Pittige tomatensoep

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


1 soepkip of een stuk dij of borst
1 takje peterselie
1 takje bladselderij
1 ui
1 wortel
1 foelieblaadje
1 laurierblaadje
tijm
rozemarijn
1 pakje tomatensoep
1 eetlepel bloem
1 blikje tomatenpuree (150 gr)
2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel goela djawa of bruine suiker
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 handje vermicelli
1 prei


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen

Bron: Bijlage Libelle juli 1980
De soep heet in de bijlage Chinese tomatensoep, maar bij mijn weten gebruiken Chinezen geen sambal. De soep heet nu dat ook "Pittige tomatensoep". Heeft meer weg van de Indische keuken.

Voorbereiding

Een bouillon trekken van de soepkip met 2,5 dl water, peterselie, selderij, de ui, de wortel, foelie- en laurierblad, wat tijm en rozemarijn. de bouillon ca. 3 uur laten trekken, liefst een dag van tevoren. De bouillon zeven en het vlees van de botten halen, klein snijden en apart bewaren. Eventueel het vet van de bouillon scheppen.

Bereidingswijze

Het soeppoeder met de bloem vemengen. Een papje maken van de tomatenpuree, de sambal, de suiker, ketjap, laos en ketoembar. Dit met de soeppoeder gladroeren. Steeds wat bouillon toevoegen tot een gemakkelijke vloeitbare massa ontstaat. De bouillon aan de kook brengen en de vloeibare massa al roerend toevoegen. De soep 5 minuten laten koken met het achtergehouden kippenvlees en de vermicelli.

Serveertips

De prei in hele dunne ringetjes snijden en voor het opdienen over de soep strooien.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies