knoflookboter

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

500 gram (echte)boter, 1 ui, 5 teentjes knoflook, 3 soeplepels peterselie, peper en cayennepeper.


HULPMIDDELEN

Knoflookpers, schaar beker,scherp mes,houten lepel, boterschaaltjes of een stuk alluminiumfolie... en een sterke arm om te roeren


Een lekkere zelfgemaakte knoflookboter, lekker op stokbrood en dan op de BBQ of even onder de grill, je blijft smullen

Voorbereiding

Boter een paar uur tevoren uit de koelkast halen, ui zeer fijn snijden, peterselie in een beker fijn knippen, knoflook persen.

Bereidingswijze

Boter zacht roeren, de ui, knoflook goed door mekaar roeren. De peper en de cayennepeper erdoor roeren, en op het laatst de fijngeknipte peterselie er door roeren.
De kruidenboter in schaaltjes doen en goed laten opstijven .De boter kan ook op een stuk alluminiumfolie gedaan worden en dan oprollen, dit minimaal 4 uur laten opstijven, er kunnen dan schijven gesneden worden.

Serveertips

Kan gemakkelijk voor enkele keren tegelijk gemaakt worden. doe de boter dan in kleine diepvriesschaaltjes en zet deze in de diepvries, makkelijk voor een volgende keer.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijko


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies