Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vegetarische worst met paddestoelen

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1/2 dl. melk -
15 gram boter -
25 gram rijstebloem -
1/2 dl. room -
1 ei -
300 gram quorn in stukjes -
150 gram shii-take -
100 gram boleet -
gemberpoeder -
gemalen korianderzaad -
gemalen kummel -
olie -
water -
zout



Bereidingswijze

Per persoon wordt gerekend op 2 worstjes.

Breng voor de farce de melk met de boter aan de kook, roer de rijstebloem erdoor en kook het geheel al roerend even door. Laat deze panade (basis voor farce) afkoelen. Snijd ondertussen de paddestoelen.

Pureer de panade samen met de room, ei en tweederde van de quornstukjes in de Keukenmachine en breng de farce op smaak met peper en zout. Roerbak de resterende quornstukjes even in de wok met wat olie en voeg gember-, koriander- en kummelpoeder toe. Roerbak de gesneden paddestoelen korte tijd mee. Laat het geheel afkoelen.

Verwarm het water tot een temperatuur van 80 graden Celsius. Meng de farce met het quorn-paddestoelenmengsel en rol het mengsel in een worstzak of in plasticfolie stevig op. Zorg ervoor dat de verpakking lucht- en vochtdicht is.

Pocheer de quornworst in ruim water dat op de gegeven temperatuur gehouden wordt in 40 minuten gaar en stevig.

Laat de worst afkoelen en vervolgens in de koelkast opstijven.

Snijd plakjes van de quornworst en serveer die als amuse of als hapje bij de borrel.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top