4 balkenbrei recepten

RECEPT UIT (1866)

INGREDIENTEN

Varkensvleesch of rundvleesch of ook van beiden de helft,zeer smakelijk te bereiden., kruidnagelen fijn gestoten,zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gram lever, nier of hart *, 1 liter worstennat van rookworst *, 250 gran vers spek *, 1 eetlepel rommelkruid (wat wij Provinciale kruiden noemen)*, 250 gram boekwijtmeel *, Bloem *, boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2010
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Twentsche Balkenbrei, grootmoeders
huisrecept

INGREDIENTEN

Joke?s Balkenbrij., , Balkenbrij voor 3 a 4 saladebakken;, , 1 kg vleesribbetjes en 1 liter water en iets zout., Helemaal gaar koken (snelkookpan ? uur, normale pan 2 a 3 uur?), als het iets is afgekoeld dan de botjes en velletjes en knaster er af halen. Het vlees aan stukken doen, en smeuig door elkaar., , 1 pond lever en een ? liter water en iets zout. Dit 45 a 60 minuten laten koken totdat de lever ?snottergaar?is. Dan de lever met een vork kruimelen., , Bij elkaar doen;, 1.5 liter bouillon met lever en varkensvlees., , Deze pittig maken met zout en gemalen kruidnagel. De bouillon moet ERG PITTIG zijn, anders wordt ?t te flauw. Dit ivm toevoeging meel., Als je de bouillon proeft is het veel te zout!!!!, dat is je eerste gedachte., , Ongeveer 700 tot 750 gram, tarwebloem. Dit flink door de bouillon roeren. Dit is een zeer zwaar werk. Net zo lang doorgaan tot de brei loslaat van de pan. ROEREN ROEREN ROEREN EN ROEREN.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gr. hart, nier en lever, zout, peper, 2 l water, 250 gr. vetspek in dobbelsteentjes, 250 gr. rozijnen en krenten, 2 eetl. rommelkruid, 500 gr. boekweitmeel, reuzel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Regionaal
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies