Bieslooksoep

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 gram boter
60 gram bloem
1 sjalot gesnipperd
2 flinke bossen fijngesneden bieslook
? liter kippenbouillon
? liter melk
1 dl room
1 dl creme fraiche


De smaak van bieslook doet aan uien denken, maar is minder sterk. De dunne, holle sprietjes worden vers gebruikt en meestal in kleine stukjes geknipt. Een cremesoep wordt tegenwoordig met een bindmiddel gemaakt. Er is een zeer goede kwaliteit bindbloem verkrijgbaar van verschillende zetmeelhoudende produkten. Tientallen jaren geleden waren er twee basismethoden om cremesoepen te bereiden. Cremesoepen werden gemaakt van bechamelsaus, de benodigde puree en room. Veloutesoepen werden gemaakt met veloutesaus, de benodigde puree en een liaison van eidooiers en room. Soms werd een soep dan ook nog gemonteerd met boter. Tegenwoordig wordt er dus veel minder gebruik gemaakt van bindmiddelen. Bieslook is een kruid dat heel gemakkelijk zelf is te kweken, zelfs als je maar beperkte ruimte hebt.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en uitbruisen. Voeg de gesneden sjalot toe en fruit dit lichtjes aan. Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden. Doe de koude melk en kippenbouillon bij de gevormde roux en breng de basissoep al roerend aan de kook. Voeg alle gesneden bieslook toe en pureer de soep. Zeef alles door een fijne zeef. Breng op smaak met de room, creme fraiche, peper en zout. Serveer de soep met een gefrituurd geitenkaasje.

Serveertips

Recept van: Marco Poldervaart, eigenaar en chefkok van
restaurant De Gastronoom in Harlingen

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_saar
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies