Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse gueulles

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen
creme fraiche, witte wijn
geraspte kaas, peterselie
witbrood, palingfilet
ui, dille
citroen, veldsla
krulandijvie, pate
cranberrycompote, broccoli
wortel, rode paprika
groene paprika, champignons
bleekselderij, olie
azijn, mayonaise
verse kruiden, creme fraiche
witlofblad, garnalen
mango, komkommer
citroenrasp, zout
peper, soesjes zonder vulling
ham, asperges
grote champignons, paneermeel
vleesragout, kip
groenten, kruidenmayonaise
bladerdeeg, roquefort
kaastaart of groentetaart
tuinkers, geitenkaas
roomkaas met bieslook
palingfilet, ei
vismousse, kerstomaten
meloenbolletjes, rauwe ham
muntsaus of munt
rucolasla, gerookte heilbotfilet
notenolie, kappertjes
zwarte peper


HULPMIDDELEN

Vul een lege mosselschelp met garnaaltjes. Schenk een mengsel van creme fraiche, iets witte wijn en geraspte kaas erover. Laat onder de grill goudbruin worden en laat afkoelen tot ze aan te pakken zijn. Serveren op een bordje met een vorkje en garneren met een takje peterselie.
Snij een geroosterd stukje witbrood uit in de vorm van een vis. Snij met een scherp mesje een rechthoekje palingfilet af. Leg op het brood en rangschik er een flinterdun uiringetje, sprietjes dille en kleine driehoekjes citroen op in de vorm van vinnen, oog etc. Garneren met veldsla.
Leg op een blaadje krulandijvie een reepje pate en doe daar een schepje cranberrycompote op


Voorbereiding

Rangschik naast elkaar op een bordje een gestoomd broccoliroosje, wat flinterdunne reepjes wortel en/of rode en/of groene paprika, plakje champignon, reepje bleekselderij. Marineer de groenten eerst in een olie-azijnsausje voor een uur, of schep er een sausje van mayonaise met verse kruiden en creme fraiche naast. Het geheel kan ook in een witlofblad geserveerd worden.
Prik aan een prikkertje om en om een garnaal, mango, komkommer en garnaal. Leg op een bordje, eventueel met een sausje van creme fraiche, iets citroenrasp, dille, zout en peper erbij.

Bereidingswijze

Vul soesjes met een hartige vulling van bijvoorbeeld stijfgeklopte creme fraiche met fijngesneden stukjes ham en stukjes asperge, garneer met een hamroosje, aspergepuntje en een takje dille of peterselie.
Paneer de hoed van een grote champignon tweemaal en frituur in schone olie. Vul met pittige vleesragout, fijngesneden kip en groenten. Leg op een bordje met kruidenmayonaise. Garneren met verse kruiden.
Rol bladerdeeg heel dun uit, bak en snij in heel kleine rechthoekjes, maak een tompouce met luchtige mousse van bijvoorbeeld Roquefort. Besmeer de bovenkant dun in met olie en bestrooi met fijngehakte bieslook.
Snij een kaas- of groentetaart in zeer dunne plakjes en garneer met toefjes tuinkers of reepjes paprika.

Serveertips

Rol plakjes bladerdeeg zeer dun uit en verdeel in kleine vierkantjes. Vul met bijvoorbeeld geitenkaas, of roomkaas met bieslook, fijngesneden groente, pate, palingfilet etc. Vouw er pakketjes van en bestrijk met ei. Bak ze. Eventueel serveren met verse tomatensaus.
Schep op een lepeltje wat vismousse, garneer met zeer dunne schijfjes komkommer en een roosje van een kerstomaatje. Leg de lepels op een bordje en dien zo op.
Steek meloenbolletjes uit, snij rauwe ham in zeer dunne reepjes. Leg de meloen op een bordje en doe de ham ernaast. Eventueel garneren met muntsaus of een takje munt.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top