Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

FRITTATENSUPPE (VLEESBOUILLON MET FLENSJES)

  • Oostenrijks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 ui
1 pot rundvleesbouillon voor 1? l
150 g soepgroenten
50 g bloem
zout
1 ei
1/8 l melk
? 45 g boter of margarine
4 toefjes peterselie



4 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.;
bereidingstijd : ? 30 min.;

land : Oostenrijk;
gerechtsoort : soep;

bron : Tip februari 1987
Van:
"Esther"

Bereidingswijze

Ui pellen en fijnsnipperen. In pan doen: ui, bouillon, 6 dl water en
soepgroenten. Met deksel op pan in ? 10 min. heet laten worden. Intussen in
kom bloem en snufje zout doen. Hierboven ei breken. Helft van melk erdoor
roeren. Al roerende rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag.
In koekepan 1 el boter verhitten. Met soep-opscheplepel ? deel van beslag
erin scheppen en over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant bijna
droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken. Op plank leggen en
flensje oprollen. Warmhouden. Op zelfde manier nog 3 flensjes bakken.
Opgerolde flensjes in heel smalle repen snijden. Boven andere pan soep
zeven. Soep over 4 soepborden verdelen. .

Serveertips

Flensjes erover verdelen. Garneren
met toefje peterselie



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top