Arni giouvetsi, lam uit de oven

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1,2 kg lam met beenderen of 800 g vlees zonder beenderen
1 ui
olijfolie
zout
peper
1 lepel tomatenpuree
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 dl rode wijn
400 g kritaraki (traanvormige Griekse deegwaren, eventueel te vervangen door macaroni)


Bereidingswijze

Het lamsvlees in stukken hakken. De tomaat in kokend water dompelen en huid en zaden verwijderen. Een flinke scheut olijfolie in een braadpan verwarmen en de in stukjes gesneden ui toevoegen. Als de groente begint te kleuren, de stukken lamsvlees in de pan doen en kort bakken aan alle kanten. Tomatenpuree, gehakt tomatenvlees, geperste knoflook, rode wijn en een scheut water toevoegen en alles in de oven zetten. Regelmatig omroeren. Na een uur de kritaraki in de braadslede bij het vlees doen en in de saus laten meekoken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Ontdek nu de absolute topper van het jaar voor je keuken!

van 49,9
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies