Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

138 Arabische recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een heerlijke verrassende ovenschotel van meester kok Rudolfph van Veen gezien in het programma The taste of life.

INGREDIENTEN

Voor de vleesvulling, , 500 g lamsgehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, gesnipperd, ½ el kaneel, ½ el komijn, 1 tl kardemom, 1 tl kurkuma, 1 el tomatenpuree, 2 el honing, ½ ltr kippen of groentebouillon, Voor de groentevulling, , scheut olijfolie, 100 g pijnboompitten, 50 g amandelen, geschaafd, 1 courgette, in blokjes, 50 g rozijnen, geweld, 1 bosje peterselie, gesneden, 1 bosje koriander, gesneden, Voor de aardappelvulling, , 750 g aardappels, 2½ dl melk, scheut olijfolie, 250 g couscous, zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2008
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Falafel is altijd lekker - in een pitabroodje, als burger, als borrelhapje... Het is supersimpel te maken!

INGREDIENTEN

4 kopjes gekookte kikkererwten, 2 geklutste eieren, 2 tl zout, 3 teentjes knoflook, 1 tl zwarte peper, Een handje fijngesneden selderijblad, Een handje fijngesneden lente-ui, 2 tl cayennepeper, 1 tl komijnpoeder, 3 el bloem, 3 el tahin (sesampasta)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Dit arabische gerecht is een heerlijke mix tussen zacht zoet en licht hartig.erg smakelijk.

INGREDIENTEN

Vleesvulling:, 1 scheutje olijfolie, 500 g rundergehakt (of lamsgehakt), 1 teentje knoflook, 1 ui, 0.5 el kaneelpoeder, 0.5 el komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl kardemom, 2 el tomatenpuree, 2 el honing, 500 ml kippenbouillon, Groentevulling:, 50 g rozijnen, 1 courgette, 1 scheutje olijfolie, 50 g geschaafde amandelen, 100 g pijnboompitten, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, Aardappelvulling:, 400 g aardappels, 125 g couscous, 250 ml melk, 1 scheutje olijfolie, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

1.Hak de noten en ontpitte dadels in kleine stukjes 2.Meng met een vork de Mon Chou, honing en crème fraîche tot een smeuïge massa. Voeg naar smaak een paar druppels citroensap toe 3.Bestrijk de wraps met dit mengsel en strooi vervolgens de gehakte dadels en noten erover 4.Rol de wraps op en snij hem in stukjes. Steek er een cocktailprikker door.

INGREDIENTEN

1 doosje wraps, 1 bakje ongezouten notenmelange ca. 175 g, 1 zakje dadels (250 g), 1 pakje Mon Chou (100 g), 4 el honing, 3 el crème fraîche, citroensap,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* scheut olijfolie en een klontje boter, * 1 ui, fijngesnipperd, * 1 teentje knoflook, gesnipperd, * 400 g gele linzen, * 1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon, * 1 tl komijnpoeder (eventueel), * 1 tl kurkuma, * zout, * peper, * sap van ½ limoen, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2009
  • Arabisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Thee

  •  …
  •  
  • Geplaatst op10-06-2000
  •  
  •  

Lekker, kleurig en makkelijk

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr. rozijnen, blik gepelde tomaten, 500 gr. hamlappen, 1 tl kurkuma, mespuntje marjolein, 250 gr. rijst, 5,5 dl bouillon, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel met gehakt en groenten

INGREDIENTEN

2 stelen prei, 3 tenen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 1 gele paprika, 1 pond half om half gehakt, 3 kleine courgettes, 3 vleestomaten, peper zout, peterselie, 1 theelepel rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op06-10-2000
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2003
  •  
  •  
  • Eigen recept

Weer eens een andere soep om te proberen .Deze soep eten ze in koeweit.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 2 uien fijn gesnipperd, 3 teentjes knoflook fijngesnipperd, 300 gram lamsstooflapjes (in blokjes), 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), 100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes, 1 zakje saffraandraadjes, 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram), 1 bosje korianderblaadjes vers (400 gram

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Arabische koks gebruiken vaak wat kaneel in de bouillon die zij maken.

INGREDIENTEN

Scheut olijfolie en een klontje boter, 1 ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 400 g gele linzen, 1½ ltr kippenbouillon of groentebouillon, 1 tl komijnpoeder (eventueel), 1 tl kurkuma, zout, peper, sap van ½ limoen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2009
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Pittige omelet, uit de oven

INGREDIENTEN

-5 eieren, -100 g geraspte kaas, -1/2 dl melk, -75 g boter, -zout,peper, -mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Arabisch
  •  0-10 min.

De herfst is hét seizoen van de pruttelende stoofpotjes. Is het ouderwetse recept van je grootmoeder inmiddels wel aan vervanging toe? Zet dan dit stoofpotje op het menu. Smullen maar!

INGREDIENTEN

500 gram lamsschouder in blokjes, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Verse peterselie, Groentebouillon, 2 winterwortels, grof geraspt, 150 gram dadels, 3 uien grofgesneden, 10 gram pekelcitroen, vers citroensap, 2 el Ras el Hanout (Marokkaanse kruiden)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2013
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de vleesvulling, , 500 g lamsgehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, gesnipperd, ½ el kaneel, ½ el komijn, 1 tl kardemom, 1 tl kurkuma, 1 el tomatenpuree, 2 el honing, ½ ltr kippen of groentebouillon, Voor de groentevulling, , scheut olijfolie, 100 g pijnboompitten, 50 g amandelen, geschaafd, 1 courgette, in blokjes, 50 g rozijnen, geweld, 1 bosje peterselie, gesneden, 1 bosje koriander, gesneden, Voor de aardappelvulling, , 750 g aardappels, 2½ dl melk, scheut olijfolie, 250 g couscous, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2009
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 50 gram dadels (zonder pit), * 1 banaan, * 2 eetlepels yoghurt, * kaneel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2008
  • Arabisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer in blokjes, 4 tomaten in stukjes, 2 wortels in blokjes, 1 bos radijsjes fijngesneden, 4 lenteuitjes in dunne ringetjes, 2 el verse peterselie, zout, 3 el wijnazijn.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Verrassend anders en toch heel lekker.

INGREDIENTEN

4 appels, 2 Vijgen, 15 g Pijnboompitten, 3 el Honing, 2 Granaatappel, 1 el Kaneel, 1 tl Komijn, 30 g Citroenschilrasp, 4 Dadels, fijngesneden, rozenwater, poedersuiker, 4 plakjes bladerdeeg, 1 ei, boter, 4 ramekins (of aluminium taartvormpjes), , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  •  
  •  30-60 min.

Eenpans gerecht, lekker vreemd en in evenwicht.

INGREDIENTEN

1 kg aubergines, 0.750 kg tomaten, 400 gr kikkererwten, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 200 ml kippebouillon, peper, zout, cayennepeper, tijm, oregano, olijfolie, evt ook boerenboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

De vleesvulling:, 500 gr lamsgehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, gesnipperd, ½ el kaneel, ½ el komijn, 1 tl kardemom, 1 tl kurkuma, 1 el tomatenpuree, 2 el honing, ½ ltr kippen of groentebouillon, De groentevulling:, scheut olijfolie, 100 gr pijnboompitten, 50 gr amandelen, geschaafd, 1 courgette, in blokjes, 50 gr rozijnen, geweld, 1 bosje peterselie, gesneden, 1 bosje koriander, gesneden, De aardappelvulling:, 750 gr aardappels, 2½ dl melk, scheut olijfolie, 250 gr couscous, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Probeer ook eens !

INGREDIENTEN

100 g gedroogde pruimen, 600 g schapenvlees(van de borst), 2 uien, teentje(s) knoflook, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. bloem, 1? liter vleesbouillon, Enkele saffraandraadjes, Stukje gemberwortel, Klein kaneelstokje, Snufje suiker, 2 eetl. gehakte korianderblaadjes.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Arabisch
  •  > 120 min.

Apart en toch lekker.

INGREDIENTEN

2 theelepels groene thee, 4 theelepels groene munt, een klein stukje zoethout, een paar verse muntblaadjes, honing naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-1999
  • Arabisch
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

2 panklare forellen,1 kop gehakte dadels,1/4 kop gekookte rijst,1 fijngehakte ui,1/4 kop fijngehakte amandelen, 2eetl.koriander,1/2theel. kaneel,30gr gesmolten boter,1/4 theel.peper,1/4 theel.gemberpoeder,1 teel.suiker,1/4theel.kaneel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 kg visafval., * 2 laurierblaadjes., * 1 theelepel pimentkorrels., * 1 theelepel jeneverbessen., * 600 gr filet van Middenlandse-Zeevis met schubben(b.v (dorade,zeewolf)., * 4 uien., * 1 - 2 zakjes soepgroenten., * 3-4 eetlepels olijfolie., * 1 bosje koriander., * 2 eidooiers., * 1-2 eetlepels citroensap., * 1 theelepel mosterdzaadjes., *Peper,zout,kardemom,komijn,nootmuskaat en kaneel., * Dille ter garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Een kleurige bonenschotel met een vinaigrette van olie en citroensap

INGREDIENTEN

Circa 700 g verschillende bonen, een nacht voorgeweekt (rode nierbonen, ogenbonen, flageolets, tuinbonen, Egyptische bruine bonen, kikkererwten, groene linzen)VINAIGRETTE1 kleine ui, geraspt1 gedroogde rode Spaanse peper, verkruimeld1 1/2 dl olijfoliesap van 3 citroenenzout, versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Apart en voedzaam. Vegetarisch.

INGREDIENTEN

6 Aubergines, 2 1/2 dl olijfolie, 3 uien, zout, cayennepeper, 1 blik (nog liever uit de diepvries) kikkererwten, 1 1/2 kg tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig bakje troost, gezet op een historische wijze

INGREDIENTEN

-1/2 liter water, -12 th lepels tot poeder gemalen koffie, -1 th lepel kardemom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Flensjes met een vulling van Mon Chou, dadels en noten

INGREDIENTEN

1 bakje ongezouten notenmelange (175 g), 1 zakje dadels (ca. 250 g), 1 pakje Mon Chou (100 g), 4 eetlepels honing, 3 eetlepels creme fraiche, citroensap, En flensjes natuurlijk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Kardemom is verkrijgbaar als zaad, dat voor het koken gemalen moet worden, of in de vorm van poeder, dat snel zijn aroma verliest. In de Arabische landen wordt het in koffie gedaan om de smaak te verrijken en de welwillendheid tussen vrienden te bevorderen. De zaadjes worden gekauwd om de mond te verfrissen. Vergeet niet dat slechte adem een van de ergste vijanden van de erotiek is. Hier volgt een oud Arabisch recept en nog altijd favoriet bij mannen die graag hun kunsten vertonen in de liefde.

INGREDIENTEN

2 winterpenen, 2 koppen groentebouillon, 1 theelepel honing, 4 eetlepels room, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 stukje gember (of ? theelepel gemberpoeder), 1 snufje kardemom, 1 snufje nootmuskaat, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Arabisch
  •  30-60 min.

De ingredienten voor dit recept worden per persoon weergegeven

INGREDIENTEN

50 g. grove boergoel125 g lamsvlees(rundvlees) in blokjesklontje botersnufje kaneelsnufje pimentpeperzout1 1/2 dl water100 g tuinbonen (diewpvries)1 el. fijngesneden peterselie(stand)yoghurttabascosaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke soep

INGREDIENTEN

1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 2 aubergines, olijfolie, 1.4 l water, 500 ml gezeefde tomaten, 2 groentebouillonblokjes, 1 kaneelstokje, 400 g kikkererwten, 1 tl harissa, 1 bosje koriander, 1 Turks brood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Gebruik hiervoor het liefst een klein zilveren theepotje.Leg er 10 klontjes suiker in( dat is nog aan de zuinige kant),voeg er 6 schepjes groene thee aan toe en 6 pepermuntblaadjes. Giet er dan kokend water op, voldoende voor 6 kleine glaasjes. Laat dit trekken en stuif er eventueel in het glas vers gemalen peper over.

INGREDIENTEN

10 klontjes suiker, 6 schepjes groene thee, 6 pepermuntblaadjes, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 bosje verse mint, 700 ml water, 2 el fijngehakte gember, 2 el gembersiroop, 4 tl assamthee,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Lekker voor bij de witte rijst

INGREDIENTEN

1pond hamlappen, margarine, zout,peper,paprikapoeder,kerriepoeder;, 2 rode paprika', 1 grote ui, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 bakje champigons, allesbinder, ketjap, blikje ananas, 1 a 2 bananen, peterselie, 1 volle eetlepel pindakaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Arabische auberginesoep met zonnebloempitten

INGREDIENTEN

300 ml water, 1 aubergine (ca. 250 g), 1 eetlepel citroensap, 1 kleine ui, 1/2 teentje knoflook, 1 groentebouillontablet, 15 g zonnebloempitten, 2 eetlepels gembersiroop, 1/2 bekertje crème fraîche (ca. 65 g), Zout en witte peper, 2 theelepels bieslook

  •  …
  •  
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Arabisch
  •  

4 personen

INGREDIENTEN

500g lamslappen in stukken gesneden - 1 e bloem - zout - paprikapoeder(mild) - 2 uien, gesnipperd - 4 e olie - mestpunt kaneel - 250g gedroogde abrikozen, geweekt - plukje safraandraadjes - suiker - 1 e oranjebloesemwater of rozewater - 400g rijst(geen snelkook) - mespunt scherpe paprikapoeder of cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  • Arabisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Rijst, arabisch

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Pittige tomatensoep met een arabisch tintje

INGREDIENTEN

1 liter pak tomatientje, 2 tenen knoflook, 1 tomaat, verse koriander, 3 eetlepels limoensap, handje rijst, +/- 1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Heel lekker toetje, dat makkelijk en vlug op voorhand gemaakt kan worden

INGREDIENTEN

-250 g magere kwark, -1 eetlepel poederkoffie, -1/8 l slagroom, -2 a 3 eetlepels melk, -2 a 3 eetlepels witte basterdsuiker, -1 pakje vanillesuiker, -30 g chocolade mokkaboontjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top