Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Duchess' pudding

Door: nicky_too

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de pudding:
85 gram boter of margarine
85 gram suiker
2 eieren (nr. 4)
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 el rozijnen
2 el puddingvruchtjes
2 el sukadesnippers
2 el amandelsnippers
amandel-essence
ca. 2 el melk
Voor de saus:
1/2 liter citroenvla
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
1 el Grand Marnier



Warme amandel-vruchtencake

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pudding:
Vorm (inhoud 1 1/4 liter) invetten. In kom boter en suiker licht en romig kloppen. Eieren loskloppen. Al roerende aan botermengsel toevoegen. Meel erboven zeven en erdoor spatelen. Erdoor scheppen: rozijnen, vruchtjes, sukade, amandelsnippers, enkele druppels essence en zoveel melk tot zacht, maar stevig mengsel ontstaat. In vorm scheppen en royaal met bakpapier afdekken. In midden een plooi maken, zodat de pudding kan rijzen. Papier met rolladetouw rondom vastbinden. Pudding in een pan met kokend water in 1 1/2 a 2 uur gaar stomen.
Saus:
Vla, creme fraiche en Grand Marnier door elkaar roeren. Saus erbij geven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top