Mixed pickles

  • Engels Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor 4 - 5 (jam)potjes: 350 gram sperziebonen of haricots verts; 150 gram worteltjes; 150 gram bloemkool- en/of broccoliroosjes; 100 gram tuinerwtjes, eventueel diepgevroren; 2 grote uien, grof gesnipperd of 200 gram gepelde (zilver)uitjes; 150 gram zout; ca. 1.25 liter (kruiden)azijn (5 - 6 %); ca. 50 gram zwarte peperkorrels.



Opnieuw een Engelse specialiteit waarvoor in ons land de belangstelling is gedaald. In de jaren tussen de beide wereldoorlogen in werden de mixed pickles even hoog gewaardeerd dan de piccalilly. Geef de zoetzure groenten bij gemengde koude vleessoorten, bij gebraden of geroosterde (vettere) vleessoorten en bij (boeren)pates en (gemengde) vleeswaren. Hans Belterman.

Voorbereiding

Maak de groenten schoon. Snijd sperzieboontjes of haricots verts in stukjes van ca. 1,5 cm en worteltjes in smalle reepjes (ca. 2,5 cm).

Bereidingswijze

Breng 3 liter water aan de kook. Laat het zout er in oplossen. Voeg alle groenten toe. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Reken vanaf dat moment op een kooktijd van 2 minuten. Laat de groenten in een vergiet uitlekken, afkoelen en opdrogen.

Vul de zorgvuldig schoongemaakte potjes met de groenten en verdeel de peperkorrels er over. Schenk zoveel azijn erbij tot de groenten net onder komen te staan. Sluit de potjes luchtdicht af met plastic folie. Schroef er eventueel deksels op. Voorzie de potjes van etiketten met vermelding van inhoud en datum.

Serveertips

Na 2 - 3 weken kunt u er al van genieten. Bewaar de mixed pickles niet veel langer dan 6 weken. Daarna loopt de smaak aanzienlijk terug.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies