1. Home
  2. Recepten
  3. Broodkuikentjes

Broodkuikentjes recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Broodkuikentjes

Fijn voor een feestontbijt met de Paasdagen

INGREDIENTEN

- 250 gr. patentbloem op kamertemperatuur - 15 gr. gist - 1 deciliter lauwwarme melk - 40 gr. suiker - 40 gr. zackte margarine of boter - 1 theelepel zout - 2 gekookte niet gepelde eieren - 1/2 theelepel olie - 1 klein ei - 2 krenten, rozijnen of stukjes gekonfijte vruchtjes - 3 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze

1. Spoel de deegkom om met lauw water. Droog de kom en zeef er de bloem in. Zet van de bloem 2-3 eetlepels apart. 2. Roer de gist in een kleine kom vloeibaar met de helft van de melk. Houdt 2 eetlepels melk achter. Doe de rest van de melk met de suiker en de margarine bij de opgeloste gist. Maak middenin de bloem een kuiltje en schenk daar de melk met de gist in. 3. Meng de inhoud van de kom door elkaar. Kneed het mengsel, onder toevoeging van de rest van de melk en het zout, tot een glad en veerkrachtig deeg ontstaat dat niet meer aan de wand van de kom of aan de vingers kleeft. 4. Dek de kom af met een natgemaakte doek en laat het deeg op een warme, niet tochtige plaats ongeveer 1 uur rijzen tot het de dubbele van de oorspronkelijke hoeveelheid heeft. 5. Bestuif een deel van het werkvlak met wat van de apart gezette bloem en strooi ook wat bloem op het deeg. 6. Kneed het deeg met de handen zeer goed door tot het deeg blazen gaat vertonen. Verdeel het deel in 2 porties. 7. Vorm daarvan stukken van ongeveer 15 cm lengte en 8-9 cm hoogte. Duw in het deeg even onder het midden kuiltjes. Leg daar de eieren in. Vorm het deeg zo bij, dat de kop en staart worden gevormd en knip daarin een kammetje en de staartveertjes. 8. Maak de deegdiertjes met het pannekoekmes los van het werkvlak. Bestrijk een deel van de bakplaat dun met olie en leg daar de kuikens, op enige afstand van elkaar op. 9. Laat het deeg op de lauwwarme plaats nog 15-20 min. narijzen. 10.Verwarm de oven 10 minuten voor. 11.Klop het ei met 1 eetlepel lauwwarm water, 2 druppels olie en een paar korrels zout los. 12. Bestrijk de deegdiertjes met ei. Druk een "oog" op de goede plaats in het deeg en bestrooi het deeg met sesamzaadjes. 13. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat het deeg gaar en mooi van kleur worden. Controleer na ongeveer 25 minuten of de broodjes gaar zijn.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Broodkuikentjes

INGREDIENTEN

250 gr.patentbloem op kamertemperatuur,15 gr., gist,1 dl.lauwwarm melk,40 gr.suiker,40 gram, margarine of boter,1 theel.zout,2gekookte, niet-gepelde eieren,1/2 theel.olie,1 klein ei, 2 krenten,rozijnen of stukjes gekonfijte, vruchtjes en 3 eetl.sesamzaad.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Broodkuikentjes.

INGREDIENTEN

250 gram patentbloem,15 gram gidt,1 dl lauwwarm water,40 gram suiker,40 gram zachte boter,1 theelepel zout,8 gekookte niet gepelde eieren,1/2 theelepel olie, 1 klein ei,rozijnen, sesamzaad.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

broodkuikentjes

Fijn vvor een feestontbijt met de paasdagen.

INGREDIENTEN

250 gram patentbloem op kamer temperatuur, 15 gram gist, 1 deciliter lauwwarme melk, 40 gram suiker, 40 gram zachte margarine, 1 theelepel zout, 2 gekookte niet gepelde eieren, 1/2 theelepel olie, 1 kleine ei, 2 krenten,rozijnen of stukjes gekonfijte vruchtjes, 3 eetlepels sesamzaad,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste broodkuikentjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top