Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

sambal tomat

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

3 sjalotjes - 5 lomboks - 7 rawits - 3 kleine tomaten - 5 eetl kokosolie - 1 theelepel gula bali - 1/2 theelepel zout


HULPMIDDELEN

Keukenmes - Snijplank - wajan - houten spatel - cobek


Sambal van tomaten

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en snijd ze fijn.
Verwijder de steeltjes en de zaadjes van de lomboks en de rawits en snijd de pepers fijn.
Snijd de tomaten in partjes.
Verhit de olie in de wajan en fruit alle voorbereide ingredienten. Laat ze iets afkoelen en wrijf ze in de cobek fijn.
Roer de gula bali en het zout erdoor.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top