Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

464 Boontjes met paprika recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 gele paprika, 1 rode papria, 2 middel grote uien, 1 bakje champignons, klein blikje mais, 750 gr boontjes, stukje bakboter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr boontjes...300gr gehakt..1 ui..1 gele paprika

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Slowcooker recept voor rundergoulash met veel groenten

INGREDIENTEN

600 gr runderstoofvlees, 200 gr gesneden uien, 300 gr paprika in blokjes gesneden, 300 gr sperzieboontjes, 2 kl blikjes tomatenpuree, laurierblad naar smaak, kruidnagel naar smaak, paprikapoeder 1/2 tl, 150 ml water, olie of boter om te braden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittig gekruid sperziebonen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

250 g sperziebonen, in stukjes, 1/2 groen paprika in stukjes, 1 ui, fijn, 1 e olie, 1 t sambal oelek, 1 t laos, 1/2 t knoflookpoeder, 1 t citroensap, 1 e santen, 1 e suiker, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2010
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram boontjes, 5 tenen knoflook, 2 rode paprika,s, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, basilicum.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Snel op tafel

INGREDIENTEN

400 g varkenshaas, 4 el Wok Marinade, 600 g sperziebonen, 400 g witte rijst, 1 rode paprika, Wok Olie, Conimex Woksaus Zoete Soja

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kleurrijke groentesalades, in een buffet of zelfs als voorgerecht. 4 a 6 personen; bereiding: (10 min. - enkele uren of de dag voordien

INGREDIENTEN

- 400 g fijne boontjes (vers of diepvries), - 400 g paprikamix (diepvries), - 2 tomaten, - 1 middelgrote ui, - 100 g fetakaas(Griekse schapenkaas), - een tiental zwarte olijven, , Voor de vinaigrette:, , - 3 eetl. dragonazijn, - 1 koffiel. zachte mosterd, - 8 a 9 eetl. olijf- of maisolie, - 1 eetl. oregano, - peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram dunne sperziebonen, zout, 2 rode paprika's, Conimex Wok Olie, 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes, 0.5 limoen, 8 eetlepels zoute pinda's, 2 eetlepels fijngehakte selderij.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 middel grote uien, 1 bakje champignons, klein blikje mais, 750 gr boontjes, stukje bakboter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas, 4 el Conimex Ketjap Marinade, 600 gram sperziebonen, 400 gram witte rijst, 1 rode paprika, Conimex Wok Olie, Conimex Woksaus Zoete Soja

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sambal goreng boontjes, een populair gerecht uit de Indonesische keuken, heeft model gestaan voor dit gerecht.Let wel: het is geen Indonesisch gerecht maar naar een recept van een Haagse dame die, geboren in Bandoeng en getogen in Batavia, in 1937 aan de Statenlaan in Den Haag een zogenaamd `Indisch pension"opende.

INGREDIENTEN

400 gr. sperzieboontjes, zout, 2 el. zonnebloemolie, 1 grote ui gesnipperd, 1 rode en 1 groene paprika, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden, 2 teentjes konflook ragfijn gehakt, 1 tl. sambal oelek, 250-300 gr. gekookte ham, 3 dikke plakken, in blokjes ca. 3/4 cm. gesneden., Stukje schil van limoen of citroen ca. 2 cm., 4 dl. kokosmelk, zwarte peper uit de molen, 2 el. ketjap manis, 1 el. fijngesneden verse korianderblaadjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

=1.2 kg vastkokende aardappel-, en, = 300 gr.sperziebonen, =2 el olijfolie,=4 chorizo, kipworstjes, = 1 blikje, maiskorrels[300 gram], =1 zak paprikamix[3 stuks], in dunne reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met zo'n zelf gemaakt tortillabakje, kun je vele kanten op wat betreft de vulling. 

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 4 grote torillawraps, ½ zak rucola (gesneden), Voor de kip:, 3 kipfilet (voorgekookt in peper en gepluisd), 1 rode ui (gesnipperd), 1 rode peper (klein gesneden), 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 1 eetlepel sambal oelek, 1 eetlepel Dijon mosterd, 4 eetlepels ketjap manis (zoet), 2 eetlepels ketjap asin (zout), 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker, 2 kleine maggi blokjes (de ouderwetse in de rood gele verpakking, verkruimeld), scheutje olie (knoflook-chili olie, om in de bakken), zwarte peper en zout uit de molen, Voor de boontjes met paprika:, 200 gram snijboontjes (voorgesneden), 1 rode paprika (in blokjes gesneden), 1 kleine rode ui (gesnipperd), 1 rode peper (klein gesneden), een scheutje citroensap, 1 groentebouillonblokje (verkruimeld), scheutje olie (knoflook-chili olie), 100 ml water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Standaard lasagna bij een italiaan is lekker, maar vaak zo eentonig. Als ik nu eens alles wat ik lekker vind er in stop, dacht ik... en dit is het resultaat!

INGREDIENTEN

*300 gram half om half gehakt, *twee blikjes sandwichtonijn -dit is heel fijn, bijna in draadjes-, *een blikje crispy mais, *een pakje lasagne tradizionale mix van Honig, *een blik boontjes( het liefst lange haricots verts), *een bolletje mozzarella, *een pak lasagne bladen, *melk voor de bechamel saus, *een rode ui, *een paprika, groen of geel, *150 gram (gerookte) ham (in dunne plakjes), * oregano (gedroogd)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept van de EGA-afslankclub.

INGREDIENTEN

200 gr. boontjes., 125 gr. uitjes., 1 teentje knoflook., 1 klein tomaatje., 1/4 rode paprika.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. boontjes, 1 rode paprika, 2 eetl. olie, 1 bakje Boemboe Sajoer Boontjes (conimex), 2 dl. water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pond boontjes, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ketjap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Oma was een geweldige kok. Ze leeft niet meer. Gelukkig hebben we ooit haar recepten opgeschreven.

INGREDIENTEN

500 gr boontjes, olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassie, 2 rode lombok, 1 paprika, 150 gr. tauge, 5 eetlepels ketjap.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hete boontjes combinatie, heerlijk met witte rijst

INGREDIENTEN

500 gr sperzieboontjes, 1 paprika rood of groen, 1 grote ui, 4 stevige tomaten, 1 rood pepertje, 300 gr kipfilet, pittige kipkruiden of eigen kruidenmengsel, peper, zout, 3 el oosterse wokolie, 4 el ketjap manis, 1 tl sambal oelek, scheutje citroensap,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Roergebakken sperzieboontjes

INGREDIENTEN

750 g. sperziebonen, 1 ui, 1 rode peper of rode paprika, 1 teentje knoflook, 4 eetl. olie, 1 bouillonblokje, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hartige boontjes

INGREDIENTEN

1 kg spercieboontjes, 2 grote uien, 3 grote tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 verse peper, 250 gram gerookte spekblokjes, 500 ml water, 50 ml ketjap, 1 mespuntje ve-tsin, Eventueel zout naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Spaanse spersieboontjes.

INGREDIENTEN

500 gr. spersieboontjes, 3 zongedroogde tomaten, 2 uien, 1 paprika, 150 gr. mon chou, 10 zwarte olijven zonder pit, 2 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook, wat citroensap, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

800 gram spercieboontjes, 8 grote aardappels, 500 gram rundergehakt, 4 uien, 1 paprika, kerrie, peper, zout, bouillonblokje, eventueel knoflook, melk, roomboter, paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram sperciboontjes, 2 uien, 1prei, 1 paprika, 4 0ns salami of ham, 2 eieren, 1 bakje creme freche, zakje geraspte kaas, pakje bladerdeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Low budget Vegetarisch, slank recept. P.p. 140 kcal. Prijs 0,95 p.p.

INGREDIENTEN

500 g sperziebonen, 2 el olijfolie, 1 rode ui, in ringen, 1 gele paprika, in stukjes, 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 1 blik tomatenblokjes (400 g)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een super simpel en snel gerecht, voor als je spercieboontjes uit blik/pot niet echt lekker vind, en verse te duur vind.

INGREDIENTEN

*400 - 500 gram varkensfricadeau,kipfilet, *150 g tauge en/of 250 g champignons*eventueel paprika en/of ui*knoflookteentje*sambal naar smaak*uitgelekte pot/blik spercieboontjes*eventueel wat sojasaus*rijst, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit vegetarische gerecht kan het beste in een wok worden bereid. De gebakken boontjes hebben veel weg van gerechten zoals die in Zuidoost Azie worden samengesteld. U kunt er eventueel kunstvlees bij geven, maar een omeletje komt mij eigenlijk wel zo smakelijk voor.

INGREDIENTEN

500-600 gram sperzieboontjes, - 3 eetl. (arachide of zonnebloem)olie, - 1 grote ui, grof gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 2 theel. sambal oelek, - 1 grote rode paprika of 2 kleinere, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes, - 2 eetl. tomatenpuree, - 2 theel. allesbinder, - 2 eetl. zoete sojasaus (ketjap manis), - ca. 4 eetl. seroendeng (geroosterde kokos met pinda?s), uit potje of eveneens kant en klaar uit de oosterse toko., - zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Gewoon lekker!

INGREDIENTEN

- 2 uien, - knoflook naar smaak, - sambal naar smaak, - 2 blokjes laos, - 2 salamblaadjes, - 1/3 stukje trassi, - kippenboullionblokje, - 4 eetlepels ketjap, - assem of 3 a 4 tomaten, - 1 rode paprika, - ong 600 a 700 gram spercieboontjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sajoer Boontjes Ingrediten: 300 gram sperziebonen, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 1 tomaat, 1 bouillonblokje, 400 ml kokosmelk, scheutje ketjap manis,Blancheer 300 gram afgehaalde sperziebonen beetgaar. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui goudbruin. Voeg 1 theelepel sambal, 1 in reepjes gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden tomaat en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Roerbak een paar minuten. Voeg vervolgens de geblancheerde sperziebonen toe. Roer dit even. Giet er vervolgens 400 ml kokosmelk aan toe en breng het op smaak met een scheutje ketjap manis. Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.Serveer de Sajoer Boontjes en Daging Smoor met rijst. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

500 gram boontjes, sambal, kokosmelk, 2 uien, sojasaus, vissaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2013
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300gr Sperzieboontjes, 1 gele paprika, 2 rode pepertjes (kleintjes of 1 grote), 1 teentje knoflook, 1 ui, 1/5 - 1 kippenbouilionblokje, scheutje olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr sperziebonen, - 4 eetlepels olie, - 2 grote uien, - 4 teentjes knoflook, - 1 kleine rode spaanse peper, - 1 middelgrote rode paprika, - 2 eetlepels pittige pindakaas,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kipfilet, uien, spercieboontjes, rode paprika, knoflook, ajam pedis, witte rijst, Hoeveelheid ajam pedis en knoflook ligt aan je eigen smaak. Ik doe meestal 3 teentjes knoflook en een half bakje ajam pedis van de toko.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  
  •  

Indonesische boontjes.

INGREDIENTEN

300 gram sperziebonen, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 1 tomaat, 1 bouillonblokje, 400 ml kokosmelk, scheutje ketjap manis,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spaanse boontjes zijn erg simpel en snel te maken, maar toch erg lekker. Ik hoop dat jullie net zoveel eetplezier van dit recept hebben als ik.

INGREDIENTEN

600 gram verse boontjes, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 paprika, Zongedroogde tomaten, Citroensap, Olijfolie, peper & zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2015
  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Boontjes, kipblokjes, paprika, tomaat, champions, uitjes, knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram varkenslapjes of kipfilet- 8 eetlepels ketjap manis-3 eetlepels azijn- 8 eetlepels tomatenketchup- 4theelepels sambal-2 eetlepels pindakaas-nasikruidenconimex-3 uien- 250 gram snijbonen- 250 gram spekreepjes- 200 gram champignons-1 paprika- zonnebloem olie-rijst- atjar tjampoer- stukjes ananas(klein blikje)- 2 eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kip of varkensvlees (ik heb met kipshoarma en varkensshoarma geprobeert, kip is de lekkerste), zakje shoarmakruiden, paprika, knoflook, pot boontjes, rosti, kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-1999
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Mijn dochter wil na een weekje vaste wal (ze studeert in Amsterdam en woont in Alkmaar, maar komt elk weekend naar Texel terug) wel weer eens lekker eten. Dus zoek ik voor elk weekend iets lekkers uit. Dit recept leek me wel lekker, makkelijk en snel te maken.

INGREDIENTEN

*500 gr ossehaas, in dunne plakjes*1 el sojasaus*1 el (Shaoxing-)rijstwijn*1 ui, fijngehakt*2 teentjes knoflook, fijngehakt*2 el arachideolie*1 tl sesamolie*1 rode paprika, in smalle reepjes*1 groene paprika, in smalle reepjes*4 el zwarte boontjes uit blik, afgespoeld en uitgelekt*2 tl poedersuiker*4 el oestersaus*gekookte rijst om erbij te serveren*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

C1000 recept

INGREDIENTEN

5 el zonnebloemolie, 2 uien(gesnipperd), 2 teentjes knoflook(gesnipperd), 1 rode paprika(in stukjes), 2 tomaten(in stukjes), 500 g sperziebonen(schoongemaakt en gebroken), 1 kuipje boemboe sajoer boontjes (Conimex), 4 vegetarische Javaanse schijven,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top