Bieslooksoep

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 gram boter
60 gram bloem
1 sjalot gesnipperd
2 flinke bossen fijngesneden bieslook
? liter kippenbouillon
? liter melk
1 dl room
1 dl creme fraiche


De smaak van bieslook doet aan uien denken, maar is minder sterk. De dunne, holle sprietjes worden vers gebruikt en meestal in kleine stukjes geknipt. Een cremesoep wordt tegenwoordig met een bindmiddel gemaakt. Er is een zeer goede kwaliteit bindbloem verkrijgbaar van verschillende zetmeelhoudende produkten. Tientallen jaren geleden waren er twee basismethoden om cremesoepen te bereiden. Cremesoepen werden gemaakt van bechamelsaus, de benodigde puree en room. Veloutesoepen werden gemaakt met veloutesaus, de benodigde puree en een liaison van eidooiers en room. Soms werd een soep dan ook nog gemonteerd met boter. Tegenwoordig wordt er dus veel minder gebruik gemaakt van bindmiddelen. Bieslook is een kruid dat heel gemakkelijk zelf is te kweken, zelfs als je maar beperkte ruimte hebt.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en uitbruisen. Voeg de gesneden sjalot toe en fruit dit lichtjes aan. Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden. Doe de koude melk en kippenbouillon bij de gevormde roux en breng de basissoep al roerend aan de kook. Voeg alle gesneden bieslook toe en pureer de soep. Zeef alles door een fijne zeef. Breng op smaak met de room, creme fraiche, peper en zout. Serveer de soep met een gefrituurd geitenkaasje.

Serveertips

Recept van: Marco Poldervaart, eigenaar en chefkok van
restaurant De Gastronoom in Harlingen

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_saar

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies