Citroenrijst

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kopjes basmatirijst, 1 citroen, 1 ui, 5 eetl. zonnebloemolie, 1 rode peper, 1 theel. mosterdzaad, 1 theel. gemalen koriander (ketoembar), 1 theel. geelwortelpoeder (koenjit), korianderblaadjes.


Een heerlijk fris bijgerecht, perfect bij elk indiaas gerecht.

Voorbereiding

Kook de rijst in water met zout in 10 min. beetgaar. Laat de rijst in een zeef boven de pan hangen met de deksel erop. Boen de citroen goed schoon en snijd de schil (zonder wit) eraf en snijd die klein. Pers het sap uit. Schil de ui en snijd die in dunne ringen.

Bereidingswijze

Verwarm de olie en bak hierin de ui knapperig bruin. Voeg citroenschil, gehalveerd pepertje, mosterdzaad, gemalen koriander en geelwortelpoeder bij de olie. Roer er dan van het vuur af het citroensap door. Roer de kruidenolie door de rijst en garneer met korianderblaadjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swanna
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies