Gegrilde kalfs-entrecote met salieboter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 takjes verse salie - 100 gram zachte boter - 1 limoen - zout en peper - 4 kalfs-entrecotes a 200 gram

HULPMIDDELEN

Plastic-folie en keukenpapier.


Voorbereiding

Hak de salieblaadjes fijn. Pers de limoen uit. Roer in een kommetje de boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar. Leg de salieboter in een stukje plastic-folie en vorm het tot een rolletje. Laat de salieboter opstijven in de ijskast.

Bereidingswijze

Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Bak de entrecotes in de grillpan 3 minuten perkant rose. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snijd de salieboter in 8 plakjes. Leg op 4 borden elk een entrecote. Leg op elke entrecote 2 plakjes salieboter.

Serveertips

Serveer de entrecotes met gepofte aardappel en een groene salade.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies