Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jonge eend met cassis en pasta

Door: marssa

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 jonge eendefilets
peper en zout olijfolie


Voor de saus:

2 kwarttels (filets voor amuse)
1 1/2 dl. cassispuree
1 dl creme de cassis
2 sjalotjes
2 knoflookteentjes
3 dl gevogelte bouillon
tijm
1 bakje blauwe bessen


voor de pasta;
200 gr. pasta
OLIJFOLIE
PEPER EN ZOUT



Ontdek meer:

Voorbereiding

VOOR DE EEND;
EENDJES MOOI BAKKEN EN OP VET LATEN RUSTEN

Bereidingswijze

VOOR DE SAUS;
KWARTELS ONTDOEN VAN FILETS
KARKAS IN GROVE STUKKEN HAKKEN
KARKAS OP HOOG VUUR BRUINEREN
SJALOT, KNOFLOOK,EN TIJM TOEVOEGEN EN DEZE EVEN MEEFRUITEN
BLUSSEN MET DE CREME DE CASSIS
GEVOGELTE FOND TOEVOEGEN EN HET FOND 45 MIN. LATEN TREKKEN
- FOND ZEVEN EN REDUCEREN TOT JUIDSTE SMAAK
- CASSISPUREE TOEVOEGEN, OP SMAAK BRENGEN EN SAUS WEGZETTEN .


vOOR DE pasta;

-PASTA BEETGAAR KOKEN EN KOUDSPOELEN
- PASTA UITLATEN LEKKEN EN IN PANNETJE MET OLIJFOLIE ,PEPER EN ZOUT KLAARZETTEN

Serveertip

SERVEREN;
-EEND IN OVEN (10 MIN.)
-SAUS VERWARMEN
-PASTA VERWARMEN
-EEND TRANCHEREN
-DAN DE BORDEN MOOI OPMAKEN VOOR HET SERVEREN . SMAKELIJK



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marssa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top