Hazelnoottaart

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen



300gr hazelnoten
het merg van 1 vanille stokje
de schil van een citroen
1 el cacaopoeder
1 tl oploskoffie
8 eieren, gesplitst
250gr suiker

HULPMIDDELEN

Grote ronde springvorm(24 cm).


Een recept uit een oude Burda. Door de hoeveelheid eieren die is gebruikt wordt hij heerlijk luchtig.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
De noten malen tot een fijn meel. De springvorm invetten en bestuiven met cakemeel of paneermeel.

Bereidingswijze

Meng het notenmel met de vanille en de citroenschil de cacaopoeder en de koffie.Klop de eieredooiers met de suiker in ca 7 minuten tot een dikke creme.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Spatel de noten en de eiwitten voorzichtig in de eicreme.
Vul de springvorm en bak de taart voorzichtig in ca 1 uur.

Neem de taart vorzichtig uit de vorm en laat hem op een rekje afkoelen.Glazuur de taart met een citroen glazuur (poedersuiker,citroensap en evt citroenschilletjes).

Serveertips

Heerlijk met wat slagroom.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda.m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies