8 leverpate recepten

Dit menu is ideaal om op een koude winterse dag geserveerd te worden en het zal bij iedereen in de smaak vallen. De paté kan ook juist voor de maaltijd gemaakt worden, maar de smaak zal verbeteren als ze in de loop van de dag gemaakt wordt en koud weggezet.

INGREDIENTEN

150 gram smeerleverworst * 1 kleine fijngehakte ui * 4 eetlepels rom * 1 klein fijngepesrt teetnje knoflook * 1 eetlepel cognac * zout * versgemalen peper * gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gram goede smeerleverworst* 1 kleine fijngehakte ui* 4 eetlepels room* 1 klein teentje uitgeperste knoflook* 1 eetlepel droge sherry of cognac* versgemalen peper en zout* gehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leverworst is licht gekruid en gerookt en kan fijn of wat grover zijn. Dit recept komt uit Braunschweig en geeft een ?instant? pate.

INGREDIENTEN

300 g Duitse leverworst*60 g gesmolten boter, het liefst ongezouten* 1 teentje knoflook, gekneusd* 0.3 dl cognac* zout* peper* tuinkers en zwarte olijven om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Duits
  •  20-30 min.

Makkelijke amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

*100 gr leverpastei*enkele druppels cognac*versgemalen peper*25 gr salami*25 gr gekookte ham*2 eetl pistachenoten*roggebroodrondjes*1 bakje daikonkers of enkele radijsjes*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  •  …
  •  10-20 min.

Smakelijk* Verrasend* Subliem

INGREDIENTEN

8 gekookte baby artisjokken, 2 vleestomaten, enkele blaadjes verse munt, 4 el mosterdvinaigrette, zout en peper, voor de vulling, ------------------, 200 g fijne leverpate, 1 el gehakte ui, 3 el gehakte peterselie, 1 el kappertjes, 1 kl olijfolie

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  10-20 min.

Pate con brevas.

Een eenvoudige maar heerlijke tapa.

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, doormidden gesneden in plakjes van 1 a 1? cm, 60 gram pate, bij voorkeur een vrij stevige leverpate, in plakken van ?cm, 4 eetlepels room, takjes peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.

Zoetzure confituur

INGREDIENTEN

750 gr ajuin (witte of rode),3/4 l ciderazijn of frambozenazijn, 750 gr fijne witte suiker,40 gr roze peperbolletjes, 200 gr witte rozijnen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze farce is ook heerlijk in kip

INGREDIENTEN

1 ui, 1 knoflookteentje, 75 gr baconreepjes, 75 gr champignons, 75 gr broodkruim, 50 gr leverpastei, 150 gr kastanjepuree(blik), bieslook, 2 el room, boter, bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies