1. Home
  2. Recepten
  3. Airfryer

Airfryer recepten (50) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Biefstuk bakken in airfryer

 Biefstuk bakken in de AirfryerVeel mensen geloven niet dat je een biefstuk kan bakken in de Airfryer. Dit gaat zelfs heel er goed!! Ik maak in dit recept een hele maaltijd maar hou voor als je alleen biefstukken gaat bakken het volgende aan. Een medium steak 8 minuten aan 200 graden in een voorverwarmde airfryer.

INGREDIENTEN

 Biefstuk bakken in de Airfryer 2 biefstukken 100 gram suikerpeulen 100 gram champignons 1 ui 1 lepel olie 2 Aardappels 1 theelepel mierikswortel Mespunt nootmuskaat Melk 1 ei Peper + Zout uit de molen 

Bereidingswijze

Ik spray de biefstuk even in met arachide olie. Zet na de baktijd de Airfryer uit en zet de schuif een beetje open zodat hij 3 min kan rusten. Je hoeft hem niet om te draaien. Kook de aardappels gaar en maak er met de Mierikswortel en melk Aardappelpuree van. Klop het ei erdoor en breng de puree op smaak met zout + peper uit de molen. Doe de puree in een spuitzak en verwarm de Airfryer voor 4 minuten op 200 graden. Doe de suikerpeulen en gesneden champigons in een schaal en snij de ui in halve ringen. Spray de biefstukken in met een klein beetje neutrale olie (liefst arachide olie) Spuit 2 mooie rozetten tegen de kant aan in de airfryer bak. Leg de biefstukken aan de andere kant. Bak dit 7 minuten op 200 graden. Je bakt met lucht dit geeft geen smaakoverdracht!! Haal nu de biefstukken eruit en leg de groentenmengeling in de plaats. Leg de Biefstukken op de groentenmengeling en doe het geheel nog eens 5 minuten op 200 graden in de Airfryer. Mooi op een bord leggen en zout en peper erover uit de molen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Knoflookaardappels uit de airfryer

Ook lekker bij de Barbecue.

INGREDIENTEN

** 1 kilo krieltjes (gewassen en 8 minuten voorgekookt in de schil), ** 3 teentjes knoflook (klein gehakt), ** 1 sjalotje (klein gesnipperd), ** 1 eetlepel gedroogde oregano, ** 100 ml olijfolie, ** 1 eetlepel grof zeezout (niet malen dus!)

  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Cheeseburger uit de airfryer

Wij eten op zaterdag altijd brood omdat mijn man dat van vroeger van huis uit gewend is. Ik daarentegen, ben niet zo'n broodklant. Ik probeer dan ook altijd een broodmaaltijd te maken en te vinden die warm is. Dan heeft hij zijn zin wat brood betreft en ik mijn zin wat warm eten betreft. Deze broodjes kwam ik tegen op de site van Tasty en ze zijn makkelijk te maken en heerlijk! Ik heb het in de airfryer gemaakt.

INGREDIENTEN

Ik heb het laatste broodje van het filmpje gemaakt, de Cheeseburger., , ** De ingrediënten die ik zelf heb gebruikt voor 4 bolletjes:, , ** 4 witte bolletjes, ** 400 gram gehakt, ** 2 theelepels zout, ** 2 theelepels zwarte peper, ** 2 theelepels knoflookpoeder, ** 1/2 ui (klein gesnipperd), ** 6 plakken cheddar kaas, ** boter, ** handjevol sesamzaadjes

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Steppegras uit de airfryer.

Het is alweer jaren geleden dat we met onze kinderen in arendonk steppegras zijn gaan eten. Inmiddels is het met regelmaat. De vraag om steppegras te bakken ipv friet. Met de komst van onze airfryer is het dan ook logisch dat ook dit uitgeprobeerd wordt.

INGREDIENTEN

Aardappelen voor de hoeveelheid die je op kunt., Het bord op de foto is 1 medium aardappel, 1 El plantaardige olie., Zout of kruiden naar smaak.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bladerdeegbroodjes uit de airfryer

Dit recept is een bakvarriant op de broodjes die bij ons thuis vroeger al op tafel kwamen op zondag ochtend. Om even een stukje achtergrond te geven over dit recept. Ik kom uit een gezin met 2 meiden en 2 foodgepassioneerde ouders, of in ieder geval kookte mijn moeder door de week de normale maaltijden. En ging mijn vader in het weekend altijd los in de keuken. En het was dan ook logisch dat ook mijn zus en ik creatief in de keuken groot gebracht zijn. Elke zondagochtend hadden wij dus een geweldige traditie die jaren en jaren steeds extremer werd. Om de beurt ging iemand op zondag ochtend vroeg uit bed om het ontbijt klaar te maken. Met netjes een schaaltje vlees, schaaltje kaas, eigen gemaakte salades, warme broodjes. Dat was het wel in het begin. Maar elke zondag probeerde de volgende die aan de beurt was het ontbijt van de week daarvoor te overtreffen. Tot we in de zomer achter in de fruitboomgaard zaten te picknicken. Of we recepten uit een bepaald land haalde, en we dus de dag ervoor al uitgebreid stiekem booschappen gingen doen. Want wat het ook was, het moest elke zondagochtend een verrassing zijn. Zo gebeurde het op den duur ook heel vaak  dat we verse warme frikandelbroodjes, kroketbroodjes, satebroodjes, hamkaasbroodjes, garnalenbroodjes, kipkerrybroodjes van bladerdeeg voorgeschoteld kregen. Nu ik 2 tieners heb snap ik niet hoe mijn ouders het voor elkaar kregen dat we die ontbijtjes fanatiek maakte. maar de bladerdeegbroodjes... Die traditie hebben we makkelijk door kunnen zetten hier in huize meester.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg., 4 kroketten, frikandellen, kaas, verse of diepvries kipsate, verse of diepvrieskipkerry, pangang of andere vulling, water, bakpapier,

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2018
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

AirFryer Channel - Lekkere krokante friet

AirFryer Channel - Lekkere krokante friet uit de Airfryer https://youtu.be/BTiA5CU-s4c

INGREDIENTEN

600 gram friet

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Surinaamse drumsticks uit de airfryer

De bereiding van de drumsticks duurt een half uur maar het marineren van de kip minimaal 2 uur. Vandaar dat ik bij bereidingstijd meer dan twee uur heb ingevuld.

INGREDIENTEN

** 8 drumsticks, ** 1 kleine rode ui (klein gesnipperd), ** 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 2 maggiblokjes (de ouderwets in de rood gele verpakking, verkruimeld), ** 1 eetlepel sambal oelek, ** 3 eetlepels ketjap manis (zoet), ** 4 eetlepels ketjap asin (zout), ** 1 theelepel pimentpoeder, ** 1 theelepel gerookt paprikapoeder (pimenton), ** 1 eetlepel kokoksbloemsuiker, ** verse zwarte peper uit de molen, ** scheutje knoflook-chili olie

  • Surinaams Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Surinaams Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Frikandel met kaas uit de airfryer

Je kent het wel, opeens heb je lekkere trek! Ik ben gek op frikandellen en ook gek op kaas. Ik wilde dus even iets proberen. Was best lekker. 

INGREDIENTEN

** 2 oven frikandellen, ** twee reepjes kaas, , ** eventueel mayonaise, ketchup, uitjes, gedroogde uitjes enz. naar smaak.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Empanadas met chorizo uit de airfryer

In de airfryer kan je veel meer maken dan alleen bitterballen en friet! Denk bijvoorbeeld aan deze empanadas, gevuld met chorizo. Een top hapje en ze hoeven maar 10 minuten in de airfryer. Wat is jouw lekkerste gerecht uit de airfryer? 

INGREDIENTEN

250 gr chorizo, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 2 paprika's, 1 Pak bladerdeeg, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 5 g Peterselie, fijn gesneden, 1 el oregano, Eigeel om mee te bestrijken

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2019
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Babi pangang uit de Airfryer

Heerlijk als onderdeel van een uitgebreide rijsttafel, of gewoon met nasi of bami.

INGREDIENTEN

Let op: qua hoeveelheden doe ik veel op gevoel en smaak. Dit geldt met name voor de saus., , Ingrediënten voor het vlees:, 1 kilo buikspek zonder zwoerd, Zout, 5 kruidenpoeder, Ketjap manis, , Ingrediënten voor de saus:, 1 sjalotje, heel fijn geraspt, 1 teen knoflook, geperst, Stukje gember, heel fijn geraspt, Tomatenketchup, ongeveer een kopje, Zoete chilisaus, ongeveer een half kopje, Scheutje (rijst-)azijn, Maizena opgelost in koud water, , Potje atjar tjampoer

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-09-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

****SNELLE CHILIKIP MET MINI-ROSTI UIT DE AIRFRYER***

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan ? In ongeveer een half uurtje  staat deze heerlijke doordeweekse hap op tafel.  Heb je geen airfryer ? Neem dan de Aviko rosti rondjes naturel. Deze kun je in de pan of ov en bereiden !

INGREDIENTEN

=1 zak Aviko airfryer Rosti Mini (diepvries,600 gram), =1 blikje Ananasstukjes. (230 gram), =2 eetl.Zonnebloemolie., =1 schaal Nieuwe Standaard Kip kipfilet.(380 gram), =1 tl.Kerrie., =1 gele Paprika, in reepjes., =1 zakje Sugarsnaps.(150 gram), =150 ml. Sweet Chili-Saus., = 1 emmer Snackkomkommertjes.(499 gram)in kwarten.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gehaktballen uit de airfryer met variant berehappen en partyballetjes

Ik heb deze ballen bedacht op deze manier en er al erg veel leuke reacties op gekregen. Ik maak van de hoeveelheid 8 grote ballen en soms maak ik er kleine partyballetjes van en soms maak ik ze ovaal, , snij ze in 4 stukken, doe ze samen met dikke ringen ui op een satéprikker (BEREHAP)en doe ze nog in de airfryer en maak er lekkere satésaus bij.

INGREDIENTEN

** 1 kilo mager rundergehakt, ** 100 gram bacon (klein gesneden), ** 1 kleine rode ui (klein gesnipperd), ** 1 sjalotje )klein gesnipperd), ** 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 1 ei (losgeklopt), ** 50 gram geraspte kaas, ** 1 eetlepel sambal oelek, ** 2 eetlepels ketjap manis, ** 1 eetlepel kerriepoeder, ** 1 eetlepel paprikapoeder, ** 1 theelepel cayennepeper, ** 1 kleine theelepel zout, , ** 8 eetlepels zelfgemaakt paneermeel, Voor het paneermeel heb je nodig:, , ** 1 pak Tuc original, ** 1 pak Tuc paprika

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Puntpaprika gevuld met shoarma en cheddar uit de airfryer

Heerlijk en makkelijk en snel gemaakt. Ook handig als je aan de lijn bent en geen brood mag. Dan heb je lekker paprika in plaarts van brood en je mist het brood helemaal niet. 

INGREDIENTEN

** 500 gram shoarma (klein gesneden), ** 3 puntpaprika's (2 gehalveerd en 1 in hele kleine blokjes gesneden)), ** 150 gram cheddar plakken ( in blokjes gesneden), ** 1 eetlepel shoarmakruiden, ** 1 eetlepel selderie kruiden, ,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met gehakt gevulde pistolets uit de airfryer

Te eten als lunch of avond eten.

INGREDIENTEN

** 6 of 8afbak pistoletjes (niet van te voren afbakken), ** 300 gram mager rundergehakt, ** 200 gram bacon plakjes (gesneden), ** 1 kleine rode ui (klein gesnipperd), ** 1 sjalotje (klein gesnipperd), ** 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 1 eetlepels ketjap manis (zoet), ** 1 eetlepel ketjap asin (zout), ** 1 theelepel cayennepeper, ** 1 eetlepel gerookt paprikapoeder, ** 1 eetlepel kurkuma poeder, ** 1 theelepel uienpoeder, ** 1 theelepel knoflookpoeder, ** 1/2 theelepel keltisch zeezout, ** 1 klein blikje tomatenpuree, ** 1 zakje geraspte oude kaas, ** 1 pakje cheddar kaas (8 of 9 plakjes)

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalm met een Japans tintje uit de airfryer

Bij bereidngstijd staat meer dan een uur maar dat is inclusief de marineer tijd. De zalm hoeft maar 10 minuten in de airfryer!

INGREDIENTEN

** 4 mootjes zalm (à 125 gram per stuk), ** 2 eetlepels bruine suiker, ** 100 ml sojasaus, ** 100 ml Sake (=Japanse rijstwijn), ** 2 eetlepels limoen, ** 2 eetlepels sesamolie, ** 2 theelepels knoflookpoeder, ** 2 theelepels verse zwarte peper

  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittig gevulde Portobello s uit de Airfryer

Als mijn man en ik er twee per persoon nemen, is dat genoeg als avondeten, er hoeft dan niets meer bij. Wil je het als lunch, neem je er één.

INGREDIENTEN

** 4 Portobello's (schoongeborsteld), ** 200 gram gesneden bacon (4 plakjes apart houden en de rest klein snijden), ** 1 bakje kruidenkaas (eventueel light ), ** 4 eetlepels Ajvar (ik gebruikte de pittige, je kunt ook milde nemen), ** ½ pot geroosterde paprika (klein gesneden), ** 2 sjalotjes (klein gesnipperd), ** 1 kleine rode ui (klein gesnipperd), ** 3 teentjes) knoflook, (geplet en klein gehakt), ** 1 bosje verse tijm (klein gehakt), ** 1 bosje peterselie (klein gehakt), ** 1 rode peper (klein gesneden), ** 4 eetlepels geraspte kaas, ** 1 dessertlepel arachide olie (om in te bakken, mag ook andere olie zijn), ** eventueel peper en zout uit de molen naar smaak (ik heb geen peper en zout gebruikt omdat de bacon al zout genoeg is en het gerecht verder ook pittig genoeg is. Proef zelf even, ik zou het niet erbij doen)

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Calamaris en knoflookboter en citroensap en peterselie uit de airfryer

Lekker makkelijk en snel.

INGREDIENTEN

** 1 zak diepvries Calamaris (550 gram, Lidl), ** 2 eetlepels knoflookboter, ** 1 scheutje citroensap, ** 2 dessertlepels gedroogde peterselie

  • Vis Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Vis Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lof met ham en bacon en kaas uit de airfryer

Ik was vroeger nooit gek op lof dus ik ben daar later mee gaan experimenteren om er wel gek op te worden. Dit is mijn recept geworden.

INGREDIENTEN

** 6 stronkjes lof (kern eruit gehaald en gesneden), ** 1 rode paprika (in reepjes gesneden), ** 1 gele paprika (in reepjes gesneden), ** 150 gram magere baconreepjes, ** 100 gram hamreepjes, ** 125 gram roomkaas met kruiden, ** zwarte peper (uit de molen), ** 6 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt), ** 1 ei (losgeklopt), ** 100 gram geraspte padano kaas, ** 100 gram witte kaas (in blokjes gesneden), ** klein beetje olie, , (Ik had een ovenschaal van 22 X 17 cm en 6 cm hoog, daar passen deze ingrediënten precies in en die past zonder het mandje erin makkelijk in de Philips airfryer XL)

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Airfryer topper: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

=17pxEen heerlijk recept voor de lunch, voorgerecht, feestje of lekkere trek. Eigenlijk kunnen deze gevulde champignons altijd!

INGREDIENTEN

8-10 grote champignons, 200 gram roomkaas, 1-2 knoflooktenen geperst, 40 gram Parmenzaanse kaas, geraspt, zout en peper naar smaak, 25 gr paneermeel, verse peterselie, fijngesneden, olijfolie

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2018
  • Europees
  •  20-30 min.

Zalm met pesto en tomaatjes uit de airfryer

Heerlijke zalm uit de airfryer. Precies goed gaar.  

INGREDIENTEN

4 moten zalm, 4 eetlepels pesto, 400 gram gekleurde pasta ( ook lekker met gebakken aardappelen), 8 grote garnalen, 250 g cherrytomaatjes, 1 citroen of citroensap, Olijfolie, Tijm

  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kipfilet gevuld met pesto en kruidenkaas en tomaat uit de airfryer

** Ik maak het het liefst met zelfgemaakte pesto.  Groene Pesto   benodigdheden:   40 g Parmezaanse kaas 30 g basilicum 2 teentjes knoflook 1 scheutje olijfolie 1⁄2 citroen (uitgeperst) 30 g pijnboompitten peper en zout uit de molen   bereidingswijze: Doe de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de knoflook  en de verse basilicum in de Blender. Voeg de olijfolie toe en mix alles op de hoogste stand  tot een gladde massa. Doe het citroensap er als laatste bij en maak af met peper en zou naar smaak.   Eet smakelijk!  

INGREDIENTEN

** 2 kipfilets, ** groene pesto, zelfgemaakt (potje kan ook), ** 1 tomaat (in 4 plakken gesneden), ** 2 eetlepels kruidenkaas, ** 1 eetlepel kipkruiden, ** 100 gram bacon (plakjes), ** 50 ml witte wijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Brood paprika bacon olijven en geitenkaas uit de oven of airfryer

Op zaterdag eten wij altijd brood, ik kan er mijn maal niet zo goed mee doen dus ik wil altijd iets warms. Deze is erg lekker, makkelijk te maken, gezond en kan zowel in de oven als in de airfryer bereid worden. Als lunch kan dit ook maar wij eten dit altijd als avondeten.

INGREDIENTEN

** 8 sneetjes volkorenbrood (naar keuze), ** 2 prei stengels (gewassen en in halve ringen gesneden), ** 100 gram gesneden bacon, ** 3 kleuren paprika (ingelegd, apart recept)(in blokjes gesneden), ** 1 bakje (100 gram) Kalamata olijven, ** 1 rode peper (klein gesneden), ** verse rozemarijn (klein gehakt)(naar smaak), ** 1 klein blikje tomatenpuree, ** 100 gram geitenkaas (in stukjes gesneden), ** handvol geraspte kaas, ** zwarte peper (uit de molen), ** knoflook-chili-olie

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2017
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Airbollen, oliebollen uit de Philips Airfryer naar familie recept.

Airbollen, oliebollen gemaakt in de Philips Airfryer naar ons familierecept die heel goed lukken! Ze zijn zeer smakelijk, smaken echt naar oliebollen maar dan zonder de overheersende olie smaak.  Deze airbollen smaken niet naar 'brood', zijn niet taai en ook niet droog. Ze zijn mooi van kleur, hebben een mooie structuur en zijn smeuig van binnen, smaken fris en fruitig, zijn een ware traktatie, ook de volgende dag nog!  Waarom bier in het beslag en geen water? Bier en gist zijn een geweldige combinatie! Bier helpt bij het rijzen, qua smaak worden je bollen voller van smaak, er is echter geen biersmaak te achterhalen. En er zal ook geen alcohol achter blijven in de airbol. Deze verdwijnt namelijk bij het verhitten van het beslag/deeg. Het is even een werkje, maar zeer de moeite waard! Ik hoef ze niet meer uit de frituur. Dit is een veel betere manier van bereiden. 

INGREDIENTEN

1 pak Koopmans oliebollen mix origineel, 400 ml bier, gewoon bier, 1 eetlepel zonnebloemolie, 7 gram gedroogde gist, extra toevoegen dus!, 1 flinke appel, jonagold of goudreinette bijvoorbeeld, Een beetje citroensap, niet noodzakelijk, 200 gram krenten, 200 gram rozijnen, 100 gram sukade, 200 gram geschaafde amandelen, , Poedersuiker om na het bakken de airbollen te bestrooien.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aardappels koken (poffen) in je Airfryer voor Aardappelsalade

Wanneer je aardappels kookt (eigenlijk poft) in de schil in een Airfryer krijg je niet van die waterbommen en je hoeft geen zout meer te gebruiken.Het is ook eigenlijk jammer dat bij het traditionele koken alle smaakstoffen door de gootsteen verdwijnen wanneer je de aardappels afgiet.Zo proef je hoe een echte aardappel moet smaken door het vocht wat er van nature in zit.

INGREDIENTEN

8 kruimige aardappels, ½ rode peper, 2 rode uien, 6 tenen knoflook, 1 bosje lente ui, 100 gram olijven zonder pit, 25 gram peterselie, 4 eetlepels mayonaise, 200 gram zongedroogde tomaten, 1 lepel olijfolie, Peper en zout uit de molen

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde paprika's uit de airfryer maar kan ook in de oven

Lekker recept die je als avondeten of als lunch kunt nemen. Als lunch 1 per persoon, als avondeten 2 per persoon.

INGREDIENTEN

** 4 rode paprika's (gewassen), ** 300 gram gehakt (ik had deze keer Italiaans kip-gehakt), ** 1 zak (400 gram) Italiaanse groentenmix, ** potje rode pesto (of zelfgemaakte pesto), ** 3 tenen knoflook (klein gehakt), ** 2 eetlepels oregano (gedroogd), ** 1 theelepel chilipoeder, ** 100 gram geraspte (oude)kaas, ** scheutje knoflook-chili-olie, ** peper en zout uit de molen (eventueel, naar smaak)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lamsspiesjes met rozemarijn en rösti mini

Arrosticini, spiesjes met mals en sappig lamsvlees, daar hoort natuurlijk fantastische aioli bij. Het geheime ingrediënt is broodkruim. Een heerlijk gerecht, deze lamsspiesjes met rozemarijn en mini rösti's.

INGREDIENTEN

1 verpakking Aviko Airfryer Rösti Mini (600 g), 700 g lamsfilet, in blokjes van 1 cm, 2 takjes rozemarijn, Sap en rasp van 1 citroen, 3 el olijfolie, 100 g oud witbrood, 1 el amandelschaafsel, 2 grote eidooiers, 3 tenen knoflook, 200 ml arachideolie, 1 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 3 el volle yoghurt, 100 g veldsla, 1 el olijfolie extra vierge, 3 minikomkommers, in plakjes, 2 takjes munt, blaadjes grofgehakt, 4 takjes koriander, grofgehakt

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geroosterde ricotta met groenten en aardappel krokantjes

Een heerlijk Italiaans gerecht, deze geroosterde ricotta met verse groenten en aardappel krokantjes. Terwijl de ricotta in de oven goudbruin kleurt, maken we een verrassende pesto met frisse accenten van verse doperwt, citroen en munt.

INGREDIENTEN

1 verpakking Aviko Airfryer Aardappel Krokantjes (600 g), Handvol verse kruiden, bijv. basilicum, peterselie en oregano, 500 gram ricotta van schapen- of koemelk, 1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt, 1 citroen, schoongeboend, 6 el olijfolie, 300 g broccoli, 1 sjalot, fijngesnipperd, 150 g doperwten (vers of ontdooid uit diepvries), 1 teen knoflook, 50 ml olijfolie extra vierge, 1 takje munt, alleen de blaadjes, Handvol geraspte pecorino, Citroensap naar smaak, 100 g bladspinazie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Risolles Indisch

Heerlijke risolles.

INGREDIENTEN

500 gr. mgr gehakt, ui + knoflook, 1 dunne prei, bosje selderij, sambal, olie, maggieblokjes, 250 gr bloem, 3 eieren, 1/2 ltr. melk, paneermeel, nootmuskaat, kerrie en suiker, ketjap "A", peper, zout

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gele courgette salade met zelf geroosterde paprika en tomaat met witte kaas

Ik kreeg van mijn buurman een heerlijke gele courgette uit eigen tuin. Ik heb dit ervan gemaakt. De paprika en tomaatjes heb ik zelf gegrild in de airfryer.

INGREDIENTEN

** 1 gele courgette (in slierten gesneden), ** 1 komkommer (in slierten gesneden), ** 3 kleuren paprika (in blokjes gesneden), ** 200 gram cherrytomaatjes (gehalveerd), ** 150 gram kalamata olijven (gehalveerd), ** ½ zak rucola (gesneden), ** 1 pot Apetina witte kaas blokjes met kruiden (uitgelekt), ** 3 dessertlepels Italiaanse kruiden, ** 2 eetlepel knoflook-chili olie, ** 2 eetlepels olijfolie, ** 1 dessertlepel honing, ** 4 eetlepels balsamico azijn, ** zeezout en peper uit de molen (naar smaak),

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.

Kipnuggets

Erg lekker, beetje pikanter dan de kant-en-klaarkipnuggets. Leuk om je eigen nuggets te maken!

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud brood, in stukken, (alternatieven: 3 beschuiten, of paneermeel, of fijngestampte tortillachips), 1 el (pikante) paprikapoeder, 1 el olijfolie, 250 g kipfilet in stukken, 1 eidooier + 2 eiwitten, 1 teen knoflook, geperst, 2 el rode pesto, versgemalen peper, 1 el (platte) peterselie, fijngehakt

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige sperzieboontjes met kokosrasp

Lekker bijgerechtje. Ik heb het gegeten met mijn pittig rundvlees uit de slowcooker met patatjes uit de airfryer.

INGREDIENTEN

** 500 gram sperzieboontjes, ** 2 rode uien (gesnipperd), ** 2 tomaatjes (in blokjes), ** 1 rode peper (klein gesneden), ** 3 teentjes knoflook (klein gehakt), ** 1,5 theelepel sambal badjak, ** 1 dessertlepel citroengras, ** 1 dessertlepel kokosbloemsuiker (of bruine basterdsuiker), ** 1,5 eetlepel sesamolie, ** 1 eetlepel citroensap, ** 1,5 eetlepel kokosrasp, ** 1 klein maggiblokje (verkruimeld, de ouderwets uit de geel rode verpakking), ** 1/2 kopje water

  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met tonijn, gegrilde paprika, gedroogde tomaat en olijven

Lekker fris gerecht met tonijn. Ik gril de paprika ze;lf maar het kan net zo goed met een gekocht potje.

INGREDIENTEN

** 1 zak pasta naar keuze (gekookt volgens gebruiksaanwijzing), ** 1 pot tomatensaus Toscane (400 gram), ** 2 blikjes tonijn in water (uitgelekt), ** 1 ui (klein gesnipperd), ** 1 blikje ansjovis met kappertjes erin (gehalveerd), ** 3 kleuren paprika's (gegrild in de airfryer)(pot gegrilde paprika's kan ook), ** 1 pot gedroogde tomaten (klein gesneden), ** 3 tenen knoflook (geplet en klein gehakt), ** 1 rode verse peper (klein gesneden), ** ½ bos verse basilicum (de blaadjes), ** 1 klein blikje olijven met ansjovis (uitgelekt en gehalveerd), ** 1 klein blikje olijven met tonijn (uitgelekt en gehalveerd), ** scheutje knoflook-chili-olie, ** 1 eetlepel *Italiaanse gedroogde kruiden* (LET OP!!!! alleen als je zelf de paprika gaat grillen!!!), ** 1 groentebouillonblokje* (LET OP!!!!! ik ben nogal zout van smaak ingesteld, ben je dat niet, laat het dan weg!!!!!)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

ZOETE AARDAPPELSCHOTEL MET BROCCOLI EN ZALM

Lekker en gezond!!!!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 600 gr zoete aardappel, 300 gr broccoli, 200 gr gerookte zalm, 4 eieren, 200 gr kwark, 100 gr zachte geitenkaas, Handje peterselie, Peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Recept voor Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto

Ik had salami en ham over van de pizzarol die ik gemaakt had, dus dat moet op. Het is een lekkere vullende tosti geworden. Ik heb de tosti in de air-fryer gebakken wat verrassend goed is gelukt.

INGREDIENTEN

4 sneden brood naar eigen keuze, , 2 plakken belegen kaas, , 2 plakken salami, maar mag ook meer zijn als je boterham groot is, , 2 plakken achterham, , tomaat, , mozzarella, , Eigengemaakte groene pesto, , Evt.zwarte peper uit de molen

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Loempia`s

INGREDIENTEN

1 pak diepvries loempiavellen (40), ontdooid (1 dag tevoren), 400 gr. voorgekookt kipfilet of gehakt, 400 gr. fijne soepgroenten, prei, kool, worteltjes., Geen selderij en spruitjes erin., 500 gr. taugé, 1 klein blikje reboeng, 100 gr. gekookte ham, 1 rauw geklopt ei, 2 uien, 3 t. knoflook, , vetsin, peper, zoet, djahé, chinese ketjap (visketjap)

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Pitabroodjes met broccoli

Deze vegetarische pita's met tzatziki en groenten zijn een lekkere en gezonde lunch of lichte avondmaaltijd

INGREDIENTEN

6 pitabroodjes, 400 gr kikkererwten (uitlekgewicht 265 gr), ½ broccoli, 50 gr feta, Tzatziki, Zeezout, Olijfolie, Paprikapoeder, Peterselie, Benodigdheden, Airfryer (of oven), Broodrooster

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Falafel met bulgur

INGREDIENTEN

100 g bulgur (Turkse winkel, toko, AH XL), 1 grote ui, gepeld en in kwarten, 1 teentje knoflook, gepeld, 15 g verse koriander of peterselie, 2 tl komijnpoeder (djinten), 2 tl korianderpoeder (ketoembar), 1/2 tl bakpoeder, zout, 1/4 tl cayennepeper, 250 g gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt, 1 ei, losgeklopt, 60 g vers wittebroodkruim

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Oven frittata (1pers)

-

INGREDIENTEN

1 el kokosolie, 30 g ui, 50 g champignons, 60 g spinazie, 50 g chorizo, 3 eieren, 3 el ongezoete amandelmelk, 1 tl tomatenpuree, 40 g geraspte kaas, peper, zout, paprikapoeder, chili flakes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde kipfilethaasjes

Kipfilethaas weer eens anders.

INGREDIENTEN

2 kipfilethaasjes, sap en rasp van een sinaasappel, sap en rasp van een limoen, Scheutje olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappel koekjes met verse rozemarijn

Dit recept ga ik uitproberen op Kerst 2018

INGREDIENTEN

500 gr aardappel puree, 1 tl fijngesneden verse rozemarijn, 50 g geraspte Pecarino Romano, 1 ei, paneermeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

GROENTETAART MET FETA

Quiche boordevol groenten

INGREDIENTEN

2 courgette, 2 paprika, 400 gr prei, 3 el Italiaanse kruiden, 2 tl paprikapoeder, 4 eieren, 250 gr blokjes feta, 150 ml kookroom, bladerdeeg (ontdooid) of croissantdeeg, snufje zout en peper, geraspte kaas naar smaak, , (bewerkt naar 4 personen)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2019
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste airfryer recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top