Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

30.827 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een tomatengerecht met zuiderse geur, dat ook apart als mezze kan gegeten worden

INGREDIENTEN

16 pruimtomaten, ontveld en ontpit., 2 takjes tijm., 1 takje rozemarijn., 1 takje salie., 6 gehakte knoflooktenen., 200 ml olijfolie., Peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke puree met veel gezonde knoflook

INGREDIENTEN

800 gram aardappels (geschild gewicht); 1 bol (minimaal 20 teentjes ) knoflook (geschild); 2 laurierblaadjes; 750 ml. melk + 750 ml. water; 3 el. olijfolie; zeezout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250gr Champignons, 800 gr Aardappels [Bloemige], 125 gr gerookte spekreepjes, Boter (klontje), Melk, Knoflookpoeder, Peterselie gedroogd, Zout en Peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Deze aardappeltaartjes passen uitstekend bij een feestelijk vlees- of visgerecht. Heel mooi als je de borden vooraf klaarmaakt. Ik maak dit vaak bij mijn recept van Eendenborstfilet-in-sherrysinaasappelsaus. N.B. Heb je soufflebakjes die groter zijn dan plm. 7 cm. doorsnede gebruik pas dan de genoemde  hoeveelheden aan.

INGREDIENTEN

2 of 3 middelgrote aardappelen (liefst geen vastkokende aardappelen) -, peper, zout -, boter om in te smeren -, wat tijm -, 2 eidooiers -, 125 ml slagroom

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zo n heerlijk simpel maar HEEL veelbelovend recept die met een etentje niet kapot kan!!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, in dunne plakjes 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden 2 el verse bieslook, gesnipperd 250 gr magere yoghurt 2 en een half dl slagroom 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, peper en zout eventueel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gevulde tomaten die je doen denken aan de zomer en de provénce. Bomvol smaak en een prima bijgerecht bij allerlei gerechtjes. Bovendien is het een vitaminebommetje.

INGREDIENTEN

6-8 rijpe tomaten. Tros, roma, vlees (wat je hebt), 150 gr witte broodkruimels (witbrood of stokbrood), 2 bosuitjes of lente uitjes (helemaal in stukjes), 2 el basilicum (fijn gesnipperd), 2 el platte peterselie (fijn gesnipperd), 2 teentjes knoflook (fijn gesnipperd), ½ el verse tijm (fijn gesnipperd), Zeezout, Zwarte peper, Olijfolie (goede), 60 gr geraspte Gruyere kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bekende griekse yoghurt-komkommer saus, lekker bij de borrel met stokbrood , of bij gegrild vlees.

INGREDIENTEN

500 gr. dikke griekse yoghurt, 1 komkommer ( als de komkommer teveel vindt doe er dan wat minder in ), 4 - 5 tenen knoflook, zout, witte peper en scheutje azijn, en 4 el olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik wilde weer eens iets anders met kip en dit is het geworden

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, Ontbijtspek, 250 gr champignons, Geraspte oude kaas, Zout, Peper, Italiaanse kruiden gedroogd, Paprika poeder, Knoflook poeder, 1 tl balsamico azijn,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Onweerstaanbaar lekker!!

INGREDIENTEN

, 2 grote bloemige aardappels a 225 gram, ongeschild, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl gemalen piment, 1 tl gemalen koriander, 1 el paprikapoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper, , Voor de Chilisaus:, 1 el olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 200 gram tomatenblokjes uit blik, 1 verse rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden, 1 el balsamicoazijn, 1 el fijngehakte verse koriander, plus koriandertakje voor de garnering,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Echt een superlekkere aardappelsalade voor bij de gourmet, fondue of bbq!

INGREDIENTEN

Kilo aardappelen, 2 uien, 3 eieren, kerriepoeder, verse bieslook, zout, peper, 5 eetl. mayonaise.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Griekse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 kg. rundsgehakt, 1 grote ui, 3 el fijn gehakte peterselie, 1 thl fijn gesnipperde muntblaadjes, 1 thl oregano, 1 el citroensap, 1 el olijfolie, 2 sneetjes oud wit brood, 2 eieren, zout, peper, bloem en 1 kop lijfolie om te bakken.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen.

INGREDIENTEN

1 kilo andijvie (gewassen en in reepjes gesneden) -, 500 gr doorregen speklappen (in blokjes gesneden) -, 5 eetl ketjap manis -, 2 grote uien (gepeld en gesnipperd) -, 1/2 vleesbouillontablet verkruimeld -, 2 teentjes knoflook (gesnipperd) -, 2 rode Spaanse pepers (ontdaan van pitjes en zaadlijsten en in kleine reepjes gesneden) -, 2 eet olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Superhete surinaamse sambal met een heerlijke smaak

INGREDIENTEN

- 1 potje Piccalilly, - 1 theelepel Sambal Oelek, - 4 Madame Jeanetpepers geel(verkrijgbaar in sommige supermarkten, toko`s), - 1 theelepel suiker, - 2 bollen knoflook

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

De Griekse dip.

INGREDIENTEN

350 ml Griekse yoghurt - 2 middelgrote komkommers, geschild - 4 a 6 teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - beetje azijn - zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes.

INGREDIENTEN

, * 500 g sperziebonen, * 5 gedroogde tomaten op olie, * zout, * 100 g magere spekreepjes, * 1 el balsamicoazijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze lekkere perzikensalade maak ik vaak bij een Oosterse maaltijd. Goed voor te bereiden en heerlijk bij pittige gerechten. Ook vorige week bij mijn rijsttafel weer een succes!

INGREDIENTEN

1 blik halve perziken - 1/2 krop ijsbergsla - 1 theelepel sambal brandal - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels citroensap - 1 eetlepel donderbruine basterdsuiker - 3 eetlepels seroendeng (=kokosmengsel met pinda`s)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

INGREDIENTEN

8 eieren (gekookt zonder schaal), 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 2 tl citroensap, ¾ blokje kruidenbouillon, 2 ½ dl water, ½ blok santen, 1 el ketjap manis, Pindaolie (Arachide) scheut, Paar korianderblaadjes (hoeft niet)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

In een tal van gerechten zoals voorafjes,pasta`a salades etc.gebruik ik gedroogde tomaatjes.Als je ze eenmaal hebt geproefd hoe lekker en vol die van smaak zijn,dan hoef je echt geen andere meer.Als je tomaten koopt laat ze dan nog 1 week narijpen het liefst pruimtomaten.

INGREDIENTEN

1 kg rijpe pruimtomaten, goede olijfolie,extra vierge, (zee)zout,peper en gedroogde Italiaanse kruiden.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Lekker romig aardappelgerecht,lekker bij gebakken vis of een schnitzel

INGREDIENTEN

35 gr.boter2 tenen knoflook uit de pers100 gr.mager gerookt spek in blokjes500 gr.aardappelschijfjes100gr.Boursin1 dl.melk

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Echt Italiaans!

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, in vieren., 4 uien, gehalveerd, 4 vleestomaten, in vieren, 2 tenen knoflook,in plakjes, 4 el olijfolie, 4 takjes verse rozemarijn, kleiner gebroken, zout en peper.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk, van te voren te bereiden, lekker met pittig gekruid vlees of met een salade met een bite

INGREDIENTEN

, , , ? liter melk100 g gorgonzola500 g vastkokende aardappelen50 g gepelde walnoten1 eipeper3 el fijngehakte peterselieboter om in te vetten, , ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Ze eten er de vingers bij op. er zijn er altijd te weinig van.

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg (voor 20 stuks), 500 gram runder of varkensgehakt, 150 gram tauge, 1 dun preitje, 1 rode ui, 1 paprika, 1 of 2 rode pepers, 3 teentjes knoflook, 1.5 tl trassie, 1 tl laos, 1.5 tl djahe, scheutje (+- is 3 eetlepels) ketjap manis, scheutje (+- is 3 eetlepels)ketjap asin, 1 liter olie om in te frituren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Echt heerlijke gevulde aardappeltjes met kruidenboter. Weer eens iets anders dan gewone aardappelen en heel goed voor te bereiden.

INGREDIENTEN

18 klein vastkokende aardappeltjes, zout, peper, 30 gram (zachte) boter, 3 eetlepels gehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

1 rode paprika1 stengel bleekselderij3 bospeentjes1 kleine komkommer2 teentjes uitgeperste knoflook3 eetl fijngehakte olijvenscheutje sherryz&p

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

DIT RECEPT STOND VANMORGEN IN DE TELEGRAAF EN OMDAT DE PRINTER HET NIET DOET MOET IK HET MAAR EVEN OP SMULWEB OPSLAAN.MISSCHIEN HEBBEN JULLIE ER OOK WAT AAN WANT HET ZIET ER LEKKER UIT

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , 500 gr schoongemaakte spruiten, 200 gr chorizo, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 2 dl kippenbouillon, 3 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, , , , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Deze zoetzure Atjar-Tjampoer is veel lekkerder dan uit een potje.

INGREDIENTEN

250 g Kool., 200 g Wortel., 3 Uien., 2 tl Kurkuma., 2 Kopjes azijn., 2 Rode Pepers., 1 teentje Knoflook., 1 el Suiker.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker met een frisse salade / recept in zuid-afrika gekregen

INGREDIENTEN

1.4 kg kippen drumsticks of kippen delen (of 700 g kipfilet als je koude kippenvel niet lust), 1+3/4 t zout, 1/2 t peper, 3 uien in dunne halve ringen, 3 e abrikozenjam, 1+1/2 e kerriepoeder, 1+1/2 e azijn, 1 e maismeel, 250 ml basis mayonaise op smaak gebracht met zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

HEEEEERLIJK en snel Italiaans bijgerecht!! Met een lekkere salade, pasta, rauwkost en wat kouds te drinken een SUPER maaltijd. Zet je er een berichtje onder als je hem meeneemt of gemaakt hebt? Dat zou ik leuk vinden.

INGREDIENTEN

750 g groene asperges-, 300 g gerookte zalm-, 250 ml slagroom-, 1 bol mozzarella, in plakjes-, 1 zakje geraspte kaas (175 g)-, 1 eetlepel kruidenboter-, zout-, zwarte peper-, nootmuskaat-,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Groot succes, kleine kunst

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 2 kleine eieren (of 1 grote), 1 gesnipperde ui, zout, peper, 25 gr. boter, 1 eetlepel olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept uit Tanzania ik weet dat kant en klaar diepvries pittige aardappelen van pas kunnen komen, maar tegen deze zelfgemaakte pittige aardappelen kunnen ze echt niet op!Bruikbaar voor Vegetariers.

INGREDIENTEN

225 gram aardappelen, in flinke blokken gesneden 1 ui fijngehakt 2 teentjes knoflook, geperst 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels citroensap 1 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)½ theelepel korianderzaad 1/4 theelepel kaneelpoeder Snufje chilipoeder 1 eetlepel verse peterselie of koriander, fijngehakt Olie zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

中國的牛肉蘑菇

INGREDIENTEN

500 g biefstuk, in dunne plakjes gesneden, 2 e sojasaus, 1 e maïzena, 3 e zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e fijngesneden gember, 1 tot 2 rode pepers, in dunne ringen gesneden, 6 Chinese paddenstoelen, 20 min. in heet water geweekt, 2 e oestersaus, 1 t suiker, 4 lente-uitjes, in plakjes gesneden of witte ui in smalle halve ringen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke kipfilet die ik, mede door de juiste marinade de typisch Griekse grillsmaak heb gegeven en dat is verdomd goed gelukt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 3 el goede olijfolie, 1 teentje knoflook (ragfijn), 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, ½ tl komijn, Zeezout, Zwarte peper uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze heerlijke zoete varkensschotel met een vleugje gember en veel pepers om het pittig te manen verschijnt vaak op feestjes, dan wordt er een heel varken geslacht en is er vlees voor iedereen.

INGREDIENTEN

, 5 theelepels olie, 5 sjalotjes gepeld en gesnipperd, 5 teentjes knoflook, gepeld en geperst, of fijngestampt 600 g varkensvlees in dobbelstenen gesneden, 8 cm (3 in) gemberwortel, geschild en in plakjes gesneden, 4 theelepels ketjap benteng manis, 1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd, 2 kopjes kippenbouillon (zie Kuah Siap ? Kippenbouillon, eveneens op deze pagina), 6-10 lombok rawits, heel laten,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gr witte kool, 50 gr wortel, 300 ml azijn, 150 ml water, 75 gr suiker, 2 theel. kurkuma,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hou je eigenlijk niet van spruitjes,verbaas jezelf door dit eens te proberen,de bacon maakt de spruitjes heerlijk zilt en de slagroom geeft ze een zachte smaak,echt lekker!!

INGREDIENTEN

Ongeveer 700 gram spruitjes,pak bacon of spekreepjes 500 gram, klont boter,500ml.kippenbouillon, 250ml.slagroom,zwarte peper(uit de molen `t lekkerst),nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Canadees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Feta, tomaten, olijfolie, knoflook, chilipoeder, zwarte verse peper bosuitje of peterselie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2008
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr sperziebonen, 2 el roomboter, 1 ui (gesnipperd), 6 plakjes bacon (of ontbijtspek), 3 ½ el mayonaise, 3 ½ el zure room (of kookroom), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, ½ zakje extra belegen geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 eieren2 grote aardappels2 kleine courgettes1 theel. verse rozemarijn (of gedroogde)1 uiz&pscheut olijfolie1 eetl gehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Echt heel erg lekker bij een BBQ of gewoon bij een buffet of de borrel

INGREDIENTEN

1 pakje roomboter, 100 gram zongedroogte tomaatjes (of meer) en een schepje van hun olie, 1 eetlepel gerapte citroenschil (proef even wat je lekker vindt anders neem je iets minder), 1 eetlepel fijn gehakte bieslook, 2 eetlepels fijn gehakte peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2008
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Als vlees of als borrelhapje.

INGREDIENTEN

24 kippen vleugels kleine drumstickjes kan ook // 6 sjalotjes heel fijn gesnipperd // 10 el ketjap // 2 tl sambal // scheutje sherry //1 el kandij suiker //peper // 2 tl maizena // 25 gr boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top