Mixed pickles

  • Engels Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor 4 - 5 (jam)potjes: 350 gram sperziebonen of haricots verts; 150 gram worteltjes; 150 gram bloemkool- en/of broccoliroosjes; 100 gram tuinerwtjes, eventueel diepgevroren; 2 grote uien, grof gesnipperd of 200 gram gepelde (zilver)uitjes; 150 gram zout; ca. 1.25 liter (kruiden)azijn (5 - 6 %); ca. 50 gram zwarte peperkorrels.



Opnieuw een Engelse specialiteit waarvoor in ons land de belangstelling is gedaald. In de jaren tussen de beide wereldoorlogen in werden de mixed pickles even hoog gewaardeerd dan de piccalilly. Geef de zoetzure groenten bij gemengde koude vleessoorten, bij gebraden of geroosterde (vettere) vleessoorten en bij (boeren)pates en (gemengde) vleeswaren. Hans Belterman.

Voorbereiding

Maak de groenten schoon. Snijd sperzieboontjes of haricots verts in stukjes van ca. 1,5 cm en worteltjes in smalle reepjes (ca. 2,5 cm).

Bereidingswijze

Breng 3 liter water aan de kook. Laat het zout er in oplossen. Voeg alle groenten toe. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Reken vanaf dat moment op een kooktijd van 2 minuten. Laat de groenten in een vergiet uitlekken, afkoelen en opdrogen.

Vul de zorgvuldig schoongemaakte potjes met de groenten en verdeel de peperkorrels er over. Schenk zoveel azijn erbij tot de groenten net onder komen te staan. Sluit de potjes luchtdicht af met plastic folie. Schroef er eventueel deksels op. Voorzie de potjes van etiketten met vermelding van inhoud en datum.

Serveertips

Na 2 - 3 weken kunt u er al van genieten. bewaar de mixed pickles niet veel langer dan 6 weken. Daarna loopt de smaak aanzienlijk terug.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies