Zuurkoolsoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

* Zuurkool (500 gram)
* Ui (2 stuks gesnipperd)
* Bouillon (1? l .)
* Flesje pils
* Room (2 dl.)
* Spek, mager, gerookt (150 gram)
* Mosterd (1-2 el, afhankelijk van soort)
* Eierdooier (2 x)

* Peper Zout

HULPMIDDELEN

Voorverwarmde borden, keukenmachine of staafmixer om te pureren, zeef


In restaurant de Hemel in Nijmegen werd ik op het idee gebracht om deze romige soep te maken.

Bereidingswijze

De zuurkool met de bouillon en bier aan de kook brengen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Ondertussen in een kleine koekenpan de spekjes zachtjes uitbakken in eigen vet. Tweederde van de zuurkool in de bouillon pureren. De bouillon zeven ("zuurkooldrap" kan weg). De buillon tegen de kook aan brengen, maar niet meer laten koken. De eidooiers met de room loskloppen en dit van het vuur af door de soep roeren. De soep op smaak brengen met mosterd, peper en zout. De rest van de zuurkool over de voorverwarmde borden leggen en stukjes gebakken spek hieromheen leggen. Schep de soep in de borden.

Serveertips

Lekker met verse harde volkoren broodjes.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies