Hazelnoottaart

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen



300gr hazelnoten
het merg van 1 vanille stokje
de schil van een citroen
1 el cacaopoeder
1 tl oploskoffie
8 eieren, gesplitst
250gr suiker

HULPMIDDELEN

Grote ronde springvorm(24 cm).


Een recept uit een oude Burda. Door de hoeveelheid eieren die is gebruikt wordt hij heerlijk luchtig.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
De noten malen tot een fijn meel. De springvorm invetten en bestuiven met cakemeel of paneermeel.

Bereidingswijze

Meng het notenmel met de vanille en de citroenschil de cacaopoeder en de koffie.Klop de eieredooiers met de suiker in ca 7 minuten tot een dikke creme.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Spatel de noten en de eiwitten voorzichtig in de eicreme.
Vul de springvorm en bak de taart voorzichtig in ca 1 uur.

Neem de taart vorzichtig uit de vorm en laat hem op een rekje afkoelen.Glazuur de taart met een citroen glazuur (poedersuiker,citroensap en evt citroenschilletjes).

Serveertips

Heerlijk met wat slagroom.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies