Vitello Tonnato

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of als je wilt kun je ook een rollade van 400 gram kalkoenfilet nemen)
olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje)
2,5 dl droge witte wijn
tijm, laurier, rozemarijn
2 blikjes ansjovisfilets
1 blikje tonijn op olie a 185 gram
2 el kappertjes
mayonaise naar smaak
citroensap
peterselie


Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus.

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfsfricandeau met peper en zout. Braad deze in de olijfolie rondom bruin in 5-10 minuten. Haal het vlees uit de pan.
Snipper de ui en de knoflook, bak dit even aan in hetzelfde bakvet, laat het niet kleuren.
Doe dan het vlees er weer bij, doe de kippenbouillon, de witte wijn, wat tijm, laurier en rozemarijn en een blikje ansjovisfilets (laat deze eerst uitlekken) erbij en laat dit ongeveer 40 minuten sudderen.
Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Maak de tonijnmayonaise van 1 blikje tonijn (uitgelekt). Spoel de ansjovisfilets af en doe deze bij de tonijn in de kom. Voeg 1 eetlepel kappertjes, wat peterselie en mayonaise naar smaak toe en pureer dit tot een gladde massa. Breng het op smaak met wat citroensap zout en versgemalen zwarte peper.
Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast, saus moet goed koud zijn voor je deze opdient.
Snijd het koude vlees in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een grote platte schaal. Giet de saus erover en garneer met wat kappertjes.

Serveertips

Gemengde groene salade en knapperig stokbrood.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies