Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Dhokla uit Gujarat

Door: marcdepester

  • Indiaas Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


-125 g besanmeel (meel van kikkererwten)
-1 th lepel suiker
-1/2 th lepel zout
-sap van 1 citroen
-1 volle th lepel zuiveringszout
-2 eetlepels zonnebloemolie
-2 th lepels zwart mosterdzaad
-1 dessertlepel kerrieblaadjes
-3 groene pepers (fijngesneden)
-1 eetlepel gedroogde en geraspte kokos


Verder heb je nodig


-taartvorm van 23 cm
-wok


Eenvoudige en lekker Indiase snack die als borrelhap of voorgerecht gegeven kan worden

Ontdek meer:

Voorbereiding

-vet de taartvorm in
-meng in een kom het meel ; de suiker; zout en het citroensap
-schenk geleidelijk 2 dl water erbij ; goed roeren om klontvorming te voorkomen
-prepareer de stoompan (schenk water op de bodem van de stoompan of wok en zet een stander in het water in het midden van de stoompan of wok

Bereidingswijze

-zeef het zuiveringszout in het beslag en roer goed en giet het meteen in de taartvorm
-zet de vorm voorzichtig op de staander, dek de pan af en laat het beslag 20 min stomen
-haal de taartvorm uit de pan en laat hem 10 min rusten
-snij de DHOKLA in ruitvormen van 5 cm x 2,5 cm
-maak nu het specerijenbeleg: verhit de olie in een pan.
als de olie heet is , voeg eerst de stukjes groene peper, dan het mosterdzaad en dan de kerrieblaadjes toe
-bak alles 1 min; voeg de kokos bij en bak verder tot de kokos bruin gaat worden
-verdeel het mengsel over de dokla
-garneer met korianderblaadjes en koks

Serveertip

Haal de Dhokla uit de vorm en serveer de ruitjes op een schaal



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top