Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Duitse recepten Meer Duitse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Wij wonen tegen de Duitse grens aan en komen daar regelmatig voor de boodschappen en tanken etc. n natuurlijk vergeet ik mn meel en bakspullen niet! In mn recept staat vermeld dat er type 405 is gebruikt. Dit staat  gelijk aan (amerikaanse) patentbloem. Je kan ook biologische patent nemen . …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een variatie op de Duitse reibekuchen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Handig om van oud brood af te komen ;-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Toen we een weekendje in de Duitse Eifel waren hebben we er van de heerlijk verse cantharellen genoten. Tal van gerechten kon je ermee bestellen.  Een variatie ermee was deze Flammkuchen. Flammkuchen is oorspronkelijk afkomstig uit de Elzas  (Tarte flambee) maar tegenwoordig vervagen de grenzen en daarmee ook de streekgerechten Als je vers deeg uit het koelvak gebruikt staat dit zelfs in een kwartiertje op tafel. N.B. Je kunt de spekjes en cantharellen ook eventjes voorbakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Dit is een simpel, maar leuk recept dat iedereen wel kent van de wintersport of een vakantie in Oostenrijk. Het wordt namelijk in heel veel restaurants geserveerd als stevige lunch of avondmaaltijd. Het lijkt wel een beetje op het Duitse Bauernfruehstueck. In Zwitserland vind je het ook, maar dan zit er erg veel Emmenthaler of Grúyere door. Dit is lekker, voedzaam, kidsproof en makkelijk te maken en weer eens wat anders op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Ik volg nog steeds bijna dagelijks alle kookprogramma's op de Europese TV zenders die me interesseren. Je ziet zoveel en er is zoveel inspiratie. Vorige week zaterdag zag ik Duitse chefkok (* Michelinster) Bjorn Freitag dit lekkere winterse soepje maken. Eenvoud en ongecompliceerd daar draait nu alles om in de keuken, geen waslijsten aan (veelal overbodige) ingrediënten meer. Ook Michelin inspecteurs knappen daarop af, koks die te gecompliceerd werken. Het kan je maken of breken. Dit is een ongecompliceerd winters soepje voor 4 personen, goed maakbaar en erg lekker in deze tijd van het jaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Uit Duitsland zijn veel mensen naar Zuid-Afrika geïmmigreerd. Rond 1900 was het voor €Europeanen€ een rage om werk te gaan zoeken in Zuid-Afrika. En of deze salade iets Duits in zicht heeft? Weet ik niet, maar wat ik wel weten, is dat zowat alles met aardappel en mayonaise bereid, word door de Zuid-Afrikaners Duits genoemd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Koop je ook wel eens van die lekker pretzelbroodjes in Duitsland??? Nu kun je ze zelf maken. Makkelijk en snel op tafel. Superlekker ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

 Flammkuchen is een soort Duitse variant op de pizza. Het bestaat uit een dunne, krokante bodem met daarop creme fraiche, ui en spek. Lekker als lunch of als snack. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Na lang experimenteren, en de gouden tip van een Duitse kok, eindelijk de juiste lekkere wittekool salade!!!!(voor bij de BBQ) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

1 kg aardappelen 2 uien, fijngehakt 2 eieren zout, peper zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

In Duitsland wordt zuurkool bijna altijd als groente apart gegeten. Zo ben ik het ook zo gewend en ik vind het heerlijk. Als ik deze zuurkool maak dan smult iedereen er altijd van en wordt altijd het recept gevraagd. Bij deze dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees
Populaire Duitse kookboeken:
Top