Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

BB r recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten. Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst.

INGREDIENTEN

1 bakje Moret light (of Philadelphia Light)- ik gebruik tegenwoordig een ½ bakje voor 2 personen, 200 ml kookroom light., 400 g niet al te kleine broccoli roosjes., Vers gemalen peper., Italiaanse kruiden (Euroma -AH) Maar als ze voorhanden zijn lekkere verse Italiaanse kruiden! 160 gekookte tagliatelle. (je kunt ook spaghetti of andere pasta nemen), 150 gram gerookte zalmsnippers.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een klassieker uit de surinaamse keuken, geinterpreteerd door een hollandse

INGREDIENTEN

- de helft van een dubbelpak spekreepjes, - 1 grote kipfilet, in stukjes, - 1 ui, in stukjes gesneden, - 2 knoflooktenen, fijngehakt, - evt. 1 rode paprika, in stukjes gesneden, - 1 grote pot bruine bonen, uitgelekt, - 1 blik gepelde tomaten, - 2 a 3 eetlepels zilveruitjes, - 1 eetlepel hindoestaanse massala kerrie (toko), - 2 laurierblaadjes, - naar smaak (zoute) sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Blik Bruine Bonen., Rijst (200 Gr)., 5 Uien., Kerrie of paprikasaus., Speklapjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker voor erbij of als hoofdgerecht bij rijst/brood/aardappel verzin maar wat.

INGREDIENTEN

Droge bruine bonen/ olie/ sjalot/ knoflook/ Maggiblok/ madamjanet of lombok/ Conimex ketjap/ water.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2009
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is vrijwel het eerste recept dat ik van mijn vader heb geleerd. Hij is geboren in Indonesië en opgegroeid en Suriname, dus veel van zijn recepten bevatten rijst. Als ik heel snel moet koken, is dit zeker een favoriet! Simpel, maar toch erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt/rundertartaar, 1/2 bak nasi C1000 huismerk, 1 groot blik bruine bonen, C1000 huismerk, 1 à 2 el olijfolie, Zout, peper, noodmuskaat, djinten,  

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is vrijwel het eerste recept dat ik van mijn vader heb geleerd. Hij is geboren in Indonesië en opgegroeid en Suriname, dus veel van zijn recepten bevatten rijst. Als ik heel snel moet koken, is dit zeker een favoriet! Simpel, maar toch erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt/rundertartaar, 1/2 bak nasi C1000 huismerk, 1 groot blik bruine bonen, C1000 huismerk, 1 à 2 el olijfolie, Zout, peper, noodmuskaat, djinten,  

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bruine bonen met rijst

INGREDIENTEN

150 gr bruine bonen, 125 gr zoutvlees, 100 gr ham, 1 ui in stukjes, 1 tomaat in stukjes, 1 el tomatenpuree, 1 takje selderie, 1 verse peper, 3 bouillon blokjes, nootmuskaat, zwarte peper, 75 gr margarine, 500 gr rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met gebakken garnalen in saus. Een heel simpel gerecht dat heerlijk van smaak is.

INGREDIENTEN

Tagliatelle, 500 gr. rauwe gamba`s met staart, 1 potje sour cream, 3 à 4 bosuitjes, 5 teentjes knoplook, zeezout, peper uit de molen, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Je kunt er bijna elke Surinamer voor wakker maken,wordt vaak op familiefeestjes of samenzijn geserveerd. goedkoop EN lekker! Vlees is niet noodzakelijk

INGREDIENTEN

1 ui, 3 eetlepels olie om in te bakken, 1/2 paprika ( niet noodzakelijk) 1 teen knoflook,1/2 kipenbouillonblokje, 2 tomaten, 4 takjes selderij, 1 blik of pot bruine bonen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote pot bruine bonen (Hak), 4 uien, 5 tenen knoflook, 500 gram hamlappen, 1 dubbelpak spekjes, 1 groene paprika, 1 madame jeannet, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theel. V-tsin

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bruien bonen met rijst zoals mijn moeder die maakte.

INGREDIENTEN

5 ons runder(stoof)lappen, 1 grote ui, 50 gr. boter of margarine, 2 teentjes knoflook, 2 grote vleestomaten, 2 runderbouillonblokjes, zout, 1 blaadje laurier, peper, 1 grote pot bruine bonen, 400 gram rijst, scheutje ketjap (manis), 1 rode peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2012
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Deze boemboe bali kan ook worden gemaakt van kip, tahu of tempeh

INGREDIENTEN

, 500 g vis, vlees, kip, tahu of tempeh, tamarinde ter grootte van een walnoot met 5 lepels warm water, ? dessertl zout, ? kopje olie, ? el geraspte verse gember, 2 tl geplette knoflooktenen, 1 of meer tl sambal ulek, 4 geschilde verse tomaten, 1 stukje sereh van 10 cm, 1 stukje laos, 1 el azijn, 1 el soja, ? ? kopje water, 2 el geschraapte gulah djawa

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Er bestaan veel recepten voor BB met R. Ik heb een paar recepten samengevoegd en dit lekkere recept kwam eruit. Lekker pittig en niet machtig. We hebben heerlijk gegeten!

INGREDIENTEN

1 grote pot bruine bonen (720 gr uitgelekt), 150 gram rijst, 350 gram kipfilet in blokjes, 50 gram reepjes bacon of mager rookspek, 2 eetlepels olie, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 2 rode Spaanse pepers of meer of minder naar smaak, 2 flinke tomaten (ontveld en in blokjes gesneden), gebakken uitjes (Indische), 1 rode paprika, peper, zout, eventueel sambal badjak, 3 eetlepels ketjap, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels tomatenpuree, wat fijngesneden selderij of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept van mijn vader. Hij woonde 38 jaar geleden een half jaar op kamers bij een mevrouw in Paramaribo. Van haar is oorspronkelijk dus dit recept. Zeer authentiek, zie de maggi-blokjes. Ik ken hier ook een Surinaamse ook zij maakt alles op smaak met maggi-blokjes!

INGREDIENTEN

1 kg schouderkarbonade, 3 grote uien, 3 stengels bleekselderij, evt. knoflook, groot blik tomatenpuree, eenderde potje chilipoeder (= een mix van kruiden, bijv. potje van AH met zwarte ronde dop, 2 blikken bruine bonen, incl. het vocht, 1 a 2 blikken water, 2 theelepels sambal oelek, 6 kleine maggi-blokjes, 2 theelepels suiker, veel gehakte petersele en bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gr (man 150 gr) bruine bonen uit een pot, 150 gr doperwten, 30 gram (man 40 gram) bacon fijngesneden (rauw), 35 gram kipfilet (man 55 gr) in stukken (rauw), 2 tomaten in stukjes gesneden, 2 tl kippenbouillon, vers rood pepertje in ringen, 100 gr ui fijngesnipperd, 1 el tomatenpuree, paar druppels zoetstof, zwarte peper, 5 pimentkorrels, 5 kruidnagels, zout, paar takjes verse bladselderij fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ooit in een grijs verleden uit een Engels tijdschrift gescheurd, Super lekkere koekjes en leuk om te maken (ook met kinderen). De koekjes zijn wat zacht van binnen..mmm.. Ik heb deze grote Butterscotch koekjes gisteren (13-11-2010) weer gemaakt en het recept wat veranderd, (bij het vorige recept bleef het "deeg" vaak te droog). Nu dus niet meer. Het werd een lekkere soepele "massa" worden die gemakkelijk te kneden was en de kom nagenoeg "schoon liet". (ik heb vandaag (14-11-2010) nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst)

INGREDIENTEN

150 g zachte roomboter. (of wat meer, de massa moet wat smeuig zijn), 100 g bruine basterdsuiker. 15 ml (1 eetlepel) gewone stroop (of Maple syrup)., 3 verkruimelde Weetabix, (Bij de ontbijtgranen- o.a. A.H.), 150 g zelfrijzend bakmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

LEKKER

INGREDIENTEN

* 400 gram kipfilet, * 1 ui, * 1-2 teentjes knoflook, * 1 theelepeltje tijm, * 1 rode of gele paprika, * 1 flinke courgette, * 4 eetlepels olijfolie, * 1 kippenbouillontablet, * 125 milliliter kookroom, * zout en versgemalen peper, * allesbinder of aangeroerde maïzena, * 300 gram pasta ( tagliatelle, spaghetti of penne ), , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 4 kipfilets, 1 pot Bertolli Pesto Genovese, 1 paprika mix, 1 teentje knoflook aantal teentjes kan ook naar eigen wens, 1 winterwortel, 1 rode ui, paar takjes tijm, Bertolli Originale Extra Vergine olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 300 gr couscous, 3 lente-uien, 2 grote tomaten, 1 grote gele paprika, 1 bos peterselie, 150 gr feta, , voor de dressing, 1 teentje knoflook, 75 ml olijfolie, sap van 1 citroen, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  •  
  •  10-20 min.

De kipgoulash is 3 points per persoon (excl. de points voor de rijst)

INGREDIENTEN

, 4 koffiel. margarine, 4 grote uien, in stukjes, 520 gr kipfilet, in blokjes, 2 rode paprika`s, in blokjes, 2 blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, paprikapoeder, zout, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk eenvoudig, gezond en smakelijk gerecht Bleu Wolvega kun je vervangen door een andere zachte schimmelkaas te gebruiken, met een stevige structuur

INGREDIENTEN

2 tilapiafilets, 2 schijfjes citroen en wat sap, beetje b&b van bleuband, bleu Wolvega, kaas uit Friesland, aardappelpuree voor stampot, zak gemengde sla, zachte roomkaas, walnoten in kleine stukjes, geroosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

6 points per persoon

INGREDIENTEN

, 100 gr Rundertartaar, 100 gr gekookte aardappelen, 2 wortelen, 2 preistengels, 3 koffielepels paneermeel, 1 ei, 1 koffielepel olie, 1 snuifje gemalen komijnzaad ik hou niet van komijn, dus dat laat ik weg, peper, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  •  
  •  20-30 min.

?  

INGREDIENTEN

3

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2016
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

2½ points per persoon (excl. de points van de gemengde salade)

INGREDIENTEN

, 300 gr Aardappelen, 100 gr Wortelen, 100 gr Preiwit, 1 blokje Groentenbouillon (om in te koken), 10 cl Melk, magere, 2 Eieren, 40 gr Gruyère light, geraspte, 1 kl Olie, Zout, Peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, gesnipperd;, 1 blik kidneybonen;, 1 pak diepvries bladspinazie a 450 gram;, 2 eetlepels tacokruiden;, 4 tortilla's;, 200 gram belegen of oude geraspte kaas;, 2 dl creme fraiche of BB Finesse voor Verrijken;, tacosaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

5 points per persoon (excl. de points van de pasta)

INGREDIENTEN

, 400 gr Pasta, gekookte, 520 gr Kipfilet in blokjes gesneden, 400 gr Champignons (bereid gewogen), 8 kl Margarine, 1 Kippenbouillonblokje, 1 el Basilicum, 6 takjes Peterselie, 50 ml Porto of Sherry, Peper, Zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  •  
  •  20-30 min.

Onze kleinzoon werd  18 jaar en hij vindt Cheesecake EN Oreo cookies heel lekker.  Ik vond een recept  maar  terwijl ik bezig was heb ik het toch naar eigen inzicht  veranderd,  qua  inhoud enz. dat is uitstekend gelukt. De witte spikkels in de cake (zie fotos) zijn van de roomkaas die dus nog te koud was. Dus volgende keer laat ik de roomkaas eerst  zacht worden.  Het maakte niets uit voor de smaak want toen  de familieleden de eerste hap namen  hoorde ik alleen maar  ohhh  ahhhh en mmmm... wat lekker!   Inderdaad hij  smaakte verrukkelijk. Ik heb niet de bitterste chocola gebruikt want  niet alle kleinkinderen/kinderen houden  van hele bittere chocola dus ik heb een  beetje de middenweg gekozen.      

INGREDIENTEN

330 g Oreo koekjes, 115 g (room)boter plus wat extra om vorm in te vetten., 200 g fijne suiker, 200 g slagroom, 1 tl Vanille extract (niet noodzakelijk maar ik vond het een goede aanvulling), 200 g pure chocolade (Ah Delicate 63 procent cacao), 4 pakjes roomkaas (bvb Monchou) van 100 g per stuk. (of neem goedkopere van bvb Lidl)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2015
  • Engels
  •  30-60 min.

Pittige eenpans recept

INGREDIENTEN

4 ons kipfilet, 4 teentjes knoflook, 6 maggiblokjes, 2 uien, 1 madam jeanet [peper soort], 2 potten bruinebonen, 1 eetlepel ketchup, pak rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het bijzondere aan deze tomatentaart is dat er op de voorgebakken bodem eerst dun tomatenpuree uitgestreken wordt en daarover een dressing komt. De honing over de tomaten is de "klap op de vuurpijl". Verrukkelijk. N.B. Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik deze heerlijke tomatentaart tegen. Die was met eigen deeg gemaakt. Ik heb hetzelfde recept gebruikt maar dan met mijn ontdooide bladerdeeg op een rechthoekige bakplaat.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (van Tante Fanny in het koelvak), 2 flinke eetlepels tomatenpuree (neem hiervoor tomatenpuree uit een tube, gemakkelijker), Plm. 600 gram rijpe tomaten of meer of minder naar smaak, in 1/2 cm dikke plakken gesneden., 2 eetlepels milde mosterd, 2 + 2 eetlepels extra vergine olijfolie, versgemalen zeezout en versgemalen zwarte peper, vloeibare honing (liefst acaciahoning uit zo'n flesje), 1 flinke eetlepel gehakte basilicum + wat basilicumblaadjes om te garneren, 1 bol (buffel)-mozzarella

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2016
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke voedzame bonensalade. deze salade geeft je het gevoel dat je gezond bezig bent, en door de mooie kleuren en de heerlijke smaak geeft het je het gevoel dat het zomer is en je vakantie aan het vieren bent,.

INGREDIENTEN

1 kleine pot witte bonen, 1 blik kidneybonen, 1 kleine blik mais, ½ groene paprika, 1 tomaat, 1 ui, peterselie, paar zoetzure augurken, wortels/winterpeen, zonnebloem- of olijfolie, citroen, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Turks
  •  10-20 min.

Een sap vol vitaminen en mineralen dat ook goed bij het ontbijt smaakt

INGREDIENTEN

100 gr witte druiven, 3 kiwi's, 1 sinaasappel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gezonde cocktail

INGREDIENTEN

1 sinaasappel,1/2 kop frambozen, 1 dikke schijf ananas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Door de kruiden krijgt deze bonenschotel een Indonesisch tintje. Bovendien is dit gerecht vriendelijk voor de lijn. Het smaakt ook prima zonder vlees.

INGREDIENTEN

* 1 pot bruine bonen * 200 gram nasivlees * 1 el Blue Band Culinesse * 1 ui * halve rode paprika * 1 kleine winterwortel * 1 dunne prei * 2 middelgrote vastkokende aardappels * enkele tenen knoflook * een handje verse bladselderie * 2 maggiblokjes ( die kleine dobbeltjes) 1 tl komijnpoeder * 1 tl gemberpoeder * 1 el sambal * 3 el ketjap manis (bij voorkeur uit de "witte fles")* peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept uit Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

2 uien fijn - 1 teen knoflook fijn - 1 e olie - 250ml kippebouillon - 125ml witte wijn azijn - 125ml tomatenketchup - 1 e Worcestersaus - 1 e bruine suiker - 1+1/2 t zout - 1/4 t gemalen kruidnagel - 1/2 t gemberpoeder - 2 e vruchten chutney - 2 e sherry

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Een eigen intepretatie van wild met peertjes, ook heerlijk voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

* 150 ml gevogelte of wildfond * 150 ml rode port * 1 el honing * 3 takjes thijm * 2 hazenrugfilets * 2 el Blue Band Culinesse * peper en zout uit de molen * 3 gekookte peertjes ( zie recept )

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

In de meimaand , de asperge maand, een cocktail met veel vitamine E wat veroudering tegen gaat

INGREDIENTEN

4 wortels, 2 asperges, 1 stengel bleekselderij

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Voor barbecue een recept uit "BRAAI-VLEIS-LAND", Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

genoeg marinade voor 3 X 1kg halve kuikens:, 100ml azijn, 100ml olie, 1 e Worcestersaus, 1 ui fijn, 2 tenen knoflook fijn, 1 t paprikapoeder, 1 e abrikozenjam, 2 e tomaten ketchup, 1 t mosterdpoeder, boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik vind het erg leuk om met Kerstmis familie, buren en goede vrienden cadeautjes te geven uit eigen keuken. Ik kwam een recept van whisky-marmelade tegen in een hele oude Tip Culinair en vond dit echt bij Kerstmis passen. Het recept zoals beschreven stond mij niet aan en ik heb het naar eigen idee aangepast. De marmelade is erg lekker geworden.

INGREDIENTEN

Plm. 2 kg handsinaasappels (liefst biologisch), 1 dl whisky, 500 gram geleisuiker 1 : 2,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2016
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rabarber is heel lekker,als je dit in uw tuin staan hebt is dit een ideaal receptje om uw rabarber te verwerken Rabarber bevat veel mineralen zoals kalium,Carcium ,Vitamine B1,B2 en C

INGREDIENTEN

250gr boter, 200gr kristalsuiker, 1pakje vanillesuiker,4eieren,250gr zelfrijzende bloem,vier grote stengels rabarber in kleine stukjes gesneden

  •  …
  •  
  • Geplaatst op20-07-2014
  •  
  •  

Het recept van de appeltaart van Patisserie Holtkamp stond enige jaren geleden in een Allerhande. Ik bak graag appeltaart en heb al veel verschillende appeltaarten gebakken. Deze taart mocht niet ontbreken. Dus op de verjaardag van mijn man Rob was het zover. De appeltaart is gelukt en erg lekker. Ik heb wel een en ander aangepast in het recept omdat ik dat gemakkelijker of lekkerder vond. Tips van bakker Holtkamp: De bodem blijft knapperig door de bodem te beleggen met een mengsel van amandelspijs, eidooier en boter. Het beste is om het deeg vooraf te laten rusten. Maak het deeg gerust een dag tevoren en leg het in de koelkast. Door de laatste 10 minuten de oven flink hoger te zetten krijg je een mooie "gouden gloed" over de appeltaart. De appeltaart eerst laten afkoelen voordat je de taart aansnijdt.

INGREDIENTEN

1 citroen liefst biologisch, 125 gram roomboter op kamertemperatuur + 1 eetlepel voor amandelspijs + wat voor de vorm, 125 gram witte basterdsuiker, 250 gram zelfrijzend bakmeel + wat voor de vorm, mespunt zout, 1 kilogram appels, Elstar of Jonagold, geschild in hele dunne partjes (Holtkamp: 1 1/2 kilogram; vond ik teveel), plm. 100 gram mengsel van rozijnen en krenten (Holtkamp: 75 gr rozijnen en 10 gr krenten), 1 theelepel kaneelpoeder (Holtkamp: mespunt, vond ik te weinig), 1 flinke eetlepel custardpoeder of vanille-puddingpoeder, 10 eetlepels goede abrikozenjam, 150 gram amandelspijs, 1 eidooier, poedersuiker om te bestrooien, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top