Pompoenpannekoekjes

  • Antiliaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1/2 pompoen ven de toko, 8 eetlepels bruine basterdsuiker, vanillesuiker, amandelessence, 3 eieren, 500gram zelfrijzend bakmeel, 3/4 liter volle melk.


Heerlijk Antiliaans recept, van mijn moeder geleerd.

Voorbereiding

Pompoen in een pan met water koken tot je er met een vork doorheen kan prikken en het van de vork afglijdt. De pompoen prakken.

Bereidingswijze

De zelfrijzende bakmeel met de suiker mengen. In het midden een kuiltje maken en de eieren er in gooien. Met een garde kloppen. De pompoen erin mengen. en de vanillesuiker en de essence er aan toe voegen.
In een koekepan wat olie verhitten en een soeplepel van het beslag gooien.

Serveertips

Heerlijk met rabarbersaus(dan geen suiker toevoegen) of met jam...!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalernestina


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Suikervrij in 30 dagen met een handig stappenplan!

van 19,99
Alleen vandaag 15
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies