Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Belgische garnaalkroketten

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

30 g boter
30 g bloem
2 dl melk
1/2 dl room
2 eieren
150 g garnalen
peper
1 scheutje olie
paneermeel
frituurvet
peterselie
eventueel citroensap



Bereidingswijze

Smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een geel papje. Voeg geleidelijk en goed roerend de melk en de room erdoor tot er een dikke saus is.
Splits de eieren. Klop de dooiers los en voeg bij de saus. Roer de garnalen en de peterselie erdoor. Voeg de peper toe.
Spreid de massa uit en laat geheel afkoelen.
Vorm er kroketjes van.
Roer de eiwitten los met een scheutje olie, wentel de rolletjes door het paneermeel, het eiwit en weer door de paneermeel. Druk goed aan en zorg ervoor dat de kroketjes overal bedekt zijn.
Bak ze in het hete frituurvet bruin en krokant.
Was enkele takjes peterselie, dep ze droog en houd enkele seconden in de hete frituur. Leg naast de kroketten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top