gesneden tomaatjes, olijfolie, fijn gesnipperde ui,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Als U het deeg kant en klaar koopt, word dit recept echt een heel snel gerecht. Als het deeg uit de diepvries komt, moet het op kamertemperatuur ontdooien anders gaat het breken en kan het niet gevouwen worden.

INGREDIENTEN

(voor het filodeeg) 280 gram bloem - zout 2 eieren 3 el olie circa 1/8 l lauwwarm water VOOR DE VULLING 300 gram diepvriesspinazie 3 el gesnipperde ui 250 gram geraspte feta 1 el fijngehakte dille 2 el fijngehakte peterselie zout 4 el gesmolten boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 hardgekookte eieren, 300 gr grijze garnaal, 1 krop sla, 2 tomaten, gehakte peterselie, 1 busseltje bieslook, 50 gr kervel, 1 fijnversnipperde ui, peper, zout, 2 citroenen, 1/2 liter room, zwarte lompviseitjes,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

5 verschillende tapas die ik het lekkerst vind.

INGREDIENTEN

Artisjok-olijftortilla, 1 blikje artisjokken, uitgelekt en in kwartjes gesneden, 1 pot zwarte olijven, uitgelekt (mag heel), 1 handje gedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden, 4 eieren, geklutst, zout, peper, olie, , , Broccoli-Pijnboompitten-Spread, 150 g broccoli, 2 à 3 eetlepels pijnboompitten, 2 theelepels gedroogde basilicum (of verse indien beschikbaar), 1 theelepel oregano, een mespuntje gember, 1 eetlepelolijfolie, peper, zout, , , Gevulde champignons, 8 grote champignons, 1 kleine ui, 50 g. pittige kaas, 1 eetl. paneermeel, 25 g. walnoten, peterselie, , , Garnalen met knoflook, 1 bakje jumbo garnalen (100 g), 2 teentjes knoflook, 1/2 rode peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel peterselie (diepvries kruiden), 1 eetlepel citroensap, zout, , , Kletskop van Parmezaanse kaas, stuk parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 4 beschuiten, 10 kerstomaatjes, 3 eieren, 6 à 7 plakjes ontbijtspek, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el gehakte peterselie (vers), 1 el gedroogde Provençaalse kruiden, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kurkuma, 1/2 tl gemberpoeder, Olijfolie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemarineerde zalm Salsa kipfilets met groene salade Rundvlees en groenten spiezen Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of drumsticks Gepofte aardappelen Aardappelsalade Satésaus Varkenssaté Gegrilde banaan met slagroom Aardbeien tortillas verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

INGREDIENTEN

Gepofte aardappelen, 4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt, 3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden), 2 tl knoflookpoeder, 3 el boter, zout en peper, 4 stukken aluminiumfolie, 125 ml zure room, 4 el bacon instukjes, Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel)., , Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over., , Salsa kipfilets met salade, (4 personen), 2 dubbele kipfilets, 125 ml teriyaki saus, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/2 ui, gehakt, 2 tl gehakte jalapeno pepers, 2 tl fijngehakte koriander, 4 el mosterd, 4 el honing, 1,5 el suiker, 1 el olie, 1,5 el azijn, 1,5 el citroensap, 350 g gemengde groene sla, 1 blik ananas stukjes (450 g), 1 zak tortilla chips, Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast., , Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast., , Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten., , Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten)., , Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing., , Geef de tortilla chips erbij., , , , , Citroen-knoflook kippenvleugels, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el mosterd, 6 knoflookteentjes (fijngehakt, 2 tl zout, 1 el gemalen zwarte peper, 1 kilo kippenvleugels of drumsticks, , Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken., , Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade., , , , Rundvlees en groenten spiezen, (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten), 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm, 1 ui medium in 8 parten gesneden, 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el olijfolie, 1 el chilisaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 doosje champignons, 1 bakje cherry tomaten, Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren., , Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika., , Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten., , , , , Aardbeien tortillas, 4 tortillas, , 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola, , 250 g aarbeien, , 2 el boter, gesmolten of vloeibaar, , 1 el suiker, 0.5 tl kaneel, Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje., , Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op., , Bestrijk ze met de helft van de boter., , Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om., , Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een lekkere visschotel die snel klaar is. gemakkelijk te maken is en waarmee je eindeloos kan varieren

INGREDIENTEN

5 grote aardappels, 1 winterwortel, 250 ml slagroom, olijfolie, 2 eieren, 600 gr verse spinazie, mosterd, geraspte pittige kaas, sap van 1 citroen, verse groene kruiden ( peterselie en/of dille en/of bieslook), 500 a 600 gr witvis (tilapia, kabeljauw, panga etc), 200 gr gerookte vis zonder graten ( haring schelvis, makreel)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 500 g (lams)gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 el peterselie, 1 el munt, paar blaadjes salie, 1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of, ½ el komijn, 1 tl cayenne peper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, olijfolie, om in te bakken, , Voor de saus:, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, ½ tl kaneel, 1 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten, 1 sinaasappel, 1 citroen, 1 el harissa (pas op: heet!), 1 runderbouillonblokje, ½ el suiker, 4 eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top