chocoladeflensjes
Liefde in het bord!!!
4 eieren, 200 g. bloem, 4 dl. melk, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels cacaopoeder, 100 gr. boter of margarine, poedersuiker, honing, chocolade
Meng de eieren met de bloem, 3 dl. melk en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Meng de rest van de melk met de cacao en voeg dit geheel bij het beslag. Bak de flensjes in margarine of boter. Bak ze niet te hard, want dan wordt de cacao bitter.
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2005Goedkoop en snel Nagerecht20-30 min.
Chocoladeflensjes
Chocoladeflensjes met hazelnotenroom
75 gram bloem,1 eetl.cacaopoeder,mespunt zout,1 ei,250 ml. melk,40 gr. boter,1/4 l. slagroom,2 eetl.suiker,1 dikke rep melkchocolade met hazelnoot,chocoladesaus (uit een flesje of van mijn recept:PEREN UIT DE OVEN),
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2001Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladeflensjes
Chocoladeflensjes met hazelnotenroom
75 gram bloem,1 eetl.cacaopoeder,mespunt zout,1 ei,250 ml. melk,40 gr. boter,1/4 l. slagroom,2 eetl.suiker,1 dikke rep melkchocolade met hazelnoot,chocoladesaus (uit een flesje of van mijn recept:PEREN UIT DE OVEN)
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2000Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladeflensjes.
Geef er een sinaasappeljam of slagroom bij.
115g zelfrijzende bloem-2eetlepels cacaopoeder-2eieren-50g pure chocolade geraspt-2dl melk-2eetlepels sinaasappelsap-
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2002Internationaal20-30 min.
Chocoladeflensjes
100 gram gezeefde tarwebloem, - 20 gram cacao, - 20 gram amandelschaafsel, - 1 zakje vanillesuiker, - 25 gram gesmolten boter, - 2 eieren, - 2 eierdooiers, - mespuntje zout, - 3 1/2 dl melk,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2005Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chocoladeflensjes
75 gr bloem, 2 el suiker, 1 el cacao, mespunt zout, 1 ei, 2 1/2 dl melk, boter om te bakken, 3 dl mango-ijs, 2 el sinaasappellikeur, poedersuiker, , ,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-09-2000Nagerecht30-60 min.
Hongaarse chocoladeflensjes
Voor het beslag:, 1 zakje pannenkoek-mix, 45 cl melk, , Voor de vulling:, 150 ml room, 125 g suiker, 1 eetlepel rum, 200 g fijngehakte hazelnoten, 50 g rozijnen, 2 koffielepels geraspte sinaasappelschil, , Voor de chocoladesaus:, 200 g pure chocolade, 100 ml melk, 50 ml room, 1 eetlepel rum, 2 eidooiers
- Hongaars Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-2005Hongaars Nagerecht10-20 min.
Hongaarse chocoladeflensjes
1 pak Koopmans Mix voor Pannenkoeken Eier *, 7 dl water *, 2 el rum *, 75 g boter * , , VULLING:, 1 1/2 dl room *, 125 g suiker *, 1 el rum *, 200 g fijngehakte hazelnoten *, 50 g rozijnen *, 2 tl geraspte sinaasappelschil * , CHOCOLADESAUS:, 200 g pure chocolade *, 1 dl melk *, 1/2 dl room *, 1 el rum *, 2 eidooiers
- Hongaars Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-03-2005Hongaars Hoofdgerecht10-20 min.
chocoladeflensjes met roomvla
Voor ong. 12 pannenkoeken
2 pannenkoeken, 3 eidooiers, 0.8 liter melk, 12 eetlepels suiker, 6 eetlepels bloem, 6 eetlepels custard, Jamaica rum, 3 zakjes vanillesuiker, 50 gram roomboter, cacaopoeder,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2000Nagerecht0-10 min.
Chocoladeflensjes met hazelnotenroom
75 gram bloem-, 1 eetl. cacaopoeder-, 1 mesp. zout-, 1 stuks eieren-, 1 l melk-, 40 gram boter-, 1 l slagroom voor de vulling-, 2 eetl. suiker voor de vulling-, 1 stuks dikke reep melkchocolade met hazelnoten-, 4 eetl. chocoladesaus-,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2004Nederlands Nagerecht30-60 min.
Hongaarse chocoladeflensjes
Ruimte overhouden in je buik na een diner
1 pak eierpannenkoekmix, 7 dl. water, 2 el. rum, 75 gram boter, vulling : 1,5 dl. room, 125 gram suiker, 1 el. rum, 200 gram gehakte hazelnoten, 50 gram rozijnen, 2 tl. geraspte sinaasappelschil, chocoladesaus : 200 gram pure chocolade, 1 dl. melk, halve dl. room, 1 el. rum, 2 eidooiers
- Hongaars Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-02-2003Hongaars Nagerecht30-60 min.
Chocoladeflensjes met hazelnotenroom
Lekkere variatie op een flensje, maar vult wel erg. Neem dus 1 pannenkoek per persoon.
Voor de flensjes:, een kwart pak koopmans meergranen pannenkoekenmix, 2 eieren, wat melk, eetlepel cacao, snufje kaneel, boter om in te bakken., , Voor de room:, 125 ml, 6 blokjes pure chocolade, 12 hazelnoten, eetlepel suiker
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-02-2008Frans20-30 min.
Geflambeerde Chocoladeflensjes
Met ingemaakt rood fruit
100 gr bloem, 25 gr cacaopoeder, 3 dl melk, 5 eieren, 30 gr boter, fruit op alcohol (pot, bij slijter of zelfgemaakt), 60 gr pure chocolade, geraspt, Armagnac of Grand Marnier, vanilleroomijs, ,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-2000Nagerecht20-30 min.
Chocoladeflensjes Met Hazelnotenroom
Feestelijke snoeperijen...
75 gr. bloem, 1 eetl. cacaopoeder, mespunt zout, 1 ei, ½ l. melk, 40 gr boter., Voor de vulling: ½ l. slagroom, 2 eetl. suiker, 1 dikke reep melkchocolade met hazelnoten en 4 eetl. chocoladesaus uit een flesje.
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-200030-60 min.
Chocoladeflensjes met hazelnotenroom
75 gram bloem, 1 eetl. cacaopoeder, 1 mespunt zout, 1 stuks eieren, 1 l melk, 40 gram boter, 1 l slagroom voor de vulling, 2 eetl. suiker voor de vulling, 1 stuks dikke reep melkchocolade met hazelnoten, 4 eetl. chocoladesaus
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-07-2005Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladeflensjes met abrikozenroom
Chique en lekker
6 abrikozen, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel citroensap, 1 dl.garderoom, 1 theelepel slagroomversteviger, 75 gr.pannekoekmix, 2 eetlepels cacao, 1 ei, 2 dl. melk, 25 gr. geschaafde amandelen, boter,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2010Nederlands Nagerecht10-20 min.
Chocoladeflensjes met hazelnotenroom
75 gram bloem-, 1 eetl. cacaopoeder-, 1 mesp. zout-, 1 stuks eieren-, 1 l melk-, 40 gram boter-, 1 l slagroom voor de vulling-, 2 eetl. suiker voor de vulling-, 1 stuks dikke reep melkchocolade met hazelnoten-, 4 eetl. chocoladesaus-,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2004Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladeflensjes met passievruchtsaus en slagroomijs
**Voor de chocoladeflensjes:, 225 gram bloem, 25 gram cacaopoeder, 5 dl melk, 1 el suiker, 3 eieren, 2 el vloeibare boter, **Voor de passievruchtsaus:, 3 passievruchten, 3 el abrikozenjam, 3 el water, **Voor de chocoladesaus:, 1 dl melk, 200 gram pure chocolade, **Voor de opmaak:, 1 liter slagroomijs, vers fruit om te garneren
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-05-2003Belgisch Nagerecht0-10 min.
Chocoladeflensjes Met Sinaasappel En Witte Chocolademousse
Zin om groots uit te pakken? Dit desser is echt spectaculair!!
Voor de vulling: 4 blaadjes witte gelatine, 1 dl. volle melk, 1 dl. slagroom, 4 eidooiers, 200 gram witte chocolade, 1? dl. creme fraiche, 2 sinaasappellikeur, 4 sinaasappels, voor de flensjes: 100 gram bloem, 25 gram cacao, 25 gram witte bastersuiker, 2 grote eieren, 30 gram gesmolten boter of margarine, 3 el. donker bier, 2? dl. volle melk, voor het serveren: 3 lange vanillestokjes, voor de sauzen: 2 dl. volle melk, 1 steranijs, 200 gram pure chocolade, in stukjes, 1?-2 dl. creme fraiche
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2000Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocoladeflensjes Met Vulling Van Roomvla
12 pannenkoeken, 3 eidooiers, 0.8 liter melk, 12 eetlepels suiker, 6 eetlepels bloem, 6 eetlepels custard, Jamaica rum, 3 zakjes vanillesuiker, 50 gram roomboter, cacaopoeder,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2000Nederlands Nagerecht20-30 min.
Geflambeerde chocoladeflensjes met ingemaakt rood fruit
100 gr bloem, 25 gr cacaopoeder, 3 dl melk, 5 eieren, 30 gr boter, fruit op alcohol (pot, bij slijter of zelfgemaakt), 60 gr pure chocolade, geraspt, Armagnac of Grand Marnier, vanilleroomijs, ,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2001Nederlands Nagerecht30-60 min.
flensjes
Hongaarse Chocoladeflensjes
1 pak eierpannekoekenmix.7 dl. water.2el.rum.75 gr.boter., , Vulling:, 1 1/2 dl.room.125 gr.suiker.1 el.rum.200 gr.fijngehakte hazelnoten.50 gr.rozijnen.2 tl.geraspte sinaasappelschil., , Chocoladesaus:, 200 gr.pure chocolade.1 dl.melk.1/2 dl.room.1el.rum.2 eidooiers.
- Hongaars Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2002Hongaars Nagerecht20-30 min.