Pompoenpannekoekjes

  • Antiliaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1/2 pompoen ven de toko, 8 eetlepels bruine basterdsuiker, vanillesuiker, amandelessence, 3 eieren, 500gram zelfrijzend bakmeel, 3/4 liter volle melk.


Heerlijk Antiliaans recept, van mijn moeder geleerd.

Voorbereiding

Pompoen in een pan met water koken tot je er met een vork doorheen kan prikken en het van de vork afglijdt. De pompoen prakken.

Bereidingswijze

De zelfrijzende bakmeel met de suiker mengen. In het midden een kuiltje maken en de eieren er in gooien. Met een garde kloppen. De pompoen erin mengen. en de vanillesuiker en de essence er aan toe voegen.
In een koekepan wat olie verhitten en een soeplepel van het beslag gooien.

Serveertips

Heerlijk met rabarbersaus(dan geen suiker toevoegen) of met jam...!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalernestina


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Laat je inspireren door de mogelijkheden van een moestuin.

van 0
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies