Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

807 Borrel recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 hardgekookte eieren, 100 gr. zachte boter, zout, peper, 1/2 tl. kerriepoeder, 1/2 tl. paprikapoeder, 100 gr. emmenthaler, Voor de garnering:, mandarijntjes, tomaten, sinaasppels, cocktailkersen, olijven, zilveruitjes, peterselie en evt. gerookte zalm.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Al die kleine hapjes zijn altijd hartig! En je eet ze altijd als voorgerecht!! Waarom niet een toetjes borrel!! Dit is het eerste recept van 3 recepten voor bij de eerste TOETJES BORREL ooit!! De andere 2 zet ik zo snel mogelijk op mijn pagina.

INGREDIENTEN

900 g perzik (zo gewogen dat het zonder pit en schil nog 900 g weegt)-, 150 g kristalsuiker-, 3 dl slagroom-, 300 g kwark-, 2 zakjes slagroomversteviger-, 12 schijfjes perzik-, 24 kleine koekrolletjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit super smulhapje hoort bij hapje 1 en 2. Met deze erbij is je toetjes borrel helemaal compleet!!! Succes en veel plezier met het maken (en vooral het opeten)!!

INGREDIENTEN

750 g bosvruchten (bramen, frambozen, bosbessen, aardbeien enz.)-, 6 pannenkoeken (zelfgebakken is het allerlekkerst)-, 24 extra aardbeien-, 300 g MonChou-, 2 bekertjes creme fraiche (a 125 ml)-, 6 eetlepels witte basterdsuiker-, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker!! Het tweede recept van mijn 3 recepten voor een toetjes borrel!! Probeer er 1 uit, of maak een complete toetjes borrel met alledrie de recepten! Of (het allerleukst) bedenk zelf hapjes voor je toetjes borrel!!

INGREDIENTEN

100 g witte chocolade-, 100 g pure chocolade-, 2 dl slagroom-, 3 eetlepels witte basterdsuiker-, 12 chocoladecakejes

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Salami, Geraspte kaas, Italiaanse kruiden, Tomatensaus (bv heinz)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2012
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde ribbetjes

INGREDIENTEN

Platte ribbetjes, ketjap manis, marinademix van Verstegen knoflook poeder gedroogde bieislook, gedroogde peterselie,peperkorrels, jeneverbessen,laurier blaadjes of gemalen laurier (zuinig gebruiken!)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Jenever, Frisdrank

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-12-2001
  •  
  •  

Een plezante borrel voor de familie

INGREDIENTEN

Wiskie shery sitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Wijn, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op08-03-2001
  •  
  •  

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Recept wat ik regelmatig maak en bang ben het kwijt te raken,vandaar dat ik het hier in mijn kookboek plaats. Een heerlijk borrelhapje of als bijgerecht in combinatie met onderstaande gerechten. Klik hier voor de Tzaziki Klik hier voor de Tomatensaus-met-gebakken-courgette.

INGREDIENTEN

* 1½ sneetje bruin brood , ( of paneermeel) , * 1 sjalotje ( of 1 grote ui ) , *500 gram gehakt, * 2 eidooier, * zout /peper, * 5 eetlepel pernod ( of ouzo ) , * 2 eetlepel gehakte peterselie ( of 1 eetlepel gedroogde peterselie ) , * 1 theelepel kaneel, * 1 theelepel oregano, * 3 eetlepels bloem, * 2 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2012
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken.

INGREDIENTEN

1 pot zongedroogde tomaten, 1 of 2 teentjes knoflook, oregano vers en anders 1 grote eetlepel gedroogd, 1,5 el geraspte Parmazaanse kaas, 2 el. pijnboompitjes, 6 el. olijfolie, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk. De techniek is die van de €tatin€, een omgekeerde opmaak van de quiche.

INGREDIENTEN

Voor 24 mini quiches:, een pak bladerdeeg, 20 cl crème fraîche, 2 eieren, - gedroogde uitjes of, - roquefort of, - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd, peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zelf ben ik dol op een originele italiaanse carpaccio, maar dan wel van een goede ossenhaas en verse ingredienten. De snelle "kant en klaar" carpaccio uit de supermarkt gebruik ik echter ook regelmatig op Italiaanse wijze of Japanse wijze als snelle borrelhap of als aanvulling bij een soepmaaltijd.

INGREDIENTEN

- Kant en klare "carpaccio" te verkrijgen in elke supermarkt., - scheut olijfolie, - 1/2 eetlepel kappertjes, - 1/2 eetlepel geroosterde pijnboompitten (zit vaak in de kant en klare verpakking), - krullen parmezaanse kaas (zit vaak in de kant en klare verpakking), - peper en zout naar smaak, - kleine eetlepel sesamolie, - kleine eetlepel soysaus, - eetlepel sesamzaad, - bieslook of lenteui,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Pittige sticks

INGREDIENTEN

2 eetlepels sambal(mag ook minder), 2 eetlepels olie, 1 bouillonblokje, 2 eetlepels knoflookpoeder, 3 eetlepels azijn, 5 eetlepels suiker, 4 of 5 zakejs chips(sticks)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-1998
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pond grote garnalen, diepvries, 1 ons spek, dun gesneden, 1 limoen, beetje cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr champignons, 2 eetlepels bloem, 2 eieren, paneermeel, olie of frituurvet, zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 a 5 knoflookbollen, olijfolie, zeezout, tijm, rozemarijn, paprika?s

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  •  
  •  10-20 min.

Een heerlijke borrelhapje vooral tijdens feestdagen.

INGREDIENTEN

1/2 pond batjaw of stokvis( sur. winkel), 1kg oud brood, 1grote ui gesnipperd, 2eetl. bruine suiker,zwartepeper (veel).Olie om te bakken.water om het oud brood te weken.wat celderij (eventueel).1ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2003
  • Surinaams
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

80 gr. bloem, 60 gr. boter of margarine, zout, paprikapoeder, 100 gr. zeer pittige kaas, een beetje eigeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bladerdeeghapjes met hartige en zoete vulling.

INGREDIENTEN

20 plakjes diepvriesbladerdeeg, 10 sardientjes uit blik, potje pesto, Italiaanse kruiden, 1 ei, 2 bananen, pindakaas, kokos

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1998
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn favoriete borrelballetjes

INGREDIENTEN

500 gram hoh gehakt, 1 grote ui, gedroogde peterselie, knoflookpoeder, 1 ei, ketjap klein scheutje, tropical botermiv van Swiet Moffo (verkrijgbaar bij de jumbo), Klein beetje paneermeel, maggi, peper, maggi

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

120 g goed rijpe brie, in blokjes, 120 g goed rijpe Camembert, in blokjes, 120 g zachte boter, 1 e geraspt ui, 1 t zoete Hongaarse paprika, 1 t pittige Hongaarse paprika, 1/2 t komijn poeder, 1/4 t zout, 1/4 t zwarte peper, verse room om de consistentie van smeerbaarheid te bepalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  •  
  •  0-10 min.

Pittige pate

INGREDIENTEN

250 gram pate, een scheutje room, een theelepel sambal, ui, peper, zout, gedroogde peterselie en een scheutje drank naar smaak (ik gebruik whisky), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr champignons, 2 el bloem, 2 eieren, paneermeel, olie of frituurvet, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 gedroogde dadels; 50 gr peperpate; gemengde noten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.

INGREDIENTEN

150 gr kalfsgehakt, 150 gr varkensgehakt, 700 gr rundergehakt, 1 ei, ½ kopje parmezaanse kaas, ½ kopje paneermeel of beschuitkruim, 2 kleine sjalotjes (fijn), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 t zeezout, 1 t zwarte peper, ¼ kopje basterdsuiker, ½ kopje soja saus, ½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Japans
  •  30-60 min.

Dit leuke borrelhapje kregen we bij onze dochter, ze had het recept op een franse site gevonden. Je kunt de vulling naar eigen smaak aanpassen en er zelfs een zoete variant van maken voor een kinderfeestje  met nutella bijvoorbeeld. ( de eerste foto komt van internet , omdat mijn foto's nogal mislukt waren)

INGREDIENTEN

2 bladerdeegcirkels, ham, geraspte emmenthaler kaas, een ei, beetje water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2015
  • Frans
  •  30-60 min.

Eenvoudig te maken, lekker en binnen 5 min. klaar.

INGREDIENTEN

240 g sardines uit blik, uitgelekt, 4 e zachte boter, 2 t citroensap, 2 t Dijon-mosterd, zout, zwarte peper (1/4 t), Tabasco (1/2 t)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2012
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze keer met aardappel chips erin.

INGREDIENTEN

1 kg mager rundergehakt, 1 klein zakje aardappel chips (zout of paprika of bbq, wat jij lekker vind), fijn gemaakt, 2 uien, heel fijn, 2 teentjes knoflook, heel fijn, 1 t kerriepoeder, 1/2 t chilipoeder, 1/2 - 1 t gemberpoeder, 1 - 2 e sojasaus, 1 vol t oregano, 1+2 t zout, 1/2 t zwarte peper, 2 eieren los geklopt, olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2010
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Zoutjes gemaakt van bladerdeeg, kaas en pesto

INGREDIENTEN

Bladerdeeg vers of uit de diepvries, pesto in bijv. twee smaken, kaas (bijv. parmesaan en goudse) sesam en maanzaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gehakballetjes voor bij de borrel! Kan uiteraard ook gegeten worden bij het avondeten.

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 1 tl paprikapoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl ketoembar (koriander), 1 tl djinten (komijn), 1 tl knoflookpoeder (kan vervangen worden door 1 teentje knoflook), 1 tl cayennepeper, 1 tl laos, Zout naar smaak, 1 ei, paneermeel, , Olie of boter om ze in te bakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2014
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk bij de verjaardagsborrel

INGREDIENTEN

6 eieren, 2 aardappels, 1/2 uitje, gesnipperd, knoflook, chorizo (spaanse worst), geraspte kaas, creme fraiche, bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2006
  • Spaans
  •  20-30 min.

Als je van apart houdt

INGREDIENTEN

* 50 gr. gepelde hazelnoten, * 3 el mayonaise, * 2 el acacia honing, * 150 gr. geraspte belegen kaas, * versgemalen peper, * worcestershiresaus, * 2 halve perziken (blik), * 1 doosje toast, * wat peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zomerse avonden, buiten op jou terras of balkon. Glaasje wijn en balletje gehakt als versnapering. Mmmm .. héérlijk!

INGREDIENTEN

Varkensgehakt, foliepoeder, zwarte peper, zout, gemalen komijn, gedroogd majoraan, ei, geklopt, broodkruim voor binden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 sneetjes wit casinobrood, 2 eetlepels roomboter, 6 blaadjes ijsbergsla, 100 gram gerookte heilbot in plakjes, enkele takjes dille, 150 gram boerenbrie, 0,5 bakje tuinkers, 6 zwarte olijven zonder pit.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Blaadjes witlof en deze kun je vullen met vanalles...

INGREDIENTEN

Zalmsalade of tonijnsalade of eiersalade of garnalensalade of..of..je kan er alles in stoppen in die "schuitjes". Ziet leuk uit en is nog lekker bovendien

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top