Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Surinaamse kip

Door: llheks

Dit was echt smullen !!

Smulgroet, Ger1958

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500g kipfilet
1/2 zakje gebakken uitjes
3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
2 el sambal
1 klein blikje perziken



Bereidingswijze

De klein gesneden stukjes kipfilet zouten en aanbraden. De basterdsuiker, azijn, ketjap, tomatenketchup en de sambal mengen. Deze substantie toevoegen aan het vlees. Wat water bij het vlees doen, dan de uitjes erbij en dit alles een kwartiertje laten sudderen. 5 minuten voor het opdienen de perziken toevoegen.

Serveertip

Serveren met rijst en frisse komkommersalade.
Opmerking:
Ik heb minder sambal gebruikt ipv 2 eetlepels, 1 dessertlepel (1 maat groter dan een koffielepel)





Deel dit recept

Reacties (40)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top