Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelstroop

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

5 kg appels

OF 3 kg appel 2 kg peer

OF 3 kg appel 1,5 kg peer 500 g dadel 150 g rozijn


1/4 l water of appelsap



Bereidingswijze

Was de appels (en peren) en snij ze in vieren.
Leg de appels (en peren en evt. de dadels en rozijnen) met schil, stelen, klokhuizen en al in de grote rvs pan.
Voeg het water of de appelsap toe en laat het 15 min. koken.
Zet op de tweede pan een vergiet met daarin het kaasdoek of de theedoek. Doe de moes erin en laat het minstens een nacht uitlekken.
Breng het uitgelekte sap aan de kook en laat het onder af en toe roeren inkoken, tot een druppels stroop aan de lepel een draadje trekt. Dat duurt ? 1 tot 1,5 uur.
Schenk de stroop in een (in heet sodawater uitgespoelde en met heet water nagespoelde) pot en sluit deze af.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top