Stamppot rauwe andijvie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram gewassen en gesneden andijvie - 1 kilo aardappelen - 250 gram magere spekreepjes - 1 eetlepel mosterd - (evt klont boter) - beetje melk - 1 teen knoflook - peper - zout

HULPMIDDELEN

Grote pan - pureestamper


Stampot van rauwe andijvie met spekjes en mosterd

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Laat ze na het afgieten nog even uitstomen op laag pitje.
Schil en snipper of pers het knoflookteentje.
Bak de spekreepjes in een droge pan krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

Maak puree van de aardappelen, scheutje melk en wat spekvet of een klont boter. (laat de pan op het kleinste pitje op de laagste stand staan)
Maak de puree op smaak met knoflook, mosterd, peper en zout en voeg de rauwe andijvie toe. Roer alles goed om en controleer de smaak.
Voeg op het laatste moment de krokante spekreepjes toe.

Serveertips

In plaats van spekreepjes kun je ook blokjes varkensvlees krokant bakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies