Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sri Lankaanse Okra-aardappelcurry

Door: marcdepester

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-400 g krielaardappels (in blokjes)
-20 kerrieblaadjes
-1/2 th lepel kurkuma
-2 grote rode uien (in dunne halve ringen)
-3 th lepels Thaise vissaus
-3 eetlepels kokosolie
-2 th lepels dillezaad
-3 groene pepers (fijn gesneden)
-300 g okra (in stukjes van 2,5 cm)
-4 dl kokosmelk
-2 dessertlepels limoensap
-zout naar smaak



Lekkere groentencurry; snel klaar en goedkoop

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-kook de aardappeltjes in een grote pan met 3,5 dl water, met de helft van de kerrieblaadjes; de kurkuma; de helft van de uien en de vissaus gaar
-verhit ondertussen de olie in een wok en voeg het dillezaad toe
-voeg de overige kerrieblaadjes, en daarna de groene peper en de overige ui toe, als het zaad begint te knisperen
-fruit de ui goudbruin
-voeg de okra erbij en bak langzaam zacht
-voeg het aardappelmengsel met kookvocht; de kokosmelk; limoensap en zout naar smaak toe, en schenk hier 1,5 dl water bij
-laat alles zachtjes koken (5 min)
-niet laten koken (schiftingsgevaar)
-wat zout naar smaak

Serveertip

Geef er rijst bij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top