Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Worteltaart met roomkaasglazuur

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

Voor de worteltaart
300 gram  bloem
450 gram wortels (gewicht na raspen)
250 gram palmsuiker (toko) (alternatieven: bruine basterdsuiker of rietsuiker)
1 koffiekopje rozijnen
150 gram kokosolie (reformwinkel of toko) 
30 gram cashewnoten
30 gram walnoten
4 eieren
1 pakje bakpoederOptioneel: 2 eetlepels hennepzaadjes en/of 2 eetlepels chiazaadjes.Voor de roomkaasglazuur
50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
150 gram gezeefde poedersuiker en 150 gram (poeder) stevia of 300 gram poedersuiker
185 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)



"Eet je groenten". Wie heeft dat niet vaak gehoord als kind? Met deze taart geen enkel probleem. Natuurlijk kun je ook cupcakes maken met dit recept, houd dan ongeveer de helft van de baktijd aan.

Bereidingswijze

Bereiding worteltaart
1. Rasp de wortels. Maal de noten fijn tot de gewenste structuur. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Klop de eieren los. Mix de eieren met de palmsuiker tot een smeuig geheel. Voeg de kokosolie toe en mix op de laagste stand tot een glad mengsel.
3. Voeg het mengsel toe aan de bloem. Voeg de bakpoeder toe. Meng alles tot een glad mengsel.
4. Voeg de wortels, noten en rozijnen toe.
5. Doe wat kokosolie in een taartvorm en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
6. Doe het beslag in de taartvorm en bak ongeveer een uur in de oven. Dek gedurende de helft van de baktijd de bovenkant af met wat aluminiumfolie. De taart is klaar als een houten satéprikker er schoon uit komt.Maak ondertussen de roomkaasglazuur.Bereiding roomkaasglazuur
1. Mix de boter zacht en romig. Meng de boter met de roomkaas tot een glad mengsel.|
2. Voeg de gezeefde poedersuiker en eventueel stevia toe en meng tot een glad mengsel.Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt (minstens een half uur). Laat de taart verder afkoelen op een taartrooster (een uurtje). Breng het glazuur naar wens aan. Eventueel kun je de taart met een taartzaag halveren en vullen met de glazuur.

Serveertips

Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl 
=12pxNeem je dit recept mee? Kijk dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl en/of like de pagina van vertruffelijk op facebook! Veel plezier en laat het smaken!
=12pxhartelijke groet Dagmar/Vertruffelijk

Bron

Www.vertruffelijk.nl'''



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dagmar1980
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top