Arni giouvetsi, lam uit de oven

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1,2 kg lam met beenderen of 800 g vlees zonder beenderen
1 ui
olijfolie
zout
peper
1 lepel tomatenpuree
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 dl rode wijn
400 g kritaraki (traanvormige Griekse deegwaren, eventueel te vervangen door macaroni)


Bereidingswijze

Het lamsvlees in stukken hakken. De tomaat in kokend water dompelen en huid en zaden verwijderen. Een flinke scheut olijfolie in een braadpan verwarmen en de in stukjes gesneden ui toevoegen. Als de groente begint te kleuren, de stukken lamsvlees in de pan doen en kort bakken aan alle kanten. Tomatenpuree, gehakt tomatenvlees, geperste knoflook, rode wijn en een scheut water toevoegen en alles in de oven zetten. Regelmatig omroeren. Na een uur de kritaraki in de braadslede bij het vlees doen en in de saus laten meekoken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor 4 personen

van 24,9
Alleen vandaag 14,9
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies