Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Seroendeng

Door: kruiden_tuintje

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


2 bawang (uien)
1 teen bawang poetih (knoflook)
1 tl trassie
2 tl ketoembar
1 tl laos
2 tl goela djava (Javaanse suiker)
250 gr klapah paroet (geraspte kokos)
2 el minjak klapah (kokos-olie)
1 blaadje salam (laurierblad)
3 el ajer assem (tamarindewater)
100 gr katjang tanah (pinda's, ongezouten)



Geroosterde kokos met pinda's

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de gesnipperde uien, de knoflook, de gemalen koriander, de laos en de suiker in de oelekan fijn. Meng er de geraspte kokos door. Verhit de olie in de wadjan en roebak hierin het kokosmengsel gedurende ca. 2 minuten.
Schep er het laurierblaadje en het tamarindewater door en roerbak het mengsel tot het gelijkmatig bruin is en bijna la het vocht is verdampt. Schep het mengsel in een kom.
Rooster in de nog vette wadjan de pinda's onder voortdurend omscheppen goudbruin.
Meng de geroosterde pinda's door het kokosmengsel, verwijder het laurierblad en laat de seroendeng afkoelen.

Serveertip

Deze seroendeng is onmisbaar bij de rijsttafel. Het gerecht kan ook kant en klaar gekocht worden, maar zoals met veel gerechten is het lekkerder als het vers gemaakt wordt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top