Biriani

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-600 g in blokjes gesneden lamsbout
-beetje peterselie
-enkele gepelde en gesnipperde stukjes verse gember
-1 th lepel zout
-pijpkaneel (stukje van 8 cm)
-1 groene (ontpitte en gesnipperde)paprika
-2 groene (ontpitte en gesnipperde) pepers
-8 geplette kardamompitten
-10 kruidnagels
-400 g rijst
-100 g boter
-1/2 eetlepel koerkoema
-1 eetlepel gemalen koriander
-1/4 th lepel cayennepeper
-1/2 eetlepel peperkorrels
-zout naar smaak
-100 g gewassen rozijnen
-10 gekneusde teentjes look
-6 grote uien
-50 g gepelde amandelen


Lekkere Indiase rijstschotel met lamsvlees

Voorbereiding

-trek het vlees gaar in water met als kruiden:peterselie,gember,zout,1/2 kaneelstok
-paprika en pepers
algelang het vlees is de kooktijd 1 uur tot 2 uur
-haal het vlees uit de bouillon en bewaar ze
-de gezeefde bouillon reserveert u voor een ander gerecht
-de rest van de kaneel brokkel je in stukjes, deze gaan samen met de kruidnagels,peperkorrels en kardamompitten in een lapje

Bereidingswijze

-bak de rauwe rijstkorrels met de look in de helft van de boter, tot ze glazig zijn
-strooi er 3/4 van de koerkoema,cayennepeper en gemalen koreander bij
-giet hierop zoveel heet water zodat de rijst 1 vingerkootje onderstaat
-doe het lapje met kruiden erbij, de rozijnen en wat zout
-op een klein vuur laten pocheren onder gesloten deksel
-fruit de rest van de koerkoema,koreander en cayennepeper in de overige boter mooi bruin
-hierin bakken we de in 4 gesneden uiringen die mooi bruin en krokant moeten zijn
-de amandelen eveneens toevoegen en meebakken
-dit mengsel warm houden
-als de rijst bijna klaar is scheppen we het vlees en uienmengsel erdoor
-zet de vlam even op hoog en doe dan het gerecht in een vuurvaste schotel
-zet deze in een matig warme oven voor 10 min, zodat de rijst droog wordt

Serveertips

Geef bij deze pittige schotel een eenvoudige groene salade en drink er een spuitwatertje bij

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies