Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aziatische recepten (401) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook (fijngeperst), Half bakje champignons in plakjes gesneden, 2 grote uien in ringen gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst), 2 el sojasaus, 2 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, Sap van 1 limoen, 100 ml kokosmelk (blikje), 200 ml vleesbouillon, Snufje zwarte peper uit je molen, Zeezout, Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De lekkerste slavinken die ik ooit heb gegeten ! Dit komt puur door de kruiderij, maak je eigen slavinken en heel snel klaar !

INGREDIENTEN

500 g half-om-half gehakt, 150 g ontbijtspek, 50 g boter, 50 ml water, 2 teentjes knoflook, geschild en geperst, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 5 eetlepels paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels sambal oelek (verkrijgbaar bij toko of supermarkt), 4 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aziatische kipsalade

INGREDIENTEN

150 g basmati-rijst, 400 g kipfilet, 1 knoflookteentje, 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 mespuntjes suiker, vers gemalen peper, 2 eetl. plantenolie, 200 g erwten, diepvries, 4 lente-uitjes, 1 mango, 2 rode paprika`s, 100 g slamayonaise, kerriepoeder, 60 g gezouten cashewnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  •  
  •  30-60 min.

Een Heerlijk Aziatisch SOEPIE

INGREDIENTEN

500 gr kipfilets, 8 eetl sojasaus, 200 gr paksoi, 300 gr worteltjes, 1 eetl bloem, 4 eetl olie, 1 teentje knoflook, 20 gr verse gemberwortel, 1 ? liter kipbouillon, ? theelepel sambal oelek, 200 gr mie, 1 limoen zout versgemalen, zwarte peper, 1-2 eetl. Sesamolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin.

INGREDIENTEN

500 gr HOH gehakt, 5 el paneermeel, 2 uien (fijn), 1 sjalot (fijn), ½ el kerriepoeder, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 1 t five spices poeder, 1 t laos, 1 t djinten, 1 t djahé, 2 el ketjap manis, 1 el pittige mosterd, 2 eieren, 2 ½ el vers gesnipperde peterselie, Roomboter, 1 el olijfolie, Klein beetje citroensap van ¼ citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Ook in Azië worden gehaktballen gegeten,maar dan wel op zn Aziatisch klaargemaakt. Gewoon eens een keer uitproberen!

INGREDIENTEN

* 4 eetlepels tamarisaus., * 4 eetlepels sojasaus., * 4 lente-uitjes., * 3 teentjes knoflook., * 500 gr rundergehakt., * 250 gr varkensgehakt., * 175 gr paneermeel., * 1/8 liter kippenbouillon., * 1 groot ei of 2 kleintjes., * 300 gr gemengde Aziatische groentemix.(diepvries)., * Boter voor de bakplaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

O la la deze keer géén kip, runder, vis of garnalencurry, maar eens een botermalse curry van varkenshaas met puntpaprika en basmatirijst. Je weet niet wat je proeft en is een erg leuke variant op alle andere curry`s.

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, scheutje olijfolie, 1 zoete puntpaprika in ringen, 400 gram basmatirijst, 4 el zonnebloemolie, 1 ui, fijngesneden, 200 ml tomatenblokjes, 15 gram koriander ¬ verse blaadjes, 2 cm gemberwortel, geschild, 3 tenen knoflook, gepeld, ½ rode peper, zaad verwijderen, 1 t karwijzaad, ½ t kardemom, 1 kruidnagel, 5 zwarte peperkorrels, ½ t koenjit (kurkuma), ½ kaneelstokje, 200 ml kokosmelk (uit blikje)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aziatische kipsalade Ingrediten voor 4 personen per portie: 2356 kJ / 563 kcal

INGREDIENTEN

Aziatische kipsalade, Ingrediten voor 4 personen, per portie: 2356 kJ / 563 kcal, , 150 g basmati-rijst, 400 g kipfilet, 1 knoflookteentje, 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 mespuntjes suiker, vers gemalen peper, 2 eetl. plantaardige olie, 200 g erwten, diepvries, 4 lente-uitjes, 1 mango, 2 rode paprika's, 100 g yoghurt sladressing, kerriepoeder, 60 g gezouten cashewnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2014
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel sesamzaadjes, 100 gr sperziebonen, 1 el extra vergine olijfolie, 2 rode chilipepers, in dunne ringetjes, ca 100 gr rucola, ca 250 gr andere soorten slablad, 2 (Aziatische) peren, sap van 1 limoen, 100 gr (liefst) macadamianoten, 4 eetlepels olie, zeezout en vers gemalen zwarte peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel sesamzaadjes -, 100 gram sperziebonen -, 1 eetlepel extra vergine olijfolie -, 2 rode chilipepers in dunne ringetjes -, 100 gram rucola -, 250 gram andere soorten slablad -, 2 Aziatische peren -, sap van 1 limoen -, 100 gram macadamia-noten -, 4 eetlepels olie -, zeezout en vers gemalen zwarte peper, , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een hele lekkere pittige kipcurry als lichte (en slanke) hoofdmaaltijd met een heleboel smaak. Dit gerecht doet het hem ook heel goed bij warm weer want mensen eten in dat soort landen dan graag kerrie. Snel te maken.

INGREDIENTEN

3 grote kipfilets in blokjes of 4 kleintjes, 2 dl kokosmelk, 2 dl kippenbouillon, 3 el wokolie, 2 tl kerrie, 1 tl kurkuma, ¼ tl cayennepeper, ½ theel. gemalen komijn, 2 tl garam masala (AH) , Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, Vers sap van ½ citroen, 2 kleine sjalotten, 3 el verse koriander ofwel 15gr, 1 kleine courgette, 1 chilipepertje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel.

INGREDIENTEN

600 gr sucade of runderriblappen, 4 uien, 2 teentjes knoflook, Warme runderbouillon, 150 ml donkere sojasaus, 2 t sambal oelek, 1 t gemberpoeder of 2cm vers geraspt, 2 e worchestersaus, 1 e bruine suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 e maizena, Zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ideaal voor bij een Aziatische rijsttafel.

INGREDIENTEN

500 g runderstoofvlees, in blokjes, 250 ml rode wijn, 100 ml lichte sojasaus, 1 t donker sojasaus, 50 ml oestersaus, 2 e vissaus, 50 ml balsamicoazijn, 1 e bruine suiker, 1 t vijfkruidenpoeder

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 rol vers bladerdeeg 270 g, 2 stuks lente ui, in de lengte in vieren gedeeld, 200 g verse taugé, 2 grote wortels, in reepjes gesneden, 1 knoflookteen, fijngehakt, 2 eetlepels soyasaus, 1 eetlepel gember, fijn geraspt, 2 eetlepels chilisaus zoet - zuur", 1 ei om de rolletjes te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eerst in de marinade, dan in de oven.Om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

8 kippenvleugels, liefst scharrel of biologisch,3 el vissaus,1 el palmsuiker ( of bruine basterd), 1 el sesamolie, stuk sereh, 1 el japanse sojasaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk goedkoop en snel roerbak gerecht, geinspireerd op het gerecht Khao Pad Kai uit Thailand! 

INGREDIENTEN

500 g kippendijfiletreepjes, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 rode ui, in 8 gesneden, 1 stronk broccoli, in roosjes en geblancheerd, 2 puntpaprika's, in reepjes, 1 kopje rijst, gekookt, 100 g taugé, 2 el oestersaus, 1 el vissaus, 2 el zoute sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aziatische spaghetti, een andere draai aan pasta.

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 1 teentje knoflook, 2 el sojasaus, 4 el sesamolie, 1 tl suiker, 1 tl sambal oelek, 2 rode paprika′s, 6 lente-uitjes, 400-500 gr spaghetti, zout, 1 el sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze 'Daging Tjentjang' is lekker pittig en smaakt overheerlijk met rijst of aardappeltjes

INGREDIENTEN

-500 g rundsgehakt, -4 el olie, -1 gesnipperde ui, -2 tenen knoflook (uit de knijper), -1 el kerriepoeder, -1,5 th lepel tomatenpuree, -1/4 liter yoghurt, -zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2006
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een pittige spaghetti, anders dan anders, en zo klaar. Tussendoor nog de tijd om iets anders te doen.

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 1 teentje knoflook, 2 el. soja saus, 4 el. sesam olie, 1 tl. suiker, 1 tl. sambal oelek, 2 rode paprika's, 6 lente uitjes, 400-500 gr. spaghetti, zout, 1 el. sezamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

, * 5 hardgekookte eieren, * 1 theelepel fijngehakte verse gember, * 1 theelepel fijngehakte knoflook, * 1/2 theelepel chilipasta, * 2 eetlepels vissaus(oestersaus), * 1 eetlepel sojasaus, * 1 theelepel sesamolie, * 2 eetlepels appelazijn, * 1 theelepel zoete mosterd, * zout, * suiker, * peper, * 2 handjes Thaise kruiden, * 2 lenteuitjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 1 bos bosuitjes, 1 teentje knoflook, 1 serehstengel, 1 rode peper, 3 dl kokosmelk, 1 bos bladpeterselie of koriander, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Drie verschillende soorten kool, maar de grootste verrassing is de dressing!

INGREDIENTEN

200 gr dun gesneden witte kool -, 200 gr dun gesneden rode kool -, 200 gr dun gesneden Chinese kool -, 1 in dunne reepjes gesneden rode paprika -, 1 in dunne reepjes gesneden grote wortel -, 3 lente-uitjes fijngesnipperd -, 1/2 bosje fijngesneden korianderblaadjes -, , Voor de dressing:, 3 el (rijst-)azijn -, 3 el olie -, 3 el pindakaas -, 2 el ketjap -, 2 el bruine suiker -, 1 el geraspte verse gember -, 2 fijngesneden teentjes knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bloedheet en onweer in de lucht. Plakweer. Heb jij dan ergens zin in? Ik wel: in een heerlijke frisse salade. Dit is er eentje, met een aziatische touch. Eerlijk gezegd kom ik in de Aziatische landen die ik bezoek nooit een salade tegen, maar goed. Toch lekker.

INGREDIENTEN

Voor de dressing:, , 2 eetl suiker of zoetstof, 1 dl rijstazijn, sap van een halve limoen, paar flinke draaien uit de chilipepermolen, 1 klein bosje koriander, fijn gesneden, vijf blaadjes munt uit de tuin (nerven en takjes verwijderen), in fijne reepjes, klein beetje zout., , Voor de salade:, 2 avocado, in stukjes, 2 kleine mango's, in stukjes, 1 zakje gemengde jonge bladsla, 100 gr tauge, een halve rode uit, in ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Weer eens wat andere hapjes.

INGREDIENTEN

Butterfly garnalen, zonnebloemolie, 24 grote garnalen (scampi), 3 eieren, 300 g Japans broodkruim (panko), 4 el gedroogde peterselie, Little gem met chili-mangodip, 1 mango, 100 g bieslook, 1 rawit, 1 rode ui, 1 el mayonaise, 2 el tomatenketchup, 2 el chilisaus, 1 krop little gem, Super sesamtomaatjes, 250 g cherrytomaatjes, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 5 blaadjes basilicum, 70 ml zonnebloemolie, 250 ml rijstazijn, 2 tl sesamolie, 3 el wit sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2011
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Een zoetzure mayonaise die goed bij Aziatische geroosterde vlees passen.

INGREDIENTEN

, basis mayonaise (voor zoveel mensen nodig), iets suiker (hoe zoet of zuur je het willen maken hang ervan af hoeveel suiker je toevoegen), citroensap, rijstazijn, mosterd, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2014
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Boordevol groenten,snel klaar en nog gezond ook.

INGREDIENTEN

* 2 uien,fijngehakt, * 2 knoflooktenen,fijngehakt, * 1 prei,in dunne ringetjes, * 1 rode paprika,in blokjes, * 1 gele paprika,in blokjes, * 1 groene paprika,in blokjes, * 2 eetl olie, * 600 g rundergehakt, * zout, * niet te zuinig versgemalen zwarte peper, * 1 opgehoopte theel zoete paprikapoeder, * 1 groot blik gepelde tomaten[850 ml], * 1 l groentenbouillon,warm, * 2 theel sambal oelek, * 400 g tauge,goed afspoelen, * 2 eetl fijngehakte bladpeterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Wat leuk is aan deze recept, is dat er custard door de marinade komt. Jij proeft de custard niet echt, maar dit geeft weer een anders dan anders aparte smaak aan het vlees: ECHT EEN AANRADER!

INGREDIENTEN

600 g varkenslappen, , VOOR MARINADE: , 1 e oestersaus, 1/2 t suiker, 1 t zout, 1 t sesamolie, 1 ei, 2 el tarwe meel of maïsmeel, 1 el custardpoeder, 50 ml water, 50 g maïzena, , VOOR SAUS: , 1 ui, in dunne halve ringen, olie om in te bakken (ik gebruik pindaolie), 2 e tomatenketchup, 1 e chilisaus, 1 t Worcester saus, 1 t kerriepoeder, 1 t suiker, 1/2 theelepel zout, 1 t lichte Chinese sojasaus, 3 6 e water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2012
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g mayonaise, 2 el ingelegde gemberplakjes*, gehakt, 2 tl wasabipasta*, 1 el lichte sojasaus, 400 g gare, in stukjes gescheurde kip, of kalkoen, 2 el grof gehakte korianderblaadjes, 2 dunne stokbroodjes of 1 baguette, 50 g gemengde jonge slablaadjes**, 1/2 kleine rode ui, in dunne halve ringen, handvol peultjesscheuten***

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2011
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Geweldig lekker

INGREDIENTEN

8 kipdrumsticks, 2 el zoete chilisaus, 60 ml hoisinsaus, 2 el honing, 3 teentjes knoflook,geplet, 1 tl geraspte verse gember, 1/4 tl vijfkruidenpoeder, 1 el witte sesamzaadjes, boter of olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Chinese kool, 1/2 zakje peterselie(30g), 1 zakje peen julienne(150g), 50 g cashewnoten ongezouten(150g), 300 g pandanrijst (pak 400g), 2 eetlepels zonnebloemolie1 schaal Runderreepjes naturel (450 g Greenfield), 1/2 blik kokosmelk light (a 400 ml), 1 kuipje boemboe voor rendeng vlees (125g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijke salade, die je kunt eten bij een rijsttafel, barbeque, of exotische maaltijd. Ook voor kinderen erg lekker, maar dan met wat minder sambal.

INGREDIENTEN

1 verse ananas, 2 appels, 1 komkommer, trassie, citroensap, Goela Djawa (Javaanse suiker), sambal, (of verse peper, zonder zaadjes),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snel,goedkoop en lekker.

INGREDIENTEN

1 zak panklare andijvie [400 gr],scheutje zonnebloemolie, 2 fijngesnipperde,grote uien, 2 uigeperste teentjes knoflook, 1 rode paprika,geschild,in dunne reepjes, 1.5 theel sambal manis, 1 theel laos, 2 theel suiker, 1.5 eetl ketjap manis, eventueel nog wat zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr lendebiefstuk in dunne plakjes, 2 tenen knoflook, 2 theel. verse gehakte gember, 2 rode uien, 2 eetl. chinese rijstwijn, 1 theel. sesamolie, 1 eetl sojasaus, 1 eetl oestersaus, 2 theel suiker. 1 theel. gekneusde szechuanpeperbessen, 1 eetl. zwarte peperkorrels, 2 lenteuitjes 2 el. olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De siroop in deze vla-flip maakt het zo lekker.

INGREDIENTEN

3 dl vanillevla3 dl yoghurt6 el tropische vruchtensiroop1 el Conimex gembersiroop,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2007
  • Aziatisch Nagerecht
  •  0-10 min.

VANAVOND OP LIFE AND COOKING EN NU AL OP SMULWEB.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , frituurolie, 800 g kipvleugeltjes, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, zout, 2 eieren, 50 g maizena, Saus:, 1 teentje knoflook, (wok)olie, 1 dl hoisinsaus (Chinese barbecuesaus) 3 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 1 bosje lente-uitjes, , , , , , 1. Verhit de frituurolie tot 180?C. Wrijf de kipvleugeltjes in met het vijfkruidenpoeder en bestrooi met zout. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de maizena in een ander diep bord. Haal de kipvleugeltjes door het ei en vervolgens door de maizena., , 2. Frituur de kipvleugeltjes in porties in 4 minuten gaar en goudbruin., , 3. Pel en snipper de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de hoisinsaus, sojasaus, 1 dl water en rijstwijn toe en laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Hak de uitjes., , 4. Leg de gefrituurde kipvleugeltjes in de saus. Bestrooi met gehakte lente-uitjes en serveer direct.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , frituurolie, 800 g kipvleugeltjes, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, zout, 2 eieren, 50 g maizena, Saus:, 1 teentje knoflook, (wok)olie, 1 dl hoisinsaus (Chinese barbecuesaus) 3 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 1 bosje lente-uitjes, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heel lekker als een bijgerecht maar met rijst of brood gaat het ook goed als een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Frituurolie, 800 g kipvleugeltjes, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, zout, 2 eieren, 50 g maizena, voor de Saus, 1 teentje knoflook, (wok)olie, 1 dl hoisinsaus (Chinese barbecuesaus), 3 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 1 bosje lente-uitjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram kippenborstfilets - 2 eetlepels ketjap manis - 250 gram asperges - 1 middelgrote wortel - 100 gram peultjes - 100 gram tauge - 100 gram peultjeskiemen - 160 gram fijn gescheurde kool - 2 groene uien - 2 eetlepels geroosterde amandelschilfers - 1 eetlepel geroosterde witte sesamzaadjes - Voor de dressing : 2 eetlepels lichte sojasaus - 2 eetlepels rijstazijn - 1/2 theelepel geraspte gember - 1/4 theelepel wasabi,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Heerlijke dressing voor op salade

INGREDIENTEN

Sesamolie - sojasaus - mayonaise (2 el) - water - veel peper - gewone keukenazijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zak tagliatelle all`uovo van Oil & Vinegar, 300 g. varkenshaasblokjes, 1/2 flesje seasoning grill sauce van Oil & Vinegar, 1 mango, 100 g. shiitake, 1 eetl. crushed chilies van Oil & Vinegar, 1 klein blikje doperwtjes, 1 rode paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top