Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zuurkoolsoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

* Zuurkool (500 gram)
* Ui (2 stuks gesnipperd)
* Bouillon (1? l .)
* Flesje pils
* Room (2 dl.)
* Spek, mager, gerookt (150 gram)
* Mosterd (1-2 el, afhankelijk van soort)
* Eierdooier (2 x)

* Peper Zout


HULPMIDDELEN

Voorverwarmde borden, Keukenmachine of staafmixer om te pureren, zeef


In restaurant de Hemel in Nijmegen werd ik op het idee gebracht om deze romige soep te maken.

Bereidingswijze

De zuurkool met de bouillon en bier aan de kook brengen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Ondertussen in een kleine Koekenpan de spekjes zachtjes uitbakken in eigen vet. Tweederde van de zuurkool in de bouillon pureren. De bouillon zeven ("zuurkooldrap" kan weg). De buillon tegen de kook aan brengen, maar niet meer laten koken. De eidooiers met de room loskloppen en dit van het vuur af door de soep roeren. De soep op smaak brengen met mosterd, peper en zout. De rest van de zuurkool over de voorverwarmde borden leggen en stukjes gebakken spek hieromheen leggen. Schep de soep in de borden.

Serveertips

Lekker met verse harde volkoren broodjes.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top