Citroenrijst

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kopjes basmatirijst, 1 citroen, 1 ui, 5 eetl. zonnebloemolie, 1 rode peper, 1 theel. mosterdzaad, 1 theel. gemalen koriander (ketoembar), 1 theel. geelwortelpoeder (koenjit), korianderblaadjes.


Een heerlijk fris bijgerecht, perfect bij elk indiaas gerecht.

Voorbereiding

Kook de rijst in water met zout in 10 min. beetgaar. Laat de rijst in een zeef boven de pan hangen met de deksel erop. Boen de citroen goed schoon en snijd de schil (zonder wit) eraf en snijd die klein. Pers het sap uit. Schil de ui en snijd die in dunne ringen.

Bereidingswijze

Verwarm de olie en bak hierin de ui knapperig bruin. Voeg citroenschil, gehalveerd pepertje, mosterdzaad, gemalen koriander en geelwortelpoeder bij de olie. Roer er dan van het vuur af het citroensap door. Roer de kruidenolie door de rijst en garneer met korianderblaadjes.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies