Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gegratineerde toast met gerookte zalm

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

30g zachte boter of(dieet)margarine,1 teentje knoflook,zout,2 eetlepels fijngehakte peterselie,mespuntje gedroogde tijm,4 sneetjes wittebrood van 2 cm dik,klontje boter of (dieet)margarine om in te vetten,50g jong belegen kaas,100g gerookte zlm ,4 kleine eieren,2 eetlepels fijngehakte dille


HULPMIDDELEN

Knoflookpers,1grote ovenschaal


Toast met zalm

Voorbereiding

Doe de boter of margarine in een kommetje.Pel het teentje knoflook en pers het boven de boter uit.Voeg een snuifje zout,de peterselie en de tijm toe en roer de boter goed door elkaar.Druk met behulp van een ei een holletje in het midden van iedere boterham.Bestrijk de botterhammen met de kruidenboter.Vet een grote Ovenschaal in en leg de botterhammen erin.Snijd de kaas in luciferdunne reepjes en snijd de zalm in 1cm brede repen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225c.Laat in het holletje van iedere boterham een ei glijden.Leg de reepjes kaas in een ruitepatroon over het ei.Schuif de schaal op de tweede richelvan de oven.Bak de botterhammen 8-10 min tot de eierdooier bijna gestold is.Neem de schaal uit de oven en laat de botterhammen iets afkoelen.Verdeel de zalm en de fijngehakte dille over de kaas en serveer de broodjes direct.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy800
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top