Pittige tomatensoep

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


1 soepkip of een stuk dij of borst
1 takje peterselie
1 takje bladselderij
1 ui
1 wortel
1 foelieblaadje
1 laurierblaadje
tijm
rozemarijn
1 pakje tomatensoep
1 eetlepel bloem
1 blikje tomatenpuree (150 gr)
2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel goela djawa of bruine suiker
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 handje vermicelli
1 prei


Bron: Bijlage Libelle juli 1980
De soep heet in de bijlage Chinese tomatensoep, maar bij mijn weten gebruiken Chinezen geen sambal. De soep heet nu dat ook "Pittige tomatensoep". Heeft meer weg van de Indische keuken.

Voorbereiding

Een bouillon trekken van de soepkip met 2,5 dl water, peterselie, selderij, de ui, de wortel, foelie- en laurierblad, wat tijm en rozemarijn. de bouillon ca. 3 uur laten trekken, liefst een dag van tevoren. De bouillon zeven en het vlees van de botten halen, klein snijden en apart bewaren. Eventueel het vet van de bouillon scheppen.

Bereidingswijze

Het soeppoeder met de bloem vemengen. Een papje maken van de tomatenpuree, de sambal, de suiker, ketjap, laos en ketoembar. Dit met de soeppoeder gladroeren. Steeds wat bouillon toevoegen tot een gemakkelijke vloeitbare massa ontstaat. De bouillon aan de kook brengen en de vloeibare massa al roerend toevoegen. De soep 5 minuten laten koken met het achtergehouden kippenvlees en de vermicelli.

Serveertips

De prei in hele dunne ringetjes snijden en voor het opdienen over de soep strooien.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies