Worteltjessoep

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram worteltjes
1 ui
1 uitgeperst teentje knoflook
2 el boter
1 liter bouillon
zout
peper
scheutje koffieroom
100 gram geraspte belegen kaas
1 el fijngehakte peterselie


Bereidingswijze

Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verhit de boter in een flinke pan en fruit hierin de worteltjes, de ui en de knoflook ca. 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep door een zeef of door middel van een keukenmachine of blender. Doe de soep terug in de pan, laat hem warm worden en maak hem op smaak met wat zout en peper en een scheutje koffieroom. Doe de soep in borden of koppen en bestrooi hem ruim met de geraspte kaas en wat peterselie.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies