Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 grote vissenkop, kabeljauw bijvoorbeeld
5 dl water
1 pak tomatientje
1 gesnipperde ui
2 tenen gesnipperde knoflook
2 eetl olijfolie
diverse witvis, samen 250 gr: schol, wijting, koolvis, kabeljauw
peper en zout
5 draadjes saffraan
100 gr gare inktvisringen (of kook verse in 25 minuten gaar)
1 bosje fijngesneden peterselie



Recept van Gordon, voor 2 personen
Lekker met zuurdesembrood.

Bereidingswijze

Sudder de vissenkop in het water in 20 minuten gaar. Zeef de visbouillon, gooi de kop weg en voeg een literpak tomatientje toe aan de visbouillon. Bak de ui en de knoflook 2 minuten in de olijfolie. Voeg ui en knoflook toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook. Snijd de vis in stukjes en voeg deze toe. Voeg peper en zout en saffraan toe, en kook op laag vuur 10 minuten tot de vis gaar is. Voeg inktvis (en evt. garnalen) toe, laat deze weer aan de kook komen. Strooi de peterselie over de soep.

Serveertips

Lekker met zuurdesembrood.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top