Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel, met spinazie, pasta en kip-paprikasaus

Door: hannezparadise

  • Fusion
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Diepvries bladspinazie
2 eieren
Paar plakken bacon
Tagliatelle of andere pasta. Hoeveelheid voor 4 personen
Olie
Boullonblokje
zakje paprika roomsaus (van Knorr, geloof ik)
1 uitje
1 paprika
Snippertje bosui
100 ml melk
100 gram kipfilet per persoon
Silvo Kipkruiden
100 ml. witte droge wijn


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal
Hapjespan


Spontaan ontstaan gerecht, met de ingredienten die ik op dat moment toevallig in huis had!Dit gerecht is makkelijk voor te bereiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de eieren
Ontdooi de spinazie in de ovenschotel
Bak de bacon knapperig

Bereidingswijze

Kook de pasta 'al dente' (beetgaar)

Voor de saus:
Snij of knip de kip in klein stukjes
Marineer de kip in Silvo kipkruiden
Gesnipperd uitje in de pan, en de paprika in stukjes erbij. De bosuitjes, op het laatste moment
Afblussen met witte droge wijn
Zakje paprikaroomsuas erbij, aanlengen met de melk
Saus lekker laten pruttelen
Naar smaak kruiden en specerijen toevoegen


En dan.... STAPELEN:
In de Ovenschaal zit als het goed is al de laag ontdooide spinazie
Leg hier op de plakjes uitgebakken bacon, en de twee gekookte eitjes (in plakjes)
Hierbovenop de gekookte pasta
De saus tenslotte hierbovenop!

Doe dit 10 minuutjes in de oven die je op 180 graden hebt voorverwarmd.

Serveertip

Lekker met een salade.

PS: Zoals je ziet is dit een vrij uitgebreid recept, je kunt het een stuk simpeler maken door het een en anderweg te laten: de eitjes, de bacon, de witte wijn, de bosui.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hannezparadise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top