Vitello Tonnato

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of als je wilt kun je ook een rollade van 400 gram kalkoenfilet nemen)
olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje)
2,5 dl droge witte wijn
tijm, laurier, rozemarijn
2 blikjes ansjovisfilets
1 blikje tonijn op olie a 185 gram
2 el kappertjes
mayonaise naar smaak
citroensap
peterselie


Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus.

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfsfricandeau met peper en zout. Braad deze in de olijfolie rondom bruin in 5-10 minuten. Haal het vlees uit de pan.
Snipper de ui en de knoflook, bak dit even aan in hetzelfde bakvet, laat het niet kleuren.
Doe dan het vlees er weer bij, doe de kippenbouillon, de witte wijn, wat tijm, laurier en rozemarijn en een blikje ansjovisfilets (laat deze eerst uitlekken) erbij en laat dit ongeveer 40 minuten sudderen.
Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Maak de tonijnmayonaise van 1 blikje tonijn (uitgelekt). Spoel de ansjovisfilets af en doe deze bij de tonijn in de kom. Voeg 1 eetlepel kappertjes, wat peterselie en mayonaise naar smaak toe en pureer dit tot een gladde massa. Breng het op smaak met wat citroensap zout en versgemalen zwarte peper.
Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast, saus moet goed koud zijn voor je deze opdient.
Snijd het koude vlees in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een grote platte schaal. Giet de saus erover en garneer met wat kappertjes.

Serveertips

Gemengde groene salade en knapperig stokbrood.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies