mosselen met currysaus

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 1/2kg mosselen,1 takje dille,1 soeplepel curry,1 sjalot,30g boter,1 dl droge,witte wijn,een mengsel van 20g boter en 20g bloem,100g verse room,zout,peper


mosselen op een andere wijze

Bereidingswijze

De mosselen schoonmaken en in de pan leggen met de boter,de witte wijn,de fijngehakte sjalot en 1/2 glas water.Afgedekt ongeveer 5 minuten laten koken.Haal de mosselen uit de pan en hou ze warm.Het kookvocht zeven,laten indikken en binden met het boter-bloemmengsel.Goed roeren met de garde.De curry,het zout ,de peper en de verse room toevoegen en alles ongeveer 5 minuten laten koken.De mosselen in de schelp opdienen en overgieten met de warme saus.Versieren met de dille.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy800
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies