Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Original Cheesecake

Door: carodun

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 12 personen


250-300 gram volkoren biscuitjes(de countrykoekjes van AH zijn erg lekker), 100 g boter, 1 el kaneelpoeder, 400 g verse naturel roomkaas(koop een goedkope bij de Lidl of Edah bv; is net zo lekker!), 400 ml creme fraiche, 3 eieren, 200 g witte basterdsuiker, 1 kleine sinaasappel, 1 kleine citroen


Verder heb je nodig


Springvorm van 24 cm, evt.keukenmachine


Ik ben erg tevreden over deze smeuige, verslavende Australische cheesecake met een friszure topping.
Moet wel lang in de oven en is het allerlekkerst na 2 dagen!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verkruimel de koekjes in de Keukenmachine. Smelt de boter en doe deze samen met het kaneelpoeder bij de koekjes. Doe bakpapier om de bodem van de springvorm en vet deze in. Doe het koekjesmengsel hierin en druk goed aan. Zet weg in de vriezer of koelkast. Splits 1 ei. Rasp de schil van de sinaasappel en citroen(niet het bittere witte gedeelte!!)en pers de vruchten uit.
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bereidingswijze

Klop de roomkaas met de rasp en het sap in een kom tot een dikke creme.
Voeg 2 eieren en 1 dooier een voor een toe. Voeg de suiker en de creme fraiche toe. Klop niet te lang!
Klop het overgebleven eiwit stijf en spatel dat voorzichtig door het mengsel. Giet alles in de springvorm. Bak de taart ongeveer een uur, draai daarna de temperatuur terug tot 100 graden en bak nog een half uur. Laat dan afkoelen in de vorm en zet in de koelkast. De taart heeft een prachtige goudbruine korst en is nu nog wat 'drillerig', maar je zult zien dat de volgende dag een heerlijk stevige cheesecake tevoorschijn komt!

Serveertip

Bestrijk de taart met een mengsel van 2 el creme fraiche, 3 el kwark en 2 tl vanillesuiker.

Voor een extra feestelijk tintje:

Kook 1 cup water en 1/4 cup suiker in een pannetje. Laat inkoken, roer af en toe. Doe hierbij wat rode vruchten (bosbessen zijn erg lekker) en laat afkoelen. Schep een beetje hiervan over elk stukje taart.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top