Biriani

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-600 g in blokjes gesneden lamsbout
-beetje peterselie
-enkele gepelde en gesnipperde stukjes verse gember
-1 th lepel zout
-pijpkaneel (stukje van 8 cm)
-1 groene (ontpitte en gesnipperde)paprika
-2 groene (ontpitte en gesnipperde) pepers
-8 geplette kardamompitten
-10 kruidnagels
-400 g rijst
-100 g boter
-1/2 eetlepel koerkoema
-1 eetlepel gemalen koriander
-1/4 th lepel cayennepeper
-1/2 eetlepel peperkorrels
-zout naar smaak
-100 g gewassen rozijnen
-10 gekneusde teentjes look
-6 grote uien
-50 g gepelde amandelen


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen

Lekkere Indiase rijstschotel met lamsvlees

Voorbereiding

-trek het vlees gaar in water met als kruiden:peterselie,gember,zout,1/2 kaneelstok
-paprika en pepers
algelang het vlees is de kooktijd 1 uur tot 2 uur
-haal het vlees uit de bouillon en bewaar ze
-de gezeefde bouillon reserveert u voor een ander gerecht
-de rest van de kaneel brokkel je in stukjes, deze gaan samen met de kruidnagels,peperkorrels en kardamompitten in een lapje

Bereidingswijze

-bak de rauwe rijstkorrels met de look in de helft van de boter, tot ze glazig zijn
-strooi er 3/4 van de koerkoema,cayennepeper en gemalen koreander bij
-giet hierop zoveel heet water zodat de rijst 1 vingerkootje onderstaat
-doe het lapje met kruiden erbij, de rozijnen en wat zout
-op een klein vuur laten pocheren onder gesloten deksel
-fruit de rest van de koerkoema,koreander en cayennepeper in de overige boter mooi bruin
-hierin bakken we de in 4 gesneden uiringen die mooi bruin en krokant moeten zijn
-de amandelen eveneens toevoegen en meebakken
-dit mengsel warm houden
-als de rijst bijna klaar is scheppen we het vlees en uienmengsel erdoor
-zet de vlam even op hoog en doe dan het gerecht in een vuurvaste schotel
-zet deze in een matig warme oven voor 10 min, zodat de rijst droog wordt

Serveertips

Geef bij deze pittige schotel een eenvoudige groene salade en drink er een spuitwatertje bij

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies