1. Home
  2. Recepten
  3. Duvelfondue

Duvelfondue recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Duvel-fondue

Heerlijke kaasfondue, bereid met bier!

INGREDIENTEN

400g Mimolette, 200g Maasdammer, 3 teentjes knoflook, 3 theelepels sambal oelek, 1 groene peper, 1 flesje Duvel bier (33 cl). Stokbrood.

Voorbereiding

De kaas op tijd uit de koelkast halen, zodat deze op kamertemperatuur is als u de kaasfondue gaat maken. Eventueel niet geraspte kaas in stukjes snijden.

Bereidingswijze

De fonduepan inwrijven met een teentje knoflook, vervolgens de andere teentjes uitknijpen en samen met de geraspte groene peper in de pan don. Het bier toevoegen en even laten weken (ca. 5 min.). Dan de pan op het vuur verwarmen tot aan het kookpunt (niet laten koken!). Hierna de kaas beetje bij beetje toevoegen en goed blijven roeren. Sambal toevoegen tot u de duivelse smaak te pakken heeft. De fondue kunt u eventueel binden door een kwart kopje maizena vermengd met bier toe te voegen.

  • Zwitsers
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2004
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

Broodjes met Duvel-fondue

Hartverwarmend recept op basis van Duvel bier

INGREDIENTEN

1 flesje Duvel, 2 zeer fijn gesnipperde sjalotjes, 2 zeer fijn gesnipperde knoflookteentjes, 250 gram kastanje-champignons ; zeer fijn gehakt, klontje roomboter, 200 gram geraspte Gruyere, 200 gram geraspte belegen Edammer (Hollandse kaas), maizena, 3 eetlepels zeer fijngehakte peterselie, zout, peper, 4 grote harde broodjes bv kaiserbrodchen, 12 blauwe druiven, 4 stengels bleekselderij, 8 kerstomaatjes,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Nieuwste duvelfondue recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top