Hazelnoottaart

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen



300gr hazelnoten
het merg van 1 vanille stokje
de schil van een citroen
1 el cacaopoeder
1 tl oploskoffie
8 eieren, gesplitst
250gr suiker


HULPMIDDELEN

Grote ronde springvorm(24 cm).


Een recept uit een oude Burda. Door de hoeveelheid eieren die is gebruikt wordt hij heerlijk luchtig.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
De noten malen tot een fijn meel. De springvorm invetten en bestuiven met cakemeel of paneermeel.

Bereidingswijze

Meng het notenmel met de vanille en de citroenschil de cacaopoeder en de koffie.Klop de eieredooiers met de suiker in ca 7 minuten tot een dikke creme.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Spatel de noten en de eiwitten voorzichtig in de eicreme.
Vul de springvorm en bak de taart voorzichtig in ca 1 uur.

Neem de taart vorzichtig uit de vorm en laat hem op een rekje afkoelen.Glazuur de taart met een citroen glazuur (poedersuiker,citroensap en evt citroenschilletjes).

Serveertips

Heerlijk met wat slagroom.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies