Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hongarije: Roversvlees

Door: gipsy...

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Per persoon:200-300 gram vlees (rund- en/of varkensvlees, liefst uit de nek)zoutspek1 kleine ui


Verder heb je nodig


Barbecue of een ander vuurtje met daarboven draaibare spiezen.


* Rablohus *Hongaarse shaslik van rund- en/of varkensvlees en spek. Het vlees wordt geroosterd; een draaibare metalen spies is handig, omdat de gaartijd 1-1.1/2 uur bedraagt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De gloed moet in het begin erg heet zijn.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dikke plakken en vervolgens in dobbelstenen. Strooi er zout over.Van het spek eveneens dobbelstenen snijden - niet zouten.De ui schillen en halveren.Steek op de spies om en om ui, vlees en spek en duw deze goed tegen elkaar aan.Als het vlees gaar is (1-1.1/2 uur) wordt het op een bord geschoven en geserveerd met een gemengde salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gipsy...
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top