Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige tomatensoep

Door: soeppagina-van-omalidy

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen



1 soepkip of een stuk dij of borst
1 takje peterselie
1 takje bladselderij
1 ui
1 wortel
1 foelieblaadje
1 laurierblaadje
tijm
rozemarijn
1 pakje tomatensoep
1 eetlepel bloem
1 blikje tomatenpuree (150 gr)
2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel goela djawa of bruine suiker
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 handje vermicelli
1 prei



Bron: Bijlage Libelle juli 1980
De soep heet in de bijlage Chinese tomatensoep, maar bij mijn weten gebruiken Chinezen geen sambal. De soep heet nu dat ook "Pittige tomatensoep". Heeft meer weg van de Indische keuken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een bouillon trekken van de soepkip met 2,5 dl water, peterselie, selderij, de ui, de wortel, foelie- en laurierblad, wat tijm en rozemarijn. de bouillon ca. 3 uur laten trekken, liefst een dag van tevoren. De bouillon zeven en het vlees van de botten halen, klein snijden en apart bewaren. Eventueel het vet van de bouillon scheppen.

Bereidingswijze

Het soeppoeder met de bloem vemengen. Een papje maken van de tomatenpuree, de sambal, de suiker, ketjap, laos en ketoembar. Dit met de soeppoeder gladroeren. Steeds wat bouillon toevoegen tot een gemakkelijke vloeitbare massa ontstaat. De bouillon aan de kook brengen en de vloeibare massa al roerend toevoegen. De soep 5 minuten laten koken met het achtergehouden kippenvlees en de vermicelli.

Serveertip

De prei in hele dunne ringetjes snijden en voor het opdienen over de soep strooien.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top