Arni giouvetsi, lam uit de oven

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1,2 kg lam met beenderen of 800 g vlees zonder beenderen
1 ui
olijfolie
zout
peper
1 lepel tomatenpuree
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 dl rode wijn
400 g kritaraki (traanvormige Griekse deegwaren, eventueel te vervangen door macaroni)


Bereidingswijze

Het lamsvlees in stukken hakken. De tomaat in kokend water dompelen en huid en zaden verwijderen. Een flinke scheut olijfolie in een braadpan verwarmen en de in stukjes gesneden ui toevoegen. Als de groente begint te kleuren, de stukken lamsvlees in de pan doen en kort bakken aan alle kanten. Tomatenpuree, gehakt tomatenvlees, geperste knoflook, rode wijn en een scheut water toevoegen en alles in de oven zetten. Regelmatig omroeren. Na een uur de kritaraki in de braadslede bij het vlees doen en in de saus laten meekoken.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies